Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evime dışarıdan asansör yaptırmak istiyorum. Bu konu belediyeyi mi ilgilendiriyor? [Hukuk]

umudcan

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Evime dışarıdan asansör yaptırmak istiyorum. Bu konu belediyeyi mi ilgilendiriyor? [Hukuk]

Merhaba arkadaşlar, evime balkondan girişli yani balkona bağlanacak şekilde bir özürlü asansörü yaptırmak için bir firma ile görüştük. şartlar da anlaştık. modelleri de resimlerde beğendik ancak son anda firma ''Belediye buraya bu asansörü yaptırmaz, yol üstü, görünen yer'' gibi gerekçelerle sanki biraz geri durmaya başladı...
Şimdi sormak istediklerim;
1) Bu iş belediye iznine tabi mi?
2) Ev kendimizin, benim de başka yerde yaşama, ikamet şansım yok, eğer izne tabi olurda ya izin vermezlerse ne yapılabilir?
3) Bu iş için nasıl izin alınır?

Herhalde sorunumu anlatabilmişimdir. Konuyu bilen arkadaşlardan cevap bekliyorum..
İyi günler dilerim...

Evet, belediyeden izin gerekli. Ama belediyenin bir sorun yapacağını sanmıyorum. İzin verecektir... Hangi belediye? O beledyenin sakatlarla ilgili birimine gidip, konu hakkında yardım talep edebilirsiniz.

1)İzni Belediyeden almanız lazım
2)Belediyenin İmar Müdürlüğüne başvuracaksınız.
3)Belediyenin İmar Müdürlüğünden izin alacaksınız.

ben bir bilgi daha ekleyim burda yaptıran bi komsudan biliyorum.
ev sizinmiş eger apartmanda oturuyorsanız apartmanın yöneticisinden hatta daha saglıklı olması açısından varsa apartman yönetim kurulundan bi imzalı "apartman yönetim kurulu olarak izin veriyoruz" şeklinde bir yazılı evrakta beyan ederseniz belediye sorun çıkarmaz sanırım çünkü belediyenin izni kadar apartman sakinlerininde rızası olması gerekiyor.
bu bilgiyi apartmanda oturuyorsanız diye yazdım daha saglıklı olur sizin için ilerde bir apartman sakini çıkıp bizim iznimiz yok diye belediyeye şikeyet edebilir.

Değerli arkadaşlarım,konuyla ilgilenip cevaplandırdığınız için çok teşekkür ederim,konu benim için aydınlandı,gerekli işlemlere başlayacağım sonuçdan haberdar ederim...

asansörü kim, kaç ytl ye yapacak...
banada lazımda onu n için soruyorum...

mrb arkadaşlar asansöru ben yaptıracam 3.kata cıkcak balkondan 5 6 milyar başlıomus ama saglıklı en iyi şekildeki özürlü asansörü 13 ytl tahminen dedi asansörcü ben izmirde yaşıyorum bu asansörcü ist özel gelicekmiş burda yok dediler bu tarz özürlü asansörü yardımcı olabildiysem tşk ederim

merhaba
ısteklerınız okudumda bız engellı asansoru yapıoruz yerımız ıstanbul pendık de cok fazla engellı asansoru yaptık .. ıstegınıze gore yaparız yıne ..bilginiz olsun tsk ederım fırma bılgılerımı asagıda verıorum ılgılenırsenız sevınırım..

daspa muh. asansor ltd şti
216 482 56 86 - 87 - 88 faks
daspa_asansor@hotmail.com

Üst Alt