Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Fonksiyonel Distoni ve Anksiyete Bozukluğu için engelli oranı ne olur?

anilanil

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Fonksiyonel distoni/fonksiyonel nörolojik bozukluk, anksiyete bozukluğu ve depresyon'dan dolayı engelli başvurusu yapmalı mıyım? Yaklaşık 2,5 yıldır fonksiyonel distoni rahatsızlığından dolayı boynum sağ arkaya yatıyor, şiddetli bir şekilde kasılıyor. Yolda 10 dk yürümek bile işkence geliyor. Dengemi kaybediyorum. Şiddetli boyun ve sırt ağrıları yaşıyorum. Günlük yaşamım büyük ölçüde aksadı. Markete giderken bile zorlanıyorum. EMG, MR çekildi. Genetik test, çeşitli kan testleri yapıldı. Temiz çıktı. Nörolog, Fizyoterapist, Psikiyatrist, Psikolog hekimlerine başvurdum. Çeşitli ilaç ve tedaviler kullandım. Bir süre hastanede yattım. 2 kez botoks yapıldı faydası olmadı. İlaç tedavisi gördüm faydası olmadı. Nörolog en son çare beyin pili önerdi. Kabul etmedim. Ayrıca 16 yıldır psikolojik rahatsızlıklarla uğraşıyorum. Sosyal anksiyete, yaygın anksiyete, depresyon tedavileri gördüm. Ama bu fonksiyonel distoni artık beni bitirdi ruhen ve fiziken. Hayatım büyük ölçüde kısıtlandı. Markette çalışıyordum, artık çok şiddetli ağrılardan bırakmak zorunda kaldım. İşimi yapamaz olmuştum. Özel mesajdan daha ayrıntılı bir şekilde anlatabilirim ama bütün özel hayatımı burada açıklamak istemiyorum.

G24.9 Distoni, tanımlanmamış, G24.8 - Distoni, diğer şeklinde geçiyor.

Üst Alt