Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Farklı bir ilden emeklilik mümkün müdür?

YORGUN-DEMOKRAT

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba, Arkadaşlar prim ve günü doldurarak farklı bir ilden emeklilik müracaatı yapılabiliyormu oluyorsada ne yapılması gerekli? Bu konuda bilgisi ve tecrübesi olup ve emekli olan arkadaşlar varmı?... Şimdiden teşekkürler.

İstediğiniz yerden müracaat edebilirsiniz.
Yalnız müracaat ettiğiniz müdürlük,bağlı olduğunuz müdürlükten dosyanızı talep ediyor.
Bu da süreci biraz uzatabilir.

İkamet adresi emeklilik talebi yapılan ilde olması farkedermi yani nüfus kaydı ilk yaşadığımız ilde olursa bu sorun olmazmı eyüp kardreşim.

Olur da, hiç tavsiye etmem.
Yukarıda arkadaşın da söylediği gibi süreç çok uzar.
Başvurduğunuz müdürlük hizmetlerinizin olduğu müdürlükten hizmetlerinizi içeren dosyayı ister, onlar da ne zaman keyifleri yerinde olursa o zaman gönderir, ve maliyeye yazı yazma süreci bile bu aşamadan sonra başlar.
Hizmetlerinizin bulunduğu ilden başvurun, adres olarak gideceğiniz diğer ilin adresini yazın.
Ben öyle yaptım, İstanbul'da başvurup İzmir'e ev bakmaya geldim, ev alıp eşya taşımak için İstanbul'a dönünce sgk ya uğrayıp bir dilekçeyle adres değişikliği yaparak İzmir'deki yeni evimin adresini verdim. Aylık bağlama belgem yeni adresime İzmir'e geldi.

İkamet ya da nüfus kaydının hiç bir önemi yok.

Üst Alt