Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
F43.2 uyum bozukluğundan iki defa hava değişimi aldım. Üçüncüde muaf olur muyum?
Komutanların askerlik yapar demişler sanırım?bunlar dikkate alınıyor fakat son kararı hekim veriyor..3 kez hava değişimi almışsınız, muhtemelen tekrar hastane sevkiniz de elverişli değildir raporu verilecektir.
Bu arada komutanlarınız la güzel bir dille aileniz yada siz konuşun..,yapamıyorsanız zoraki bir şey yok..
Hocam merhabalar ben kıbrısta askerdim f43.2 uyum bozukluğu intihar iştahsızlık uyku düzeni bozukluğundan hava değişimi ve adada askerlik yapamaz aldım memleketimde askerlik şubesinden sevk alıp hava heyete girdim uyum bozukluğu tanısı 2. Defa konulup hava değişimi verildi 1 ay 7 Kasım da heyete çıkacağım sizce sonuç ne olur yalvarırım cevap verin lustral 100mg zypamin 7 buçuktu 2 buçuk yaptılar oryva 5mg kullandığım ilaçlar bunlar
7 Kasım da hava değişimim bitiyor kullandığım ilaçları yazdım bir tek size güvenip içimi dökebiliyorum sizce bu durum ne olur yani uyum bozukluğu f43.2 tanısıyla hava değişimi aldım 2 defa bu defa verilirse 7 Kasım da 3 olacak sizce ne verilir efendim korkuyorum elverişli verirler diye çok kötüyüm çünkü sizce durum ne olur
abi seni yormak istemiyorum önceki mesajlarına baktım memleketimde çürük almam zor mu çünkü burada 2. hava değişimi verildi 3. 7 kasımda heyetim var illaki birliğime gitmeme gerek yok değil mi orada daha kötü hissediyorum @OğuzHan112
Bazı prosedürler var,adada( Kıbrıs'ta )askerlik yapamaz demişler hava değişimi verip yollamışlar.. dolayısıyla Türkiye de başka bir birliğe sevkin olmuştur veya olacaktır.
Türkiye'deki birliğinin neresi ise işlemlerine oradan devam etmen senin için daha kolay olur, zaten büyük ihtimal seni Türkiye'deki birliğine yollarlar.. garnizon veya şube sevki ile hastane kontrollerinde en fazla hava değişimi alırsınız, elverişli değildir oldukça zor.
abi İzmire çıktı birliğim oradaki komutan aradı ailemi hava değişimi raporunu atmam için attım yani şuan çok kötüyüm intihar girişimlerim oluyor şube kasımın 1 inde gel sevk edelim hastaneye elverişli mi değil mi diye karar vermeleri için kağıt vermişti bana 2. hava değişimini almadan önce aynı kağıdı trkrar vericek 2 aydır böyleyim eğer birliğime dönersem sorunlarım tekrar başlayacak çok kötü olacağım biliyorum orada intihara kalkışmak istemiyorum imkansız mı peki şubeden sevk alıp hastanede çürük almak raporda 1 ay hava değişimi sonrası yeniden değerlendirmesi uygundur yazıyor madde 17/c kurbanın olayım mala anlatır gibi anlat çok kötüyüm ağlama krizlerim hala durmadı @OğuzHan112
Önce sakin ol,her şeyin bir çözümü var..sakin ve sabırlı olursanız her şey yoluna girecektir bana güvenin.
7 Kasım'da heyete gireceğim gibi bir şey söylemiştin sanırım? en kötü hava değişimi tekrar eder birliğine gönderilirsin, birliğine gönderilsen de oradan tekrar hastaneye sevkin olur elverişli değildir raporu alır dönersin.
Sadece sivilde elverişli değildir raporu çok çok nadir akut gelişen durumlar olmadığını sürece verilmiyor.. ama imkansız değil.
ben bedelli askerim teslim olduktan 3 gün sonra rdm den hastaneye sevk oldum f43.2 uyum bozuklukları tanısı koyuldu 14 gün hava değişimi verdiler. Ayrıca ilaçda yazıldı. Hava değişimi bittiğinde tekrar birliğe gittiğimde ertesi gün yeniden sevk oldum hastaneye ve farklı bir doktor 21 gün hava değişimi verdi. ve ilaç yazıldı. Ve bana tekrar hastaneye sevk olduğunda şikayetlerin devamı halinde işlevsellik raporu ve heyetten bahsetti. 21 gün sonra birliğe gittim ve yeniden hastaneye sevk oldum ve farklı bir doktor vardı orada bana ilaç yazıldı sadece başka bir işlem olmadı. birliğe döndüm 2 3 gün sonra yeniden sevk oldum aynı doktor tarafından ilaç değişikliği yapıldı ve geri gönderdiler beni. Birkaçgün sonra yeniden sevk oldum yaşamaya dair bir olumlu düşüncem yok zaten. Bu sefer sevk olduğumda ilk gittiğim doktor vardı ve 14 gün hava değişimi verdi bu sevk süreçlerinden bahsettim ve orada kriz geçirdim hasteneye girerken ve odada da. Doktor bu şekilde muaf olamayacağımı söyledi ancak hava değişimi verebilirmiş. Ne yapacagımı şaşırdım ben artık ve kendi canımın bile aslında bir değeri olmadığını, boşa ve sırf acı çekmek için yaşadığımı biliyorum. 14 gün daha askerlik hizmet günüm var. @OğuzHan112