Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

F43.2 uyum bozukluğundan iki defa hava değişimi aldım. Üçüncüde muaf olur muyum?

@OğuzHan112 abi şube başkanı birşey söylemedi şuan muafiyet raporum bende duruyor ne yapacağımı bilmiyorum elverişsiz verdiler ama katılış nasıl yapacağım?

Heyet sekreterliği ile görüşün.
Normalde kıta işlevsellik formlarını görmeden elverişli değildir raporu vermezler? Var bir iş bunda ?
@ömerkarakaya

@OğuzHan112 abi görüştüm yarın heyet başkanı psikaytri doktoru ile görüşüp naısl bir yol izleyeceğini telefonla arayıp söyleyeceklermiş sizce muafiyet raporum iptal edilir mi?

@usertek seferde değil kıbrısta askerlik yapıyordum adada askerlik yapamaz verdiler hava değişimimin bitmesine 4 5 gün kala sevk aldım şubeden 2. hava değişimi verildi aynı şeyi tekrar yaptım şubeden sevk almayı 3. kez muaf edildim

@OğuzHan112 abi ben hastane ile görüştüm sekreter bana işlevsellik formu yönetmelik gereği gerekiyormuş dedi peki raporun iptal olup olmayacağını sordum bilmiyorum dedi nasıl bilgi alabilirim dediğim de ise askeri şube sizi askere çağırır veya çağırmaz dedi sırf bir form yüzünden muafiyeti iptal etme gibi birşey var mı? TSK 17/c de birliğe fillen katılmamış kişilerden kıta formu talep edilemez mevcut bulgular üzerinden karar verilir yazıyor bunu görmezden mi gelecekler anlamadım lütfen cevap verir misin?

Son düzenleme:
Ben sizinle ilk konuştuğumda Türkiye'deki birliğine katılman,en azından birlikte kaydın olmalı diye yazmıştım sanırım,yada diğer konu başlıklarında başka bir askere yazdım,çok kişiye yazdığım için unutuyoruz.

Ayrıca karşı taraf tam bilgi vermeyince doğal olarak bizde yeterli bilgi veremiyoruz.. ben bu formların sizde olduğunu düşünüyordum.

Evet yönetmelik öyle kıta işlevsellik ve kıta kanaat formaları istenir prosedür böyle.. size 17/c askerliğe elverişli değildir raporu veren hekim bunu nasıl istemedi sizden şaşkınım,ya çok yoğundu yada dalgınlığına geldi bilemiyorum.

Şimdi rapor iptal olma ihtimali varmı evet var,veya istenilen evraklar temin edilene kadar zeyil olarak kalır.

Siz vakit kaybetmeden ilk önce tekrar şube ile görüşüp birliğine katıl,oradan istenilen evrakları alıp tekrar sağlık kuruluna verin,yeniden heyete girme gibi bir durum söz konusu olursa muaf raporu veren hekimle konuşursun heyette veya heyete girmeden hallederler onu.

@ömerkarakaya,

@OğuzHan112 abi bana barışta askerliğe elverişli değildir seferberlikte yapar verildi madde 17-b-1 tekrardan birliğime katılamıyorum yani Kıbrıs'taki komutanı aradım veremeyiz bizden çıktı dedi izmirdekini aradım bize hiç katılış sağlamadın bu yüzden veremeyiz diyor bende bunu sekretere düzgünce ifade ettim heyet başkanı TSKYA RAPORU "KITA İŞLEVSELLİK FORMU DÜZENLENEMEMİŞTİR ÇÜNKÜ YÜKÜMLÜ BİRLİĞİNE KATILMAMIŞTIR" yazıp yollayamıyor mu birliğime hiç katılmadım çünkü sağlık yeteneği yönetmenliği de madde 17/C DE AÇIKÇA BİRLİĞİNE FİİLEN KATILMAMIŞ YÜKÜMLÜLERDEN kıta KANAAT VE İŞLEVSELLİK FORMLARI İSTENMEZ MEVCUT BULGULARI ÜZERİNDEN DEĞERLENDİRİLİR YAZIYOR heyet raporumu neden iptal etsin ki TSK raporu işlevsellik belgesi olmadığı için hastaneye geri gönderdi

madde 17/C DE AÇIKÇA BİRLİĞİNE FİİLEN KATILMAMIŞ YÜKÜMLÜLERDEN kıta KANAAT VE İŞLEVSELLİK FORMLARI İSTENMEZ MEVCUT BULGULARI ÜZERİNDEN DEĞERLENDİRİLİR YAZIYOR
Bu askere hiç gitmemiş yükümlüler için geçerli.

