Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

F43-2 Uyum Bozukluğu ile askerlik durumu..?

Jandarma derken rütbeli mi ermisiniz.

Belirtiler yaygın anksiyete bozukluğunu gösteriyor.

Tam olarak ne istiyorsunuz.? Rapor falan mı düşünüyorsunuz? @shaarq1,

Rica ederim.

Amirlerine hastalığını anlatıyorsun hasta olduğunu anlatıyorsun yani... Onlar seni kıta işlevsellik formu ile hastaneye sevk ediyorlar.

Psikiyatri sizi değerlendirecek... Muhtemel tedavi planlayacaktır.

İlk etapta belki hava değişimi... Sonrası havada değişimi tekrarlanabilir.

Düzelme olmuyor şikayetlerin devam ediyorsa 3 heyette elverişsiz raporu verilme ihtimali çok yüksek.

Kısa dönemsiniz madem... Tedavi ile bitirebiliyorsanız bitirin önerim bu şekilde.

@shaarq1,

Sizden sorumlu herhangi bir amirin olabilir...rdm komutanı da olabilir.

Akut gelişen hastalıklar dışında... Genel olarak iki kez hava değişimi veriliyor 3. gitmeniizde elverişsiz raporu veriliyor.
@shaarq1,

Yorumlarım tanı ve tadavi amacı taşımamaktadır.

Tariflediğin şikayetler yaygın anksiyete bozukluğunu gösteriyor.

Askeri kurallara göre alacağınız tanı "uyum bozukluğudur" Tek seferde almanız çok zor.

@shaarq1,

Evet muhtemel ilk hava değişimi verilecektir.

Direkt elverişsiz raporu vermesinde de herhangi bir sakınca yok... doktorun elinde olan bir şey.

@shaarq1,

Şimdi işim bitti. 30 gün hava değişimi verdi doktor.
F41.2-Karışık anksiyete ve depresif bozukluk tanısı koyuldu.
Şimdi gidişat sizce nasıl olur? Bir de hava degisimindeyken bulunduğum şubeden gidip sevk isteyip tekrardan hava değişimi ya da muaf alabilir miyim?
@OğuzHan112

Hava değişimi bitimine yakım sevk alıp tekrar hastaneye gidebilirsin...uygun görülürse hava değişimi tekrarlanır.

Muafiyet için biraz zor ancak olmayacak şey değil...genelde birliğe yollanıyor...işlemlerin oradan devam edilmesi istenir.

Bu sizin için hem daha kolay olur.

@shaarq1,

Peki 2.hava değişimini memlekette alsam. 3.de direkt muaf olma ihtimalim nedir babamın durumu biraz daha kötüye gitmiş burada kalmam gerekebilir. Ya da direkt muafiyet almam için prosedür nedir burada.

Sevk için memleketimdeki askerlik şubesine gitmem gerekiyor değil mi

Peki 2.hava değişimini memlekette alsam. 3.de direkt muaf olma ihtimalim nedir babamın durumu biraz daha kötüye gitmiş burada kalmam gerekebilir. Ya da direkt muafiyet almam için prosedür nedir burada.

Sevk için memleketimdeki askerlik şubesine gitmem gerekiyor değil mi
@OğuzHan112

Sivilde muaf olmanız biraz zor.

Son düzenleme:
@OğuzHan112,

Suan askerdeyim panik ataklarim ve anksiyete bozukluğu var yarin doktora gidicem komutan kita anket formunu doldururken curuk almak istiyomusun diye sordu istiyorum dedim sonuç ne olur

Bu şikayetlerin yenimi başladı?

Muhtemel hava değişimi alaacaksınız..amirlerin askerlik yapamaz diye rapor tutarlarsa ilerleyen sürecte elverişsiz raporu alırsınız.

@furkan7434,

Hekim durumunuzu değerlendirip ilk heyette elverişsiz raporu verebilir... Bunda herhangi bir engel yok. @furkan7434,

Bugun anket kita formu doldurdular yarin sevk ederler deralde degilmi abi
.

@OğuzHan112,
Dosyanin icinde kendi kagidimi buldum komutan sadece arkadaslariyla iletisimi kotu yazmis ama bana rdm doktoru seni curuge cikarmaya caliscaz dedi nasıl olur @kara duman

Askerdeyken aldigimiz piskiyatri yuzunden curuk aldigimiz durum sivil hayati nasil etkiler

@OğuzHan112,

Abi 1 ay hava değişimi verdi uyum bozukluğu anksiyete panik atak geçirdiğimi belirttim insomnia irritabilite psikomotor bozukluğu yazmış kağıda sonuç ne olur
Çürük veririmi birde çürük almamın sivil hayatta nasıl etkisi olur

İyi günler hocam. Ben 3 ay hava değişimi aldım anksiyete ve uyum bozukluğu. Askeri işlevsel formuyla gittim hastaneye. Doktor çürüğe ayrılacaksın dedi heyete sevk etti. Heyete giricem. Heyet nasıl oluyor? Kimler giriyor? Aksi bir karar çıkma ihtimali var mıdır?

