Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Felç geçiren bir arkadaşım ne zaman emekli olabilir?

leaderboy

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arakadaşlar,

Daha önce felç geçiren bir insan erken emekli olabilir mi ? 12 yıl pirimi var etkisi olur mu acaba ? konuyla ilgili bilgileriniz paylaşırsanız sevinirim.. Şimdiden tşk.

olur tabi sağlık kurulu kararı ile erken emekliliği hak ediyorsa olur 12 yıl piriminiz varsa erken emekli olabilirsiniz ama konu hakkında detaylı bilgiye sahip bir arkadaş size yardımcı olursa daha sağlıklı olur

hımm analadım tşk ben değil yakın bir akrabam felç geçirdi hastanede baya kaldı şimdi düzelince yine çalışıyor doktor bunu yasakladı ama çalışması gerekiyor.

Yakınınızın aldığı rapor oranı nedir. Ssk lı olarak mı çalışıyor. İlk işe girişte engeli var mıydı? İlk işe giriş tarihi? Doğum tarihi nedir.?

04.10.2000 ilk giriş tarihidir. Doğum tarihi 1958 Güvence olarak mecburu sigorta diye geçiyor. Engelli raporu bulunmamakta felç geçir doktor tarafından çalışılmaması istendi ama kendisi çalışmaya mecbur. Engelli raporu alıpta emekli olabilir mi acaba ?

leaderboy;
Öncelikle geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.
Yakınınız hemen sgk ya malulen emekli olma talebinde bulunsun (kurumda matbu evraklar var) evrakları hazırlayıp ilgili memura versin. Kurum yakınınızı rapor vermeye yetkili hastaneye sevk eder ve rapor almasını talep eder. Yakınınız 60% ve üzeri rapor alır ise malulen emekli olur.
NOT:Malulen emeklilikte kurum sevki şarttır.Lütfen kendi başınıza rapor almaya kalkmayın.

2.seçenek ise malulen emekli olamaz ise rapor oranına göre erken emekli olma işlemi yapılır. Siz ile malulen emekli olma talebinde bulunun olmaz ise erken emeklilik için gerekli bilgileri buradan paylaşırız.

Üst Alt