Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

F43.2 uyum bozukluğu teşhisi ile askerlikten muaf olur muyum?

Hastanenin verdiği rapor var kontanim dedi ne gerekliyse sana gonderirim dedi hastanenin verdiği raporda olur dedi hava değişimi raporu

@OğuzHan112,
Hastanedeki doktor yarın 8 de gelde raporu heyette verelelim dedi ne olur

@OğuzHan112,
Abi ikinci hava değişiminide aldım sivilde komtanim dedi 3 gün sonra gel heyete gireceksin çürüğe cikacam dedi yoksa daha 10 günün var gitmene komtanım dedi gel heyete git curugunu alda Kağan rahatlasın dedi

Acemi birliğimde psikolojik sıkıntılar çekmeye başladım daha sonra usta birliğime geldim sıkıntılar arttı kabuslar uyuyama çok fazla kilo kaybı panik atak gibi şeyler yaşamaya başladım kendime zarar verme düşüncelerim oluyor sivil hayatımda böyle problerim yoktu askere gelince başladı
ilk bi devlet hastanesine gittim 30 gün hava değişimi ve ilaç verdi geri gelince aynı hastanede farklı bi psikiyatriye girdim hiç ilgilenmedi ilaçları yükseltti 1 ay çok zor dayandim bu sefer askeriye gataya sevk etti doktor ilaçların dozunu arttırıp 10 gün sıhhi izin verdi evime gittim
şimdi geri geldim komutanlar kıta anket ve kıta işlevsellik formu doldurdular bu sefer yine sevk edilcem gataya

sonuç bu sefer ne olur yardımcı olur musunuz bilgi açısından durumum hic iyi değil teşekkürler şimdiden

@OğuzHan112

Merhaba askerde psikolojik problemlerim olduğumu doktora anlattım. Doktor f43.2 Uyum Bozukluğu tanısı koydu ve 21 gün hava değişimi verdi. 21 gün sonra bir daha gel sana 30 gün daha vereceğim dedi. Hava değişimi sonrası askerden muaf olacaksın dedi. Gerçekten de ikinci hava değişiminden sonra askerden muaf olur muyum ?

OğuzHan112 Selamün aleyküm Oğuz abi abi ben Kıbrıs’ta askerlik yapıyordum orda psikolojim aşırı derecede bozuldu öfke nöbetleri geçirmeye başladım sık sık bayılmalarım oluyordu Srm ye çıktım komutanlarım beni memleketime izne gönderdiler git memeleketinde doktor git dediler memlekete geldim askeriyeden sevk alıp piskiyatriye gittim piskiyatri doktoruyla görüştük bana F43.2 uyum bozukluğu tehşisi koydu ve heyete sevk etti heyete girdim heyet raporunda şu yazıyor hastanın birliğine teslim olduktan sonra kıta işlevsellik forumuyla beraber piskiyatri ve 1 ay hava değişimi verilmesinin degerledirilmesi uygun görülmüştür yazıyor komutanlarıma heyet raporunu atınca burda öyle bi ilgili makam yok sana hava değişimi Kıbrıs’ta vermezler dediler sen git heyete itiraz et biz sana kıta işlevsellik formunu gönderelim dediler abi kıta işlevsellik forumu geldi kapalı zarfda duruyor mühürlü bir şekilde haftaya tekrardan heyete gireceğim

çok kötü durumdayım annem yatalak hasta babamın durumuda hiç iyi değil onları düşünmekten ve askeri ortamın verdiği yükten ve sıkıntıdan çok kötü durumdayım
lütfen yardımcı olur musun bana sence haftaya heyette durum ne olur komtanım ben kıta işlevsellik forumuna elverişsizdir yazdım diyor sence durum nasıl olur abi çok tedirginim abi oraya geri dönmek istemiyorum

Kıbrıs'ta sizi hastaneye sevk etmediler mi?genelde Kıbrıs'ta ki askerler adada görev yapamaz raporu ile gelir.

Kapalı zarfları açmayın,büyük ihtimalle ilk önce hava değişimi verilecek.. sonrasında elverişli değildir verilir.

@oguz_3752,

Yok Oğuz abi ilk geçirdiğim nöbetlerden dolayı Revirdeki doktor epilepsi hastası olabilir bu asker dedi Girne askeri hastanede de nöroloji doktoru yoktu o yüzden hiç önce piskiyatriye yönde düşünmediği için ona bile sevk etmeden memlekete gönderdiler beni komutanlar abi cidden orası bende büyük bi etki bıraktı eve geldim evde dahi aynı devam ediyor bayılmalarım öfke nöbetlerim komtanım işlevsellik formuna askeri işlevselliği yetersizdir yazmış askere burda hava değişimi verebilecek yetkili kuruluş yok diye de eklemiş ama ben yine de çok korkuyorum ya bu heyette de aynı sonucu alırım diye sence sonuç tahminince neye kavuşur abi çünkü komutanlarım Kıbrıs’ta sana hava değişimi verebilecek yada askerlikte. Muaf tutacak hiç bir kimse yok diyor oraya gitmek istemiyorum abi kullandığım ilaçlar o kadar ağır ama yine de fayda etmiyor sürekli tedirginim abi heyetteki doktorlar abi bu kıta işlevsellik formuna çok dikkat ediyorlar mı onu görünce hava değişimi ya da muafiyet olma olasılığı artıyor mu
@OğuzHan112

Anladım çok geçmiş olsun.. umarım tez zamanda sağlığına kavuşursun,daha önce bayılmaların var mıydı?

