Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

F29 tanısıyla takipteyim. Bu tanı gelecekte bana sorun oluşturur mu diye tereddüt yaşıyorum..?

@Özlem1988, işe girerkende zorluk yaşanır malesef psikolojik oldugunu bildikleri icin kolay kolay özel bir is yerinde belediyede calismak zorlasabilir

Özel sektör işine girerken işveren bunu sağlık raporundan öğrenemez. Ancak devlet memurluğu gibi detaylı heyet raporu istenen yerlerde tedavi geçmişi resmi olarak rapor sürecine yansır.

@Özlem1988, iş yeri hekimleri göremiyor mu? Bir de alınan sağlık raporunda aldığı tanı yazmıyor mu

Hasta hekim gizliliği var. İşyeri hekimi F29 tanısını bilse bile, bunu yasal olarak işverene veya insan kaynaklarına söyleyemez. Sağlık raporunda aldığı tanı yazmıyor mu? İşverene giden kağıtta hayır, yazmaz. Yalnızca belirtilen işte çalışmaya elverişlidir veya elverişli değildir yazar.

@Özlem1988, herkes orada çalışabilir, çalışamaz yazmasına bakmıyor diyor. Önceden tanı aldığını işverene iletirse almayabilirler. Bir de sağlık raporlarına baktığında ICD tanı kodları kısmı var oraya ekleyebilir isterse o da sıkıntı yaratmaz mı? Ben psikyatriste sormuştum, tedavi ve kullandığın ilaçları yazıyoruz demişti, işe giriş raporunda bunlardan bahsedilmez mi?

Mustafa _10, yine yapmışın tespitini kıyak adamsın :)

Allah razı olsun hocam Rabbim o günleri bize yaşatsın inşallah evet 6 ay olucak tanıyı alalı ama geçici piskozda yaşadı bu süreçte umarım hastalık yenidir başlangıç sürecindedir işyerindede askere gitmeden üç ay önce sıkıntıları başlamış aslında sonradan öğrendik kendisi devlet dairesinde çalışan biri eğer hastalık olsaydı çok önceden ortaya çakardı herhalde her ay düzenli askeriye kontrole götürüyor prosedür gereği bize çok uzak askerlik yaptığı şehir sadece telefonda görebiliyoruz bu süreçte bu yüzden kaygılarımız artıyor inşallah kurtulur benim canımda bu hastalıklardan çok teşekkür ederim🤲🏻🤲🏻 @OğuzHan112

@sevgi07, sizin adiniza sevindim.benimdr yakınım tamamen eski haline döndü hatta dr ilaç kesmeye başladı kademeli olarak.ama ben bu forum sitesinden araştırdığım kadari ile ilac kesilmesinden endiseliyim.kardesinizde psikotik belirtiler olmusmuydu peki.

Aslında şuan bizim hastamızda tamamen eski haline döndü sosyal hep arkadaşları var yanında eğer farklı davransaydı yanında bi arkadaş çevresi olmazdı diye düşünüyorum bizimde 5 ay somrasında ilaçlarda düzenleme olucak kademeli azaltıcaz dedi bu süreçtede gözlem gerekiyormuş dediğiniz gibi sitedeki hastalar bu şekilde eğer gerçekten piskozsa ilaçlarla yaşamak zorundalar ama biziim Okb ve geçici piskoz dedi gittiğimiz profesörler hayatında hiç pskolojik sorunu olmayan bir çocuktu bu askerlik mevzusu çıktı kardeşim değişti ordada zaten bir atak yaşadı Pskotik belirti nasıl oluyor bilmiyorum ama olmadı hep normaldi hastanıza çok sevindim inşallah ilaçlardan tamamen kurtuluruz bizim hala ilaç dozları yüksek @ankr

Üst Alt