Heyet öncesi ön muayenede hekim kararını veriyor zaten.. prosedür gereği heyete giriyorsunuz.. yani doktorların toplandığı bir odaya..

Heyet öncesi verilen kararı oradaki doktorlar imzalıyor.. girer çıkarsın bir dakika sürmez.

Seni çürüğe ayırıyorum demişse heyette aksi bir karar çıkmaz.

@muhammettt.,

Ama resimli sevk kağıdı olmadığı için heyetten randevu alamadık sevk kağıdı yeni geldi pazartesi gıdıcez. 1 hafta geçti bişey olmaz sanırım. Bide soktor doktor bilgisayaara baya bişey yazdı ne yazdı bilmiyorum.

Hocam ben çok stres yapıyorum heyet konusunda. Komutanların hazırladığı formlara baktım hepsi tşk da görev yapamayacağı kanaatindeyim yazmış. Heyette bir sıkıntı çıkar diye çok korkuyorum.

Yersiz bir kaygı... Ama bunu tabii ki ben söylüyorum.. zaten bu şikayetleriniz olmazsa sizi çürüğe ayırmazlardı... Sizi çok iyi anlıyorum.

O yüzden içini rahat tut her şey yolunda hiçbir sıkıntı olmayacak.

@muhammettt.,

Selamlar tekrardan,
Ben şimdi bulunduğum ilden sevk isteyip tekrardan hava değişimi alsam bu 2. Hava değişimine girip 3. De direkt olarak muaf ederler mi?
Babamın kalp sorunları iyice arttı her an açık kalp ameliyatı olabilir.
Müsait olduğunuz zaman cevaplarsanız sevinirim.
@OğuzHan112

Şimdi bölük komutanı ile görüştüm. Senin buraya gelmene gerek yok halledebilirsen memleketinde hallet dedi yalnız RDM komutanimiz yok daha atanma olmadığı için RDM komutanimiz yok il jandarma olduğu için revir hastane vs. O da yok. Kıta kanaat formu gibi birşey alamıyorum. Bunu tam olarak nasıl cozumleyecegim
@OğuzHan112

Moderatör tarafında düzenlendi:
Sivilde hava değişimi tekrar edilebilir...ancak muaf raporu almanız çok zor...birliğinden devam etmen istenecektir.

Genelde 2 kez hava değişimi verilir..3.de muaf edilir..

Hava değişimi almadan ilk heyette muaf verileceği gibi 3 kez hava değişimi alsanız da muaf verilmeyebilir.

Hastalığınıza göre bunu hekim belirliyor..tabi burada sizden sorumlu amirlerinin askerlik yapamaz diye rapor tutmaları gerekir...kıta kanaat kıta işlevsellik formu gibi.

Amirlerinin negatif düşünceleri muaf olmanızda etkili olur..hekim komutan görüşünü sizden ister zaten.

@shaarq1,

@OğuzHan112,

Bugün gittim muayene kağıdı karar kısmında sistemde yazdı doktor. Kurula indim sistemde elverişsiz yazıyor dedi. Heyete formlar giriyomuş sadece. Yarın 2 de gelin sonucunuzu alın dediler. Ne olur hocam sizce bitti mi bu iş?

RDM komutani olmadığı için kıta işlevsellik formu dolduramayız diyor komutanlar gerçekten doğru mu yoksa geçiştirmeye mi çalışıyorlar
@OğuzHan112

Önceki tedavi geçmişime baktığımda 2016 yılında bana bipolar tanısı koyulup gyrex 50mg ilaç verdiler. Sanirim bu herseyi değiştirir. Ben o zamanlar onemsememistim daha doğrusu bilincinde değildim sadece canım sıkkındı ve belirtilerimi söylemiştim. Onlar yüzüme tanı olarak birsey soylememislerdi fakat bu ilacı alıp tedavi olmam gerektiğini söylemişlerdi. Bu durumda ne yapmam gerekir. Bunu psikiyatriye söylemeli miyim
@OğuzHan112

Söyleyin bir sakınca yok... Elverişsiz raporu almanız için komutanlarının kıta kanaat veya kıta işlevsellik formu doldurması gerekiyor...bunu isterler sizden.

Bu belgeleri dolduracak herhangi bir kimse yoksa... Bunu doktora söylersin.

Daha önce bipolar duygu durum bozukluğu tanısı almıştım hocam dersiniz.

@shaarq1,

Üst Alt