Kıbrısa değil türkiydeki birliğine diyorum.
heyet başkanı TSKYA RAPORU "KITA İŞLEVSELLİK FORMU DÜZENLENEMEMİŞTİR ÇÜNKÜ YÜKÜMLÜ BİRLİĞİNE KATILMAMIŞTIR" yazıp yollayamıyor mu
Yolalar bu size bir getiri sağlamaz aksine raporun iptal olmasını kolaylaştırır.

Benim buradan yapabileceklerim anca bu kadar,inat edip sivilde rapor almaya kalkarsanız olacaklara katlanacaksınız.

Şube,sağlık kurulu,raporu veren hehim ve Türkiye'deki birliğin ile çözeceksin bu işi..bu raporlar olmadan böyle bir rapor veren hekim hatalı,nasıl verdiyse düzeltsin,TSK raporu zeyil nedeni ile geri göndermiş yani eksik evrak olduğu için,bunu bir şekilde tamamlaman gerekir.

@OğuzHan112 abi şimdi yapmam gereken şey nedir elverişli değildir verildi belgeyi birliğime katılmadığım için komutan vermiyor ne yapacağımı şaşırdım sürekli hastaneye gidiyorum iğne yapılıyor sakinleştirici kurban olayım yönlendir hiçbir türlü belgeyi alamıyorum e devlet askerlik durum belgesi sorgulamaya giriyorum yükümlü 30.01.2026 ya kadar askerlik ile ilişikliği yoktur yazıyor

Son düzenleme:
TSK onaylamadı geri yolladı dedin sanırım? Raporu daha yeni aldım,süreç bu kadar hırzlı işlemez,TSK raporu geri yolladığın dan enimmisin?

@ömerkarakaya,

@OğuzHan112 canım abim bana ön bildiri raporu verildi 31.10.2025 tarihinde 2 gün önce de hastane aradı işlevsellik formu lazım temin edebilir misiniz diye bende komutanlarımı aradım onlarda birliğe katılış yapmadığın için veremeyiz dedi hastaneyi aradım anlattım durumu heyet başkanı ve psikaytri doktoru bir yol izleyecekler dedi bana bilgi vermedi başka e devlet askerlik durum belgesi sorguladım zaman da 31.01.2026 ya kadar askerlik ile ilişiği yoktur diyor yani hastaneye TSK raporu işlevsellik belgesi olmadı için iade etmiş evrak eksikliğinden

@OğuzHan112 hayır abi gidip konuşmadım sekreter ile görüştüm yüz yüze gidip benimle ilgilenen psikaytri doktoruna mı gitmeliyim?

Oldukca kaygılısın,önce bir sakin ol..hallolur hiç bir şey çözümsüz değil.

Aslında bir sıkıntı olmaz gibi geliyor bana,ama siz yine de yarın size rapor veren hekimle görüş o size yardımcı olacaktır.

@ömerkarakaya,

@OğuzHan112 allah razı olsun abi erken cevap verdiğin için yarın sağlık kurulu psikaytri bölümüne gidip doktora anlatacağım herşeyi

Cümlemizden,Sana rapor veren hekime git..bulamazsan başhekimliğe çık.sekreteri boşver.

@ömerkarakaya,

Kapatmak zorundaydım sırf senin için giriyorum.

Gelişmeleri yarın yazarsanız

Bana göre bir sıkıntı olmaz TSK onaylar bence..siz yinede doktorla görüşün haydi iyi geceler

Son düzenleme:
Geriye doğru bakarsanız size çok cevap yazmışım..hangi soruna cevap yazmadık?

Ben burada poliklinik yapmıyorum,ücretlide çalışmıyorum.. onca işin arasında bir bir nebze de olsa herkese olduğu kadar yardımcı olmaya çalışıyorum.. birde sitem işitiyoruz🙂

@user36445,

Çok özel ve kişisel değilse özel'den yazmayın bana.

Buradan sorun,yarın müsait olduğum bir zamanda dönüş yaparım/İyi geceler.

@user36445,

@OğuzHan112, abi 3. sayfada ki konuşmada derdimi anlatamadım doğru düzgün. Senin insanlarla ilgilendiğini görüyorum bende zaten. Birbakıma benimle de aslında ilgilenmek zorunda değilsin, Özelden yazmanın daha uygun olacağını düşünmüştüm.

Üst Alt