Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
F43.2 uyum bozukluğu teşhisi ile askerlikten muaf olur muyum?
Oğuzhan bey merhabalar tekrardan, şimdi ben hava değişimindeyim birliğimden ayrılırken komutanım istanbulda halledebiliyorsan geri kalan işlemleri hallet tekrae buraya gelmene gerek kalmasın dedi, kıta anket formu ve işlevsellik formunu sana ya da doktora göndeririz dediler. Benim yapmam gereken ilk askerlik şubesine gidip sevk almak mı? Eğer öyle yapacaksam hava değişimimin bitmesine kaç gün kala yapmalıyım ? Ve elimde kıta anket, işlevsellik formu olması gerekiyor mu ? Fotokopisini gönderseler bu formların olur mu yoksa aslı mı gerekir ? Kafam çok karışık. Nasıl bir yol izlemeliyim ? Bilgi verirseniz çok memnun olurum @OğuzHan112
Anladım teşekkür ederim. Peki o formların tarihinin eski olmasında bir sakınca varmı yani bir önceki işlevsellik ve kıta anket formunun tarihi aynı formları gönderseler olur mu ?
Tekrardan merhaba, ben psikiyatriden 2. hava değişimini aldım. Toplam 3 hava değişimi almış oldum. Birinci hava değişimi farklı bölümdendi. Ben hava değişimi almadan önce doktor beni sağlık kuruluna gönderecekti ama evraklar da eksiklik olunca hava değişimi verdi. Şimdi sonuç ne olur acaba?
Tekrardan merhaba, ben psikiyatriden 2. hava değişimini aldım. Toplam 3 hava değişimi almış oldum. Birinci hava değişimi farklı bölümdendi. Ben hava değişimi almadan önce doktor beni sağlık kuruluna gönderecekti ama evraklar da eksiklik olunca hava değişimi verdi. Şimdi sonuç ne olur acaba? @OğuzHan112
Abi beni kapalı zarf içinde sadece kıta kanaat formu ile göndermişler, niye askeri işlevsellik formu doldurup koymamış olabilirler? Acaba uğraşmak istemedikleri için mi askeri işlevsellik formunu koymadılar? Birdaha gittiğimde yine sadece beni kıta kanaat ile yollamasınlar. @OğuzHan112
Doktor bana seni sağlık kurula göndericem ama askeri işlevsellik formun eksik olduğu için sağlık kurulu kabul etmiyor dedi. Hava değişimi verdi. Daha sonra eğer öğleden sonraya evrakları getirirsen seni sağlık kuruluna gönderirim dedi. Ben de birliğe geri gittim evrak eksik olduğunu komutanıma söyledim bugün olmaz dedi yarın dedi. Sonra rapor falan verdi mi diye sordu ben de hava değişimi verdi komutanım dedim. O zaman sen git dedi bana beni gönderdiler memleketime. @OğuzHan112
Merhaba, ben ilk hava değişimini "Göğüs Hastalıklarından" 15 gün aldım. Daha sonra rdm'ye gittim oradaki asteğmen komutan beni psikiyatri ye sevk etti. Kapalı zarf eşliğinde hastaneye gittim. Psikiyatriden de 21 gün hava değişimi aldım. Daha sonra birliğime katıldım, takım komutanım beni direkt rdm'ye göndertti. RDM deki asteğmen komutan nasıl olduğumu sordu. Ben de iyi sayılırım komutanım yapmak istiyorum dedim, ama aslında kötüydüm. Bana sen çürük almak için mi böyle yapıyorsun diye sordu.
Ben de hayır komutanım ben buraya gelince hep kötü oluyorum dedim. Komutan eğer çürük almak için yapıyorsan ben sana çürük vermem dedi ama yapacak bir şey yok diyip kağıt doldurdu. Ben de ertesi gün hastaneye gittim. Doktor beni sağlık kuruluna gönderecekti ama evrak eksikliği nedeni ile evraklarında eksiklik var sağlık kurulu böyle kabul etmiyor dedi ve yine 21 gün hava değişimi verdi ama eğer öğleden sonraya evrakları getirirsen seni sağlık kuruluna gönderirim dedi. Eksik evrakta askeri işlevsellik formuymuş fotoğraflı imzalı mühürlü olması gerekiyormuş. Ben de birliğime geri gittim. Komutanım benim evrağım eksikmiş dedim o yüzden doktor sağlık kuruluna gönderemedi dedim. Komutanda bugün olmaz yarın dedi, daha sonra rapor falan verdi mi diye sordu ben de hava değişimi verdi komutanım dedim, o zaman sen gidiyorsun rapor almışsın dedi. Takım komutanımda birliğimden çıkmaya yakın bak arkadaşlarından erken çıkıcaksın diye bir cümle kurdu, ama rdm deki komutanım sana çürük vermem demişti o beni korkuttu açıkcası.
