@erbin, Merhaba
Sen Genelkurmayda mı çalışıyorsun ? Sen nerede çalışıyorsun ? Senin eğitim durumun ne ? Sen üniversite okudun mu ? Sen üniversite okuduysan hangi bölümde okudun ? Sen de engellilik durumu var mı ?
Sorularımın hiç birine cevap vermedi.
Merakınızdan dolayı bu tür sorular sormuşsunuz fakat, eğitiminden tutun sağlık durumuna kadar biraz özele girmiş gibi oluyor. Bu şekilde ki bir soru bütünlüğü ister istemez sorgulamak gibi düşünülür. Cevap vermeyerek doğrusunu yapmış. Özel sorularınızı mesaj yolu ile sorabilirsiniz.
Kendimden örnek vermek gerekirse, burada malulen emeklilik başvuru süreci ve devamında rapor işlemleri gibi bir konu-soru ile karşılaşınca rahatlıkla cevap verebiliyorum. Sebebi ise aynı süreci yaşamış olmam. Vergi indirimi ile emeklilik başvurusu ile konularda cevap bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalışıyorum. Sebebi yine aynı bu şekilde emekli oldum çünkü. Bunlara benzer birçok konu yazarsam uzar gider. Bu konuları bildiğim için SGK'da çalışıyorum diye düşünülmesi saçma olur.
@OğuzHan112, ise daha genel bakıldığında sadece askerlik muaf sorusu olan kişilere yardımcı olmadığı, sadece buna benzer soruları olan arkadaşlara cevap vermediği rahatlıkla görülebilir. Siz neden sadece bu konuda ki cevaplarından yola çıkarak bir sorgulama yaptınız onu bende anlayamadım.
Engelli raporları, hastalıklarını yazan engellilere alabileceği muhtemel oranlar,
balthazard formülü ile toplam oranı, askerlik muafiyeti soruları, psikolojik hastalıkları olan arkadaşlara olan yaklaşımı yol göstermesi vb. bir çok konuda zaten aktif olduğu forumda açık ve nettir.
Bunları biliyor olması illa ki bu süreçleri yaşadığı anlamına veya bu konularla ilgili bir eğitimi olması anlamına da gelmiyor. Her konuyla ilgili bir kanun,yasa veya yönetmelik oluyor genelde, insanın bir konuya ilgisi olur araştırır öğrenir bunun sonucunda bilgisi olur.
@erbin, Oğuzhan Milli Savunma Bakanlığının veya Genel Kurmay Başkanlığının bu site de gençlerin askerlikle ilgili sorularını cevaplamak için görevlendirdiği yetkili bir kişi değil.
Bu forumda görevlendirilmiş kimse yok zaten. Herkes bilgisi dahilinde birbirine yardımcı oluyor.
Engelli raporu almak için başvuruya hazırlanan kişi soruyor; sağ kolum dirsek hizasından ampute edildi ne kadar oran alabilirim ? Cevap olarak engelli oran cetveline göre %56-57 alabilirsiniz diyebiliyorum.
Şimdi yukarıdaki bu soruyu cevaplayabilmek için sağlık bakanlığının görevlendirdiği bir kişi mi olmam gerekiyor