Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

F29 tanısıyla takipteyim. Bu tanı gelecekte bana sorun oluşturur mu diye tereddüt yaşıyorum..?

Luci

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba, F29 tanısıyla takipteyim. Acilde üçüncü gün yapılan iğneden sonra belirgin şekilde toparladım ve o dönemden beri aktif belirti yaşamadım. O dönemde bazı olayları stresle yanlış bağladığımı düşünüyorum; şu an o düşüncelere inanmıyorum. İlacımı düzenli kullanıyorum ve kontrollerimi aksatmıyorum.

Tanının daha başındayız hiç belirti yok, araştırma yaptıktan sonra daha da o düşüncelere girmem.

Ama tanının F23 akut geçici psikoza dönüşeceğini düşünüyorum fakat,

Son kontrolümde(45. gün) belirti olmadığını söyledim, F29 tanısı hakkında bilgi aldım. Bir de doktora siz daha iyi biliyorsunuz ama ben biraz araştırma yaptım, okudum. Belirtiler hemen geçti F23 akut a mı uygun diye sordum, tanının askerlik, iş başvurusu ve sağlık raporu gibi resmi süreçlerde karşıma çıkıp çıkmayacağını fazla sorguladım. Ortamda doktor beni kaygılı olarak görmüş olabilir mi? Bi anda notlarına bir şeyler yazmaya başladı, kaygılandığımı vs not ettiyse tanı konusunda sıkıntı çıkar mı sizce? Tanıları sonradan farklılaşan arkadaşlar var mı?

Bir de bu durum daha çok tanı kaygısı/ruminasyon gibi mi değerlendirilir, yoksa doktor bunu aktif belirti olarak yorumlar mı?

Sonuçta psikiyatristler bizi analiz ediyor.

(Önemsediğim için soruyorum, gerçeklik algısının kaybı çok riskli bir şey amaç en güvenli ve zararsız şekilde ilerlemek)

Son düzenleme:
Önemli olan tanının sonradan F23 akut/geçiçi ye dönmesi. Doktor 6 ay sonra doz azaltarak ilacı bıraktıracak, öyle dedi. Biraz araştırdım WHO 7-12 ay kullanım öneriyor.

Bir de biraz zaman geçtikten sonra kontrollere 3-6 ay ara ile çağıracağım dedi.

Hekimler hastaları içeri girerken bile analiz etmeye başlıyor zaten,F29 organik olmayan psikoz tanımlanmamış, bu tanı sisteme girilmiş tedaviye başlanmış anladığım kadar, soru uzun şöyle bir gözden geçirdim...

Kısaca yazalım, tabii sizi gören hekim daha iyi bilir daha iyi değerlendirir, umalım ki gelip geçici basit bir kaygı bozukluğudur, kesin tanı için bir iki muayene yeterli olmuyor bazen, varsayalım psikoz,evet psikoz tanısı devam ederse Askerliğe elverişli değilsiniz, iş bulma konusunda evet yine bir takım sıkıntılar yaşarsınız.

Siz bunları boş verin, önce sağlık diyoruz gerisi o kadar önemi değil, tedavinizi düzenli olun kontrollerinizi aksatmayın, buna benzer kaygılarınızı sizi gören hakemle paylaşın sorun bilgi edinin/Geçmiş olsun.

Dipnot olarak yapay zeka veya internetten herhangi bir yerden hastalıklarla ilgili ilaçlarla ilgili araştırmalar yapmayın hekimler ne söylüyorsa o yönde ilerleyin.

@Luci,

@OğuzHan112, hekimin dediğini birer birer yapıyorum. “Belirtiler hemen geçti F23 akut a mı uygun diye sordum, tanının askerlik, iş başvurusu ve sağlık raporu gibi resmi süreçlerde karşıma çıkıp çıkmayacağını fazla sorguladım” hekimle bu konu üzerinde durdum. Hani bu konuda kaygılı veya takıntılı olarak not almışımdır diye bir düşünce düştü içime? Hal ve haraketlerimizi analiz ediyorsunuz sonuçta. Onun için sordum.

