Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evlenmek istiyor musunuz?

50 bin tl. en az giriyorsa eve düşünebilirsin belki o da çocuk olmazsa çocukta olursa o da yetmez düşünmeye de değmez . 🙃

bir çocuğu iyi okutabilmek için ayda en az 200 bin TL lazım

şu anda eşim sayesinde ayaktayım.
o olmasa belki çok derdim de olmazdı bu kadar hastalanmazdım ama insanlar sosyal olmaya mecburlar

Ben 32 yaşındayım. Üniversiteyi bitirdim diyelim 33. Atandım diyeyim 34. Ev araba almak bu yaştan sonra hemen yapılacak birşey değil. Zaten ilaçlarla erkekliğimi yaşayamıyorum, resmen hadım edilmiş gibiyim. Bu yüzden anneme babama daha refah bir yaşam sürmelerine yardım edeceğim. Kız kardeşimin sağlık sorunu yok. Onun çocukları olduğunda torun severler.

Çocuk yapsan bile hasta olma ihtimali var ! Bizim yapacağımız geliri olan birini bulabilirsek birlikte evli, bekar nasıl istiyorsak yaşamak .😘

ben de karım olsun isterdim, bi çocuğum olsun isterdim.
35 yaşıma geldim hala evlenmedim diye akrabalardan iğneli laflar duyuyorum. şöyle bi haber bırakayım buraya

İstatistiklere göre Türkiye de 2025 yılında her 3 evliliğe karşı bir boşanma var.

2008’de 20-24 yaş aralığındaki kadınlardan hiç evlenmemiş olanların oranı yüzde 53 iken, bu oran 2025’te yüzde 79’a çıkmış!
Yani, 20-24 yaş aralığındakilerden evlenmiş olanların oranı sadece yüzde 21!

Erkeklerin durumu daha da kötü:

2008’de 20-24 yaş aralığındaki erkeklerimizin yüzde 87’si hiç evlenmemiş, 2025’te bu oran yüzde 94!

Yani 20-24 yaş erkeklerin sadece yüzde 6’sı evlenmiş!

Kaynak: haber7.com

@sokr@t, hocam çocuk sağlam/taşıyıcı olsa bile torunun hasta olma ihtimali devam ediyor

Genetik test yaptırdığımda doktorumla biraz görüşme yapmıştık. Kalıtsal bir hastalığa sahip olan bireylerin tüp bebek yöntemiyle gen planlaması (PGT yöntemi diye isimlendiriliyor) yapılarak sağlıklı bir çocuk dünyaya getirebilme durumundan bahsetmişti. İlgilenen arkadaşlar varsa internetten araştırabilirsiniz.
Ama başarı oranından ve maliyet yönünden bilgim yok maalesef.

@StandartQ, aynı durum bende de var. Destek olacaklarına köstek oluyorlar.

benim babam da ömür boyu antidepresan kullandı ben de. onu önceleri çok suçluyordum davranışlarından dolayı ama bilerek beni baskılamadı herşey kendiliğinden gelişti. ben dünyaya çocuk getirmek istemedim getirmedim de nasip böyleymiş ama eşim çok üzülüyor onun üzülmesi de beni üzüyor

@anonymous, Ailene destek olma isteğin çok güzel ama lütfen kendi hayatından ve mutluluğundan erkenden vazgeçme ya da en azından zamana bırak. Mutlaka bir çözüm bulunur.

evlenince mutluluğunuz da artar dertleriniz de. evlilik sadece mutluluk getirecek sanmayın sıkıntısı da çok

@Kumarbaz, hocam en azından sen bilinçli bir hasta olarak çocuğu riske atmamışsın ne bencil babalar var sırf kendisine baksın diye hasta olacağı yüzde yüz olan çocuğu dünyaya getiriyor

Son düzenleme:
@Sarman, sen böyle deyince çocuğu bile bile sakatlamak benim başıma kaynar sular dökülmüş gibi oldu. cidden bile bile yapan varmıdır

@Kumarbaz, hocam iki ruh hastası evlenip çocuk yaparsa ne oluyor bu şimdi bile bile mi yoksa şuursuzca mı sen karar ver

@Sarman, insanları yanıltmayalım ama ben evliliği zor yürütüyorum herkesin benim gibi olacağını sanmıyorum ama fazla da kafaları bulandırmayalım belki aynı sıkıntıdan olan iki kişi anlaşabilir biz bilemeyiz ne olur.

@Kumarbaz, çok zor bir iş bana kendi hastalığım bile fazla geliyorken bir de eşimin hastalığını çekemezdim açıkçası

@Mara, twitter üzerinde bu şekildeki evlilikler için ajan olabilir yorumları yapılıyor, gerçek olabilir mi acaba. Düşünsene sen aşk zannederken karşı tarafın derdi başka :)

@WinstonSmith, illa oyle olanlar da vardir ama aşk evliligi de oluyor illaki. :) Hatta bence cogu aşk evliligidir.

psikiyatrik hasta olanlarda çocuk da pek birşey olmuyor diye biliyorum, herhalde talasemi gibi kalıtsal taşıyıcı hastalıklarda bu oluyor diye biliyorum ben.
mesela bizim sülalede ben psikiyatrik hasta olan bilmiyorum ama ben hastalık geçirdim.

@yyakup, bunu psikiyatriste sordum. Kızımın da benim hastalığımdan olacak olmasından korkuyorum dedim. İhtimal vermiyorum dedi.

Üst Alt