Evet komutanların görüşü dikkate alınıyor,en azından prosedür gereği kıta işlevsellik formu isteniyor.. zaten komutanların olumsuz görüş belirtmiş.

Merak etmeyin ve kaygılanmayın, söylediğim gibi ilk önce belki hava değişimi verilebilir, bayılmalarınız dikkate alınırsa belki direkt muafiyet.

Hava değişimi verilse bile neticede askerliğe elverişli değildir raporu verilecektir.içini rahat tut sen.

@oguz_3752,

Anladım çok geçmiş olsun.. umarım tez zamanda sağlığına kavuşursun,daha önce bayılmaların var mıydı?

Evet komutanların görüşü dikkate alınıyor,en azından prosedür gereği kıta işlevsellik formu isteniyor.. zaten komutanların olumsuz görüş belirtmiş.

Merak etmeyin ve kaygılanmayın, söylediğim gibi ilk önce belki hava değişimi verilebilir, bayılmalarınız dikkate alınırsa belki direkt muafiyet.

Hava değişimi verilse bile neticede askerliğe elverişli değildir raporu verilecektir.içini rahat tut sen.

@oguz_3752,

@tanselcihan,
Olursunuz hekim gerekenleri size söylemiş zaten.

@cann009,
Hava değişimi tekrar edebilir 3. Hastane sevkin de elverişli değildir raporu verilecektir.

Abi kıta işlevsellik forumunda askerin hastalığı kısmına epilepsi hastası da olabilir diye yazmış ve diğer Ankisiyete bozuklugu ve uyum bozukluğunu da yazmış epilepsi hastası olabilir diye yazması bi sıkıntı yaratır mı abi çünkü nöroloji doktoru bütün tetkikleri yaptı ve epilepsiyle ilgili bişey çıkmadı yani epilepsi değil bu dedi demek istediğim kota ankete epilepsi hastası diye yazmış ya onu görünce heyet doktoru bi sıkıntı yaratır mı
@OğuzHan112

@OğuzHan112,
Abi ilk hava degisimim uyum bozukluğuydu 2.ci hava değişiminde yine uyum bozukluğu bugün askeriyeye geldim rdmdeki doktor depreif nöbet yazdı yarın heyete cikacam muaf olurmuyum lütfen cevaplarmisin abi

@OğuzHan112,
Abi birligimdeki hastaneye gittim kıta anketle islevsizlik kağıdıyla doktor 30 gün hava değişimi verdi komtanım geri benim kağıtlarımi aldı benim evimin oradaki kurula gidicem ordan çürüğe baş vuracam sence sonuç ne olur sivildeki doktorum sana veririm dedi

Acemi birliğimde psikolojik sıkıntılar çekmeye başladım daha sonra usta birliğime geldim sıkıntılar arttı kabuslar uyuyama gibi problemler yaşamaya başladım uyum bozukluğu teşhisi ile 30 gün hava değişimi aldım ve ilaç kullanmaya başladım askere geri gelince aynı sıkıntılar devam etti ve tekrar hastaneye gittim hastane ilgilenmedi ilaçları arttırdı 1 ay sonra bu sefer gataya sevk edildim ilaçlarımin dozu artırıldı ve 10 gün sıhhi izin verdi şimdi tekrar geri döndüm askere fotoğrafli kıta anket ve kıta işlevsellik formu doldurdular komutanlar ve revirde ki doktor askerliğe elverişli değildir yazdı tekrar gataya gidicem sonuç ne olur süreç nasıl işleyecek yardımcı olursanız çok sevinirim

@faruk02,
Sen bilirsin.. askerlik işlemlerinde birliğinizden devam etmeniz daha kısa ve daha zahmetsiz oluyor bilginize.

@cann009,
Düşük bir ihtimal hava değişimi tekrar edebilir.. elverişli değildir raporu verilecektir için rahat olsun.

@OğuzHan112,

Abi 3 kere hava değişimi aldım uyum bozukluğundan sivildeki hastane birliğinde değerlendirilen dedi ne olur acaba abi piskolojim bozuldu valla kendimi iyi hissetmiyorum bana biraz bilgi ver abi

30 gün sonra birliğine gidip sevk Alaçam abi

Abi ben uyum bozukluğundan 15+15+30 gün hava değişimi aldım komtanlarimda çok yardımcı oluyorlar hep el verissiz die doldurdu 20 gün sonra birligimdeki hastaneye sevk olacam sonuç ne olur abi yaaa🥹

Anladığım kadar 3 kez hava değişimi almışsınız, komutanların da yardımcı oluyormuş.. bu sefer askerliğe elverişli değildir raporu verilecektir.

@faruk02,

Üst Alt