Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

F43.2 uyum bozukluğundan iki defa hava değişimi aldım. Üçüncüde muaf olur muyum?

Geriye doğru baktım bütün sorularına yazmışım?

Askerliğin bitmesine 15 gün var demişsin,yani evet..çok kısa bir süre,hekim aslında size iyilik yapamak istiyor ama tabi sizi çok iyi anlıyorum önce sağlık diyoruz.

Yapman gerekeni yazmışım, tekrar edelim,şuan hava değişiminde misin bilmiyorum? Birliğinden kıta işlevsellik formları ile birlikte tekrar hastaneye sevk olacaksınız.. amirlerin askerlik yapamaz demesi gerekiyor.

@user36445,

@OğuzHan112 abi gitmeme gerek kalmadan hastane aradı eğer raporu temin edemez isem elverişliye çevrileceği söyledi ama kimse formu vermiyor birliğime katılmadım ki?

O zaman Türkiye'deki birliğine katılacaksın,ilk başta yapman gereken buydu zaten..burada hekimin de hatası var,bu formlar olmadan rapor vermemeliydi.

Raporunun iptal olma ihtimali olacağını söylemiştim zaten.

@ömerkarakaya,

@OğuzHan112 hekim pazartesiye kadar müsaade etti işlevsellik formunu temin edin diye ailem komutan ile görüştü gelsin görüşelim görelim formu verip gönderelim dedi

@OğuzHan112 Oğuzhan abi otobüse bindim gidiyorum sadece işlevsellik formu mu gerekiyor başka birşeye gerek var mıdır çünkü hastane işlevsellik dedi formu hastaneye teslim ettiğim zaman herşey bitecek mi?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Komutanların gerekli evrakları verir sana..birliğe gittiğinde eksik bir şey varmı yokmu iyice komutanlaruna sor tekrar zorluk çekme.

@ömerkarakaya,

Evet..hekim pazartesiye kadar müsade etmiş lütfetmiş,kendi hatasını telafi etmek zorunda.

@ömerkarakaya,

@OğuzHan112, abi numaranı verirmisin arayayım 5 dk öyle anlatayım ifade edemiyorum kendimi
Numara sıkıntı oluyor bizim için,hadi bu seferlik özelden yazın,tüm detayları süreci en baştan alıp yazın..aynı şeyleri tekrar edeceğiz ama olsun bakalım.

@OğuzHan112 çekingem şu abi bugün beni arayıp formu temin edemez iseniz elverişliye çevrilecek dedi bizde ailemle apar topar hastaneye gittik pazartesiye kadar müsaade istedik formu komutanı arayıp konuştuk görmek istedi rdm doktoru seni ve birlik tabibi dedi tamam geliyorum otobüse binip dedim formu alıp verdiğim an elverişsiz raporum sonsuza dek kalıcı kalıyor değil mi?

@OğuzHan112 abi birliğe katılışım yapıldı rdm doktoru hasta 2 adet hava değişimi alıp çürük raporu beyan etmiştir askerliğe elverişli değildir yazmış normal doktor yani revir doktoru muayene etti askerliğe el verişli değildir yazmışlar forma da sadece psikaytri uzmanı açabilir yazılmış kişiye özel yazılıp damgalanıp imzalanmış ne olur acaba hastaneye bunu verdiğim zaman memleketime dönüyorum pazartesi vereceğim belgeyi

Son düzenleme:
Bu belgeleri doktoruna veriyorsun veya o günkü psikiyatri doktoruna.. elverişli değildir raporunu düzeltip sisteme girerler bu şekilde kurtulmuş olursun şimdiden gözün aydın.

@ömerkarakaya,

@OğuzHan112 evrak düzenleme odası bize getir evrağı dedi onlar halleder zaten yüksek ihtimalle yoksa psikaytri doktoruna mı vereyim bu süreç işlevsellik formunu verdiğim an son mu buluyor kurtuluyor muyum abim

🙂 heyet sekreterliği evrak düzenleme fark etmez..size evrak düzenlemeye getir demişler ise oraya götür.

@ömerkarakaya,

@OğuzHan112 abi işlevsellik belgesini teslim ettim rapor yazma odasına doktora görünmeme gerek var mı diye sordum hayır evrak zeyil durumda gerek yok dedi e devlette 31/01/2026 tarihine kadar askerlik ile ilişiliği yoktur yazıyor bu ne demek bitmedi mi yani kontrol muayenesi mi yoksa başka birşey mi bana 2 hava değişimi sonrası TSK 17/B F0-1 verildi ve hava değişiminde uyum bozukluğu yazıyordu barışta askerliğe el verişli değildir seferberlikte yapabilir diye kalıcı değil de süreli muafiyet mi bu lütfen cevaplar mısın bitti mi bitmedi mi bilmek istiyorum yalvarırım cevap ver

Son düzenleme:
Tamam istenilen evrakları teslim ettiyseniz her şey yolunda..eksik olan raporları sisteme girerler zeyil olan raporun düzelir.

Bitti her şey kurtuldun..e devlette yazılanları dikkate alma zamanla düzelir,kontrol muayenesi diye bir şey yok kafaya takma bunları.

Her şey bitti askerlikle ilişkin yok

@ömerkarakaya,

Üst Alt