Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

F43-2 Uyum Bozukluğu ile askerlik durumu..?

Merhaba ben sivilde uyum bozukluğu yüzden lisede kaç defa okul değiştirdim okul bıraktım üniversitesi kazanıp gitmedi farklı bir şehire gidip hiç 1 aydan fazla kalmadı.bu yıl asker gitim 3 hafta içinde 2bölük değiştirdim en son sinirden duvarı vurup kolum kırdım Komtan beni psikiyatri randevum aldı ben Oray gönderdi kıta rapor la berabere orda 15 gün hava değişim verdi komutan 15 olmaz git 1 olması söyle gitik değiştirmedi Komtanım çürük alamı istiyor doktora ilk başta 15 veriyoruz dedi gönderdi Komtanda memleketimde tedevi devam etmemi istedi ne yapacağım bilmiyorum dönmek istemiyorum hiç iyi değilim

Hava değişimi sonrası birliğine dönüyorsun.. tekrar hastaneye sevk alıyorsun,hava değişimi tekrar edebilir sonrasında elverişli değildir raporu verilecektir🙋

@Ulaş777,

@OğuzHan112,

Abi Komtan bana memleketimde hasteneye gitmemi söyledi ilça aldım bir faydası olmadı şubeden psikiyatrist sevk aldım çünkü orda ki doktorum evrak yanlış Yazdı hasteneye 2 defa gidip geldik ondan memlekette 2 ci hava
değişim verir mi yolum uzun oldu için komtan gidip gelmemi istemiyor 2 de bir

Memleketinde hava değişimi alırsınız.. muafiyet için birliğinden devam etmen senin için faydalı.

Komutanın gidip gelmeni istemiyorsa kıta işlevsellik ve kıta kanaat formu doldurup eline verdimi? Bence vermemiştir,öyle olmuyor işte,muaf olman için kıta işlevsellik ve kıta kanaat formu isterler senden.

@Ulaş777,

Abi burdan hava değişim veririm verdikten sonra da birliğime gitimde direk muaf olurmuyum sence

Oarsına kesin net bir şey diyemem..hava değişimi olsun sıhhi izin vs birliğinden alman elverişli değildir raporu için daha faydalıdır.

@Ulaş777,

Abi sana daha oncede yazmistim 1 ay hava degisimi aldim kibristan kirklareline gonderdiler 1 ay hava degisimi bitti subeden sevk alip tekrar psikiyatriye gittim 10 gun daha hava degisimi verdi birlige dondugumde elverissiz raporunu alma ihtimalim nedir 2 hava degisimi almis oldum abi @OğuzHan112

@OğuzHan112,
Abi ben kıbrısta askerım gerçekten aşırı bunaldım ddm görüşmeye gittim sıkıntılarımı anlattım haftaya gıne gel dedi sence psikayatriye sevk verirmi psikayatri hava değişimi vermezse izne çıkıp sivilden mi alayım kafam çok karışık bölük komutanı yardımcı olmuyor

Ben şuan kıbrısta askerim geçen hafta bölük komutanıyla görüştüm psikayatriye gitmek istediğimi söyledim oda kızdı ama rdm ye gönderdi gine rdm komutanı anlayışlı karşıladı haftaya kadar kendini gözlemle intihara kalkışma gıne gel dedi
Sizce işlemler nasıl olur
Gerçekten ne yemek yiyebiliyorum ne uyku uyuyabiliyorum çok kötü durumdayım rdm komutanı psikayatriye sevk vermezse izne çıkıp şubeden sevk alabilir miyim kafayı yiyecem yardımcı olurmusunuz

@nurik16,

Hastaysanız zoraki kasıtlı olarak size tavır alacaklarını zannetmiyorum.

İllaki hastaneye sevk edeceklerdir.. komutanlarınla iyi geçinmeye çalış.

Hastaneye sevkin olursa muhtemelen adada görev yapamaz raporu verilip hava değişimi ile Türkiye'ye yollanırsın,

@seyitharzemsah97,
Asker sivilde hava değişimi almak bazen dikkate alınmıyor.

O yüzden özellikle her defasında işlemlerinizi birliğinizden devam edin diyorum... Kesin olarak evet olursunuz diyemiyorum.. hastaneye sev alır gidersiniz doktor değerlendirir.

@Uyt,
Siz şu an hava değişiminde misiniz? Kaçıncı hava değişimi?

@OğuzHan112,

Merhaba bende anksiyete bozukluğu mevcut antidepresan ilaç kullanıyorum ama öyle yeşil veya kırmızı reçete değil bu durumda karayollarında yol bakım onarım işçisi olarak çalışabilir miyim yani ağır ve tehlikeli işlerde çalışabilir raporu verebilirler mi bana?

@isabeyy,
Siz anksiyete diyorsunuz,uzun zamandır sizin bazı soruları görüyorum..okb den çok kez söz ediyorsunuz,ki zaten çok bariz belli oluyor.. özellikle ilaçlarla ilgili ciddi obsesyon'ların var.
Bu raporu kim istiyor sizden? Böyle bir rapor verileceğini sanmıyorum.

@Uyt,

2 hava değişimini'de birliğinden aldıysan..komutanların kıta işlevsellik kıta kanaat formu doldurup askerlik yapamaz diyorsa bu severki hastane sevkinizde Büyük olasılıkla elverişli değildir raporu verilecektir.

Sevk aldın mı almadın mı onu söyle? Öncekileri boş ver, şu an hastaneye sevk ettiler mi sizi?
Barışta elverişli değildir severde görev alır.. bu şekilde muafiyet verilebilir.

@Uyt,

Abi bir hava değişimi birliğinden 30 gün bir hava değişimini sivilden 10 gün aldım bugün bitiyor izlemem gereken süreç nedir çok düşünüyorum düşünmekten kafayı yiyecem @OğuzHan112

Düşünüp kafayı yiyecek bir durum yok, sakin ve sabırlı olmalısınız.

Anlıyorum sizi, elinde olmayan bir şey...çok kötüysen hastaneye sevk alıp gidebilirsin,yine hava değişimi verilebilir.. muafiyet için birliğine gitmen işlemlerine oradan devam etmen senin için daha iyi olur.

Sivil de muafiyet zor,süreci uzatmış olursun..bence birliğine katıl, komutanların kıta işlevsellik kıta kanaat formu ile hastaneye sevk edecektir..

@seyitharzemsah97,

Tesekkur ederim abi yarin gidip teslim olucam bakalım neyle karşılaşacağız sürgün yedik bide abi simdi hiç tanımadığım bilmediğim insanların içine gidiyorum Allah yardımcımız olsun @OğuzHan112

Üst Alt