Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

F29 tanısıyla takipteyim. Bu tanı gelecekte bana sorun oluşturur mu diye tereddüt yaşıyorum..?

@OğuzHan112, kişinin hal ve davranışları konuşmaları şekilleri değişebiliyor o yüzden o şekilde cvp verdim.

Davranış ve görselle alakalı bir durum değil.. tanı psikoz ise puanları yazdım.

Zaten yönetmelik ne diyorsa o,tanı psikoz ise

Tedaviyle islevselligi düzelen 0
Tedaviyle islevselligi kismi düzelen 40
Tedaviyle islevselligi düzelmeyen 80

Öyle olmuyor Oğuzhan bey doktorlar .eğer öyle olsaydı .hiç düzelmeyen yada kalıcı hastalıklara bile 1-3 yıl yada 5 yıl sonraya kontrol vermezlerdi.

Öylemi dersiniz 🙂pekii

Kesin ve net bildiğim konular da tartışmaya girmem Mustafa bey/Geçmiş olsun.

@psikozz, f28 f29 tanilarindan biri konulduysa %100 iyilesme olmaz ömür boyu takip olur

benimde durum ayni 8 yildir tedavi goruyorum

@erola,

Evet değişti.

Psikoz hastaları için puanlar şu şekilde.

Tedaviyle islevselligi düzelen %0
Tedaviyle islevselligi kismi düzelen%40
Tedaviyle islevselligi düzelmeyen%80

Yüzlerce binlerce kişi bu konularda rahatsızlık duymuyorum? Kişi yatalak.yuruyemiyir kalkamiyor eli tutmuyor ayağı tutmuyor yine bile hatta konuşamıyor bile bu durumdayken bile kontrol yada oran dusurmuyorlarmi? Sizce bu saçmalık degilmi

@ahmet0099, tesekkur ederim bilgilendirdiginiz icin suan cok buyuk hayal kirikligi icerisindeyim ama yapacak birsey yok.

@Mustafa _10, cunku ben tedavimin bitecegini ilaclardan kurtulacagimi taninin kalkacagini dusunuyordum yanilmisim bilgi verdigi icin de tesekkur ettim

@psikozz, bu düşünce kişiden kişiye değişir onun için iradeli olmak lazım.stersten uzak kalmak yoğun çalışma ortamından eğer çevre etkiliyorsa çevreyi değiştirmek ayrıca sevdiğiniz bir hobiyle uğraşmak önemli

@psikozz, rica ederim malesef bir kere % ilacla duzelmedi % 40 olan durumu olan birisini hep takip etmek isterler cunku herhangi bir kendisine veya baskasina zarar verirse o kisi doktor sorumlu tutulur neden ilaci kestim veya takibi biraktin diye

@ahmet0099, ben 8 yildir tedavi goruyordum suan 5 yil daha rapor verdiler % 40 yani 13 yil olucak 5 yil sonunda birdaha bakilacak baklim

@OğuzHan112 organik olmayan psikotik bozukluklar ve psikoz puan cetveli farklı mı?Bana da organik olmayan psikotik bozukluktan 45 iki yıl süreli vermişlerdi.

@OğuzHan112, Hocam ben %80 aldım raporda psikozdan.Şimdi benim atanabilme şansım var ve aklımda iki soru var.Ben %80 olduğundan direk elenir miyim?Bir de aile de terör veya atıyorum grevden bir kod almış kimse yok ama güvenlik araştırmasında sorun yaşar mıyım?Yani hastalığın ağır sen atanamazsın veya güvenlik araştırmasında sorun çıkar mı?Sicil vesaire yok.

@erola, Tedaviyle düzelmeyen şeklinde.Yüzde seksen aldım herhangi bir çalışamaz ibaresi yok raporda.Sınavla atanma ihtimalim var ama aylar var.Emin olamıyorum sağlıktan geçer miyim?

Benim de tanım f29. İşe de girdim evlendim de okudum da. Ancak işteyken hezeyan krizi geldi, ayrılmak durumunda kaldım. Sonra bir daha iş bulamadım. Yani işteyken denk gelirse sorun edebiliyorlar. Onun dışında fişleme yok diye biliyorum. Suç işlenmediği sürece tabi...

@Sailor-Trader Hayır istemediler. Ama bahsetmedim ben engelli olarak başvurmadım yani. Sonradan atak gelince mecbur bıraktım

Üst Alt