mrb; soru güzel:
2005 yılı mart nisan ayları gibi cerrahpaşa tıp fakültesinde nöroloji bolümünde fa nın tanı ve tedavisi için yatıyordum.o zamanlar yürümemde denge bozukkluğu olmasına rağmen hiç yerimde durmuyor sürekli dolaşıyordum.yapımdan dolayı aynı ortamda fazla kalınca sıkılırdım.nöroloji bolümündeki asistan doktorlarla,hizmetlierle,hemşirelerle ve hastaların çoğu ile samimiydim.bir gün bu fa kafama iyice takıldı o akşam nöbetçi kalan asistan doktorlara sordum bu fa tekerlekli sandalyeye oturana kadar ilerlermi?internetten filan araştırıyorum dedim. doktor bey laf ağzımdan tam çıkmadan dediki internete filan bakma....kişiden kişiye göre değişir.
bende diyorumki fa nın sonunda tekerlekli sandalyede kalmak kişinin vücuduna,kilosuna,bağışıklık sistemine ve en önemlisi olan hastalığın yani fa nın derecesine bağlıdır.örneğin friedreich ataksisi olan babür akdağ(sitede nicki baben)bizim içimizde yaşça en büyük olanı ama o yaşına rağmen tek koltuk değneği ile yürüyor ama ben 23 yaşındayım haziran ayında 24 yaşına gircem ama belki haziran ayına kadar yürüme özelliğimi kaybedeceğim.demem o ki baben o yaşına rağmen tek koltuk değneği ile yürüyor ama ben 5 ay sonra belkide hiç yürümeceğim.(yani fa nın derecesi ve kişien kişiye göre değişmesi tabi genel durumlar hariç)
bu tekerlekli sandalye olayına ben çok soğuk bakardım engelli olmadan öncede;engelli olduktan sonra yakın zamana kadarda; ama bir
akşam tvde haberlerde, bir kişiyi izledim ve bana çok etkisi oldu neyse; adam 35 40 yaşlarında var yanlış hatırlamıyorsam, 20 küsür yıldır bi kaza sonucu adamın boyundan al tarafı tutmuyor ve hep yatıyor pencerenin kenarındaki yatağında geçen 20 veya 25 yıl dile kolay 25 yıl ve bu adamın yaşlı ninesinden başka akrabası filan yok.adam orda 25 yıldır yatıyo biz tekerlekli sandalyeden çekiniyoz
benimde akülü arabam var şimdi değil ama yazın istediğim yere istediğim saatte gidebileceğim İnşallah kimseyede aldırış etmeden çünkü ben bu yüzden üniv. bile bıraktım.
sonsöz hep birlikte şimdikik akülü araba ve tekerlekli sandalye edinelim