Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

F43.2 uyum bozukluğu teşhisi ile askerlikten muaf olur muyum?

Askerlikten muaf tutulan bir raporda 2 yıl geçerlidir yazmaz.

Anladığım kadar askerlikten muaf olmuşsunuz.

İşin özü askerliğe elverişsiz demişler..askere gitmeyeceksiniz yani.

@onur433,

Son düzenleme:
Benim durum şöyle ama ben askere gittim yaklaşık 2 ay kadar olmuştu izine geldim geri birligime dönmedim bı sure firar kaldım ve beni ifade vermem icin aradılar ifademde geçmişte yaşadığım bazi psikolojik sorunlarımin nuksettigini söyledim ve savcı beni hastaneye sevk etti hastanede neden bilmiyorum hakkımda normal heyet raporu vermesi gerekirken durum bildirir sağlık kurulu raporu verdi yaklaşık 6 aydır da şu tarihe kadar askerlik yukumlulugu yoktur yazıyor

Sevk olduğun hastane de yatışın oldu mu?

Bilgileri eksik verince bizde bocalıyoruz bazen.

Sistemde askerlik yükümlülüğü yoktur yazıyorsa..muaf olmuşsunuz demektir..

Durum bildirim raporu diyorsun..durum bildirim raporu bir yerlere vermek için alınır...

Şubeyle görüşün.

@onur433,

Evet savcılık askerlik yapıp yapamayacağım konusunda hastaneden ivedi bir şekilde rapor yazılmasını istedi hayır yatisim olmadi @OğuzHan112

Son düzenleme:
Peki bu raporu bir yerlere verdin mi?

İsteyen savcılıksa aldığın durum bildirim raporunu savcılığa vermeniz gerekir..gerçi eskisi gibi değil..herşey artık sistemsel.. hastane şubeye yollar...şube savcılığa.

Muaf olmuşsunuz.
Firarla ilgili cezai işlemlerden de muaf olursunuz.

@onur433,

Son düzenleme:
@OğuzHan112 hastane askerlik şubesine gönderdi şube de savcılığa gönderdi ve mahkemem düştü ama merak ettiğim şu madem 2 yıl süreyle geçerli bu rapor neden 2026 yılına kadar askerlikle ilişiğim olmuyor da 3 ay şeklinde ertelenip duruyor?

Durum bildirim raporunun süresine takılmayın önemli değil o.

Sistemsel...zamanla düzelir.

@onur433,

Yok yok..düzelir o.

Ama illa tatmin olamıyorum diyorsan bağlı olduğun şube ile görüş.

@onur433,

Rica ederim..fazla müsait değildim..o yüzden biraz kafa karışıklığı yaşadık..ama sonunda çözdük işi🫡

@onur433,

@OğuzHan112 selamün aleyküm 2 hava değişiminden dönüyorum uyum bozukluğu anksiyete psiko motor bozukluğu tanısı koyuldu sonuç ne olur

Ön muayenede doktor sadece heyete mi sevk etti başka bir şey söylemedi mi?

Komutanların olumsuz görüş bildirmişler ise.. büyük olasılık heyetten elverişsiz kararı çıkacaktır.

@furkan7434,

Rapor tuttu askerliğe elverişsizdir diye sonra askeri heyete bunları verdim askeri heyet çarşamba günü heyete çıkıcaksın dedi büyük ihtimalle orasida elverişsiz verir dedi önemli olan ankadaradan gelicek haber dedi Ankara'dan gelicek haber ne oluyor çarşamba günü çıkacağım heyet vermiyormu kararı

Doktor tuttu raporu @OğuzHan112

Elverişsiz raporu verildikten sonra milli savunma Bakanlığı'nın onaylama süreci var.. onlardan bahsedip boşuna aklını karıştırmışlar.

Sen onu bunu boş ver.. heyeti bekle.

@furkan7434,

Ondan sonra alaydan aynı gün içinde çıkıyorum yani abi dimi

Yani çarşamba günü karar çıktığında gidiyorum

Abicim zaten doktor bana bir kağıt verdi hastaligimi yazdı kağıda ve metinin sonunada askerliğe elverişsizdir diye yazmış
Heyette aksi bişey çıkabilirmi

Hastalığım anksiyete bozukluğu panik atak

@OğuzHan112

Merhabalar iyi günler danışmam gereken bir konu var. Ben şimdi 30+30 olarak f43.2 uyum bozukluğundan 2 hava değişimi aldım. Bu gün birliğime geri dönüyorum akabinde tekrardan sevk isteyip muhtemel 3.hava değişimini alacağım. Sorun şu ki RDM komutanının askerliği bitti yerine de yenisi gelmemiş. Kıta kanaat formunu sadece RDM komutanımı doldurabilir yoksa bölük komutanı ya da takım komutanı da doldurabilir mi? Psikiyatri doktoru 3. Gelişinde kıta kanaat formun ile beraber gel demişti. Normalde askerliğe elverişsiz raporu vermek istiyor fakat kanaat formu olmadığı için muhtemel 3.hava değişimini verecek diye düşünüyorum. Yanıtlarsanız çok memnun kalırım.
@OğuzHan112 @OturanBoğa

Belki inanmayacaksınız ama bölük komutanı da izine ayrılmış. 1 ay kadar olmayacakmış. Ondan sonra gelen kişi mi dolduruyor yani takım komutanı varmış suan onun yerine bakan.
@OğuzHan112

Üst Alt