Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

F.42 uyum bozukluğundan iki kez hava değişimi aldım. Sonuç ne olur?

BeylerBeyi

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar çok araştırma yaptım bu forumda buldum dogru düzgün cevapları inşallah doğru yerdeyimdir değilsem affedin.

Ben 3 aylik askerim ve uzatmadan konuya girmek istiyorum acemi birligimde f.42 uyum bozuklugundan 20 gun hava değişimi aldım usta birliğime gectim ve orda da 20 gun daha hava değişimi verdiler ve dönerken askeri islevsellik formu ve kita kanaat formu istediler
benim sorunlarim hala gecmedi oraya gideceğim aklima geldikce kafayi siyiracak gibi oluyorum geri gittigimde çürük alamazsam büyük ihtimal intihar edicem onu bile goze alarak gidicem çünkü dayanamiyorum artik ne yemek yiyebiliyorum ne uyuyabiliyorum nefes bile alamiyorum sigara kullanmayan ben 2 paket sigara icmeye basladim günde

benim sonum ne olur 2.hava değişimi sonrasi büyük ihtimal çürük alirsin diyorlar ama bilmiyorum ne olur ne biter bana yardımcı olur musunuz ? Kafayi yemek üzereyim

Öncelikle Sakiin olmayı bir becerebilseniz, bu askerlik fobisi nasıl gelişti bu toplumda anlamış değilim doğrusu..size Uyum bozukluğu (Anksiyete)20+20 gün hava değişimi almışsınız, birliğine döndüğünde kıta anketi ve işlevsellik formu alarak tekrar heyete gireceksin Komutanların senin hakkında olumlu görüş düşerler ise Elverişsiz raporu alırsınız.Unutmayın psikiyatri hastalıklarında hekimler nasıl aileyi dikkate alıyorsa Askerlerde de Sizden sorumlu komutanları dikkate alırlar..

Dipnot
İntihar düşüncesini aklından çıkart böyle bir şeyede kalkışma hepsi gelir geçer Hayat güzel her şeye rağmen

Geçmiş olsun...

Abi teşekkür ederim cevabın icin birde bi kac sorum olacakti ya komutan askerlik yapar yazarsa ? O zaman ne olur ben doktora söyledim sorunlarimi ve geçmiyor da aytiyeten bide çürük raporu alabilmem için gatayami gitmem lazim yoksa muayene olduğum hastane tarafindan da alabilir miyim raporu @Kağan52

@BeylerBeyi Hayır Askerliğe elverişsiz raporu için gataya gitmene gerek yok, bulunduğun askeri birlik seni hangi hastaneye yollamış ise orası rapor vermekte yetkilidir,..

Ayrıca işlevsellik formu Yani komutanların senin hakkında askerlik yapar yada yapamaz demesi dikkate alınır ve araştırılır, son kararı heyet verir, yani komutanların askerlik yapar demeleri kendi başına bir sonuç değildir,durumun ve hastalığın detaylıca araştırılır değerlendirilir ve karar verilir.

Evet komutanlarim kanaat olarak askerlik yapamaz yazdi rdm de askerlige elverişli degildir yazdi heyete çıktım ve elverişsiz aldim

Heyet ne sordu peki. Banada f43.2uyum bozukluğu yazdı ilaç verdi gönderdi doktor kıta anket formu istedi resimli sen kaç kere hava değişimi aldın

Genelde Heyete girdiğinizde size bir şey sorulmaz, öncesinde sizden istenilen evraklara bakılır ve ona göre karar verir...
Hava değişimleri muaf olmanıza pek de faydalı olmaz, Hava değişimi olmaksızın direkt muaf tutulanlarda var...
Muaf olmanızda önemli olan rahatsızlığınızın ne olduğudur, ve komutanların sizin hakkınızdaki görüşleri muaf olmanızda etkili olur...her uyum bozukluğu tanısı alan muaf olmaz...

Daha önce yazılmış. Çürük raporu verirler. Güncel...

Bana ilaç yazdılar 1 ay sonra kıta anket formu ile gel dediler bugün rdm doktoruna gittim anlattım yine derdimi ben sürekli olmayan şeyleri görüyorum nöbete gidiyorum sanki annem babam ilerden bana sesleniyor sürekli rüya görüyorum herkesten uzağım kimseyle konuşmuyorum hergün ağlıyorum en son intahar etmeye çalıştım koluma jilet attım bileğimi kesiyordum elimden zorla aldılar jileti ne olur bana yardım edin komutanlar umursamıyor bile

Sana kimse burada yardım edemez. Fikir verebilirler ancak.

Tamam fikir verin bana firar etmek istemiyorum daha şafağım 297

Rdm'ye tekrar git ve hastaneye sevk ettir kendini. Durumunu doktora en ince ayrıntısına kadar birebir anlat. İlaçlardan henüz fayda görmediğini belirtebilirsin. İlaçların dozunu yükseltecektir. Ve iyi ihtimalle hava değişimi verecektir.

Pazartesi rdm doktoru seni tekrardan sevk edecem dedi inşallah olumlu bi sonuç olur

Üst Alt