Çünkü en iyi şekilde ilerlemek istiyorum ve araştırma yapıyorum. Tabi en iyisini hekimler bilir, bunu hekimede söyledim. Birazda o ortamda olmak insanı tedirgin ediyor.

Hayır öyle yüzeysel notlar alınmaz,hasta öyküsü alınır kısa bir özet olarak sisteme düşülür,ona göre düşünülen tanı girilir tedavi planlanır.

Obsesif düşünceler... kaygı(anksiyete) bulgularınız var gibi,bunlar var diye hemen okb+Anksiyete tanısı koyulmaz,baskın olan şikayetleriniz düşünceleriniz ne ise ona göre tanı koyulur.

F29 atipik veya tanımlanmamış psikoz,sizin şuan için tanı bile netleşmemiş,bunları konuşmak için çok erken,sizi gören hekimle düzenli takibiniz olsun, kesinleşmiş psikoz tanısı almış hastaların tedavisi öyle 6 ay da kesilmez düşünülmez/Geçmiş olsun.

@Luci,

Son düzenleme:
@OğuzHan112 teşekkürler, olumlu yönden baktığımda bir yandan “Tanısı hakkında kaygılı, araştırmış, rapor/askerlik/iş konularını merak ediyor” diye yazmışmıdır diye düşünüyorum. Dediğiniz gibi OKB de olabilir. F29 da çok ciddi bir tanı onun için acaba diye düşünüyorum. Çünkü anlattığım düşüncelerin gerçek olmadığını biliyorum ama düşünüyorum. Gene hekimler en iyisini bilir. Diğer randevuda nasıl bir yaklaşım sergilemeliyim hekime, tavsiyelere açığım

Bunlar hep iyi bir çıkış noktası aramaktan 😀

Hayır hayır öyle notlar düşülmez,şu anki düşüncelerinizin yanlış olduğunu bildiğiniz halde engel olamadığınız kompulsif düşünceler.

Tedaviye devam edildikçe bunlar azalır, rol yapmayın, yapsanız da anlaşılıyor zaten, Şikayetleriniz neyse onları söyleyin hekime yeterli.

@Luci,

@OğuzHan112, anladım. Ama doktor antipsikotik yazdı. Kullanıyorum sedasyon yapıyordu alıştım gibi. Tanıyı da acilde F29 girmiş onun üzerinden gidiyor. OKB ye dönüşür mü düşüncesi de var mesela 😀

Gidip bir de doktora F23 Akut mu vs diye sordum olması gerekmez mi siz daha iyi bilirsiniz ben araştırdım dedim.

Konuşmamdan çözmüştür bir şeyler o ara not aldı zaten.

iş/askerlik/sağlık raporunda gözükür düşüncesinden kaynaklı.

Bir de bu sağlık raporunda tedaviyi bitirip ilaçları da keserse, iş için gerektiğinde önceden kullandığım ilaçları ve tedaviyi yazılıyor mu yoksa sadece kişi stabil gibi mi yazılır? Detay verilirse sıkıntı yaratır

Acilde koyulan psikiyatrik tanılar kesin tanı değildir, önceden almış olduğunuz herhangi bir tanı varsa hekim yine aynı tanı üzerinden ilerler veya yeni bir tanı ekleyebilir ilaç yazabilmek için.

Anlattıklarınıza göre daha çok psikotik özellikli obsesif kompulsif bozukluk tarifliyorsunuz,Her neyse ben burada sonlandırıyorum, sizi gören hekimle tedavinizi ve kontrollerinizi yapmaya devam edin/Geçmiş olsun.

@Luci,

Hastaneye yatarken koydukları tanı şizofreniydi, en sonki ilaç reçetesinde organik olmayan psikoz yazıyor. Değişebiliyor tanılar.

Üst Alt