Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

F43.2 uyum bozukluğu teşhisi ile askerlikten muaf olur muyum?

@Ulaş777,
Birliğine döndüğünde birlik amirleri gerekli evraklar la beraber hastaneye sevk edecektir.. sorumlu komutanlarına hasta olduğunu söylersin, onlar seni hastaneye sevk eder.

Sivil de alınan hava değişimleri pek dikkate alınmıyor.. O yüzden ısrarla işlemlerinize birliğinizden devam edin diye öneriyorum.

Belki bildiğinden bir kez daha hava değişimi verebilir veya direkt elverişli değildir raporu da verilebilir.

@yusuf4343,

Yukarıda arkadaşa yazdığım tavsiyeler Sizin için de geçerli.. Birlik amirlerinize hasta olduğunuzu söylüyorsunuz, onlar gerekli evraklarla sizi hastaneye sevk edecektir ,işlemlerinize birliğinizden devam ederseniz genelde iki kez hava değişimi 3. de elverişli değildir raporu veriliyor.

Son düzenleme:
Hayır..ön muayenede karar verilir heyete sevk edilir, muayene olduğumuz gün heyet toplanıyorsa hekim muafiyet vermişse aynı gün yani öğlenden sonra elverişli değildir raporu verilebilir.

@Ulaş777,

@OğuzHan112 abi salı günü heyete girdim elverişli değildir raporumu aldım çıktım sonunda kurtuldum f43.2 uyum bozukluluğundan sadece 1 kez hava değişimi almıştım

@OğuzHan112,
1.5 yaşında çocuğum var otizm teşhisi koydular ve 1.5 aydır askerdeydim ve maddi durumum iyi değil bugün 3 ay hava değişimi verdiler depresif nöbet ve f43.2 uyum bozukluğu yazıyor 2. Hava değişiminde çürük verirler mi bana yardımcı olur musun

Geçmiş olsun,
Direkt 3 ay hava değişimi verilmiş,3 ay sonra yeniden değerlendirildiğinde muhtemelen elverişli değildir raporu verilecektir,ama bir ihtimal 3 ay veya 1 ay hava değişimi tekrar eder,sonrasında elverişli değildir raporu verilebilir.

@besirc16,

Komutanlarım elverişli değildir diye tekrardan dolduracaklarını söylediler memlekettemi gireyim heyete yoksa birliğimin olduğu yerde mi psikolojim iyi değil yemek yiyemiyorum 3 haftada 8kilo verdim sürekli düşünüyorum

@OğuzHan112

@tlggedik35
Hekim sizin klinik durumunuzu elbette değerlendirir,fakat rdm komutanının doldurduğu raporu da dikkate alır..

@OğuzHan112,

Rdm komutanı kıta anket formunu doldurmadı , bizim bölüğün yazıcı uzman çavuşu doldurdu , beni hava değişimine göndermemek için elinden geleni yapacağını söyledi , askere gelmeden önce de sinir problemim den dolayı psikoloğa gitmiştim sizce nasıl yol izlenir

Hastaneye sevk alıp gitmeniz gerekiyor..buraya yazdığınız şeyleri hekim ile de paylaşın.

sizden sorumlu amir/veya amirler..rütbesi ne olursa olsun,sizinle ilgili doldurduğu görüş yasalara uygunsa kabul görür.. genelde bu forumları sıralı olarak 3 komutan görüş bildirip imzalar.

@tlggedik35,

@tlggedik35,
Cevabını buradan yazalım, komutanların olumlu (askerlik yapar) demişler.. nihayetinde son kararı hekim veriyor,hava değişimi verilebilir,sevk alıp hastaneye gidin.

Abi kontanim bana uyum bozukluğundan rdm ye rdmden hastaneye sevk ettiler kontanim kıta anketimi doldurdu hep ağlıyor deprem gördüğü için yazdı askerlik yapamaz diye yazdı hastaneye gittim bana 15 günlük hava değişimi verdiler hastanedeki doktorlar dediki 2.ciye geliceksin 3.cude sana çürük verecez dediler kamuflajida askeriyeye verdim eşyalarımı topladım sonuç ne olur abi

3. Hastane sevkinde elverişli değildir raporu verilecektir.

Heyete birliğinden mi sivildemi gidiyorsun?

@faruk02,

@OğuzHan112,
2.cide girip hemen geri cikacam birligimden ozmn

Hastanedeki doktorda dedi 3.cude seni çürüğe gonderecez bitiyor dediler ben çok ağlıyordum bunalımda yedim

Genel olarak 2 kez hava değişimi 3.de muafiyet veriliyor..ama bazen 2-3 kez hava değişimi veya 1 kez hava değişimi sonrası muafiyet vs..bunlara takılmayın,hekim zaten söylemiş 3.de elverişli değildir vereceğiz diye.

@faruk02,

@OğuzHan112,
Allah razı olsun abi beni aydinlandirdin yoksa kafayı yiyecem bir sürü borcum var hacizlik olmuşum çalışmam lazım benim bakmakla hükümlü olduğum kardeşim var

@OturanBoğa
Abi kontanim bana uyum bozukluğundan rdm ye rdmden hastaneye sevk ettiler kontanim kıta anketimi doldurdu hep ağlıyor deprem gördüğü için yazdı askerlik yapamaz diye yazdı hastaneye gittim bana 15 günlük hava değişimi verdiler hastanedeki doktorlar dediki 2.ciye geliceksin 3.cude sana çürük verecez dediler kamuflajida askeriyeye verdim eşyalarımı topladım sonuç ne olur abi

@OğuzHan112,

Abi beni komttan rdmden hastaneye gönderdi zarfla zarfı hastanedeki doktor aldı ve veremedi uyum bozukluğundan 15 gün aldım doktor dedi 2.ciye gel sonra 3.cuude seni muaf tutacak o zarfın içinde de yaziyodu elverissizdir diye bunalimdayim stres altındayım hep agliyodum

Abi bana ilk muaynemde doktor dedi 2.ciye geleceksin dedi 3.cude sana çürük verecem dedi aksi bişey olmaz demi

Aksi bir şeyi olmaz merak etme..doktor demiş zaten 3.de seni muaf tutacağım diye..içini rahat tut stres yapma.

@faruk02,

@OğuzHan112,

Abi kontanim beni aradı hava değişiminde yedim beni aradı Çarşamba günü gel dedi sana hava değişimi verecez dedi yada sivil de al dedi seni 3.cudr muaf edecez dedi ben nasıl alırım burda hava degisimini git al dedi raporu bana at dedi

@OğuzHan112,

Abi kontanim beni aradı hava değişiminde yedim beni aradı Çarşamba günü gel dedi sana hava değişimi verecez dedi yada sivil de al dedi seni 3.cudr muaf edecez dedi ben nasıl alırım burda hava degisimini git al dedi raporu ba

@OğuzHan112,
Abi kontanim dedi ama ordan al dedi yazık boşu boşuna gelme dedi beni aradı
Bende yarın sabah heyete girecem hava değişimi almak icin
2.ci hava degisimini al dedi ztn sana çürük verecez dedi 3.cuye bura gelirsin dedi gonderecez seni

Tamam öyle dedilerse oradan al o zaman,elinde kıta işlevsellik ve kıta kanaat raporları varmı?

@faruk02,

Üst Alt