Daha sonra birliğimden çıktım evime geldim. Şimdi durum ne olur acaba yardımcı olabilir misiniz? Ben toplam 3 kere hava değişimi almış oldum 1. hava değişimini farklı bölümden almış olsamda. Şimdi geri birliğime gittiğimde neler olur? Ben sivilde de çok iyi değilim ama oraya gidince daha kötü oluyorum hep bi ağlama isteği komutanların karşısında hemen gözlerim doluyor, hep huzursuz, hep mutsuzum orada, uyuyamıyorum. Hava değişimi bittiğinde bir gece birliğimden kaldım o bir gece bile uyuyamadım. Lütfen yardımcı olun bana. Sen iyisin yaparsın diyip devam ettirirlerse. Hep bu tarz kötü olumsuz düşünceler var kafamda.
Merhaba, ben bundan bir ay önce 17C uyum bozukluğu tanısıyla 30 gün hava değişimi aldım. Hava değişimim biter bitmez birliğime geri döndüm ve komutanlarım asker işlevsellik formunu tekrardan doldurup sevkimi yaptılar ve doktorlar görüşmem esnasında bana "sana 1 ay hava değişimi vermişiz. Askerlik yapmak istemiyor musun? " diye sordu ben de hayır hocam yapmak istemiyorum dedim. Sonra belgelerimi incelerken kıta anket formumun eksik olduğunu ve dışarıda bekleyen komutanımı içeri çağırım "kıta anket formu eksik bütün belgeleri tamamlayın ve barışta askerlik yapamaz yazın tekrar gelin" Demiş.
Bunun üstüne biz tekrar birliğe döndük evrakları hazırladık ve tekrar doktora gittik o da benle ilaçlarımı düzenli kullanıp kullanmadığımı, neler hissettiğimi vs sordu ve az dışarda beklettikten sonra beni heyete sevk etti. Ancak sevk ettiği kağıtta hava değişimi yazmıyor, sadece "heyete girmesi uygundur" Yazıyor bu tam olaral ne anlama geliyor? Ya da yarın heyette ne yaşayacağım hiç bir fikrim yok. Heyettekiler neye karar verecekler anlayamadım. Bir önceki gidişimde 30 gün hava değişimi uygundur yazıyordu raporda. Bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. @OğuzHan112@OturanBoğa@kara duman
@cagobipo, Geçmiş olsun barışta muaf savaşta görev yapabilir şeklinde muaf almışsın.
Heyet formalite onaylıyorlar sadece gir çık olur bir şey sormazlar.
17B1 - Uyum Bozukluğu sebebi ile askerliğe elverişli değil aldım. Komutanım 10 gün sonra askerlik şubeme gitmemi oradan terhis belgemi almamı söyledi. Çok teşekkür ederim her şey için. @OğuzHan112
@OğuzHan112,
Abi ben psikiyatriden 2 defa hava değişimi aldım f43.2 uyum bozukluğundan 3 uncuye birligeme katılış yaptim kıta anket formuyla hastaneye gittim psikiyatri doktoru kurula sevk etti 7 tane doktoru gezdim farklı daldan göz genel cerrah nöroloji falan onlar sağlam yazdı bitek psikiyatriden sorunum var kurula bıraktım raporları cuma günü oglende gel dediler onların sağlam yazmasindan çürük verirlermi abi Allah rızası için bakarmisin
Abi ben psikiyatriden 2 defa hava değişimi aldım f43.2 uyum bozukluğundan 3 uncuye birligeme katılış yaptim kıta anket formuyla hastaneye gittim psikiyatri doktoru kurula sevk etti 7 tane doktoru gezdim farklı daldan göz genel cerrah nöroloji falan onlar sağlam yazdı bitek psikiyatriden sorunum var kurula bıraktım raporları cuma günü oglende gel dediler onların sağlam yazmasindan çürük verirlermi abi Allah rızası için bakarmisin
@kara duman,
6 tane doktor gezdim sağlam yazdı abi o yüzden korkuyorum çürük vermezler diye kimse soru falan sormadı çünkü bana kurula verdim raporu cuma günü gel sonucu al dediler bana