Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evimde mahsur kaldım...

*Sevgili*

Aktif Üye
Konular
69
Reaksiyonlar
18
Bugün öğleden sonra akülü aracımla evimden çıkmak için hazırlandığım sırada pencereden gördüm ki evin önüne kocaman nakliye aracına benzer bir araba park etmiş.ne zaman konduğunu görmediğim için biraz bekleyim belki çekerler diye düşündüm.çay içtim pc ye daldım bi ara.sonra gittim baktım hala araba duruyor.sinirlerim tepeme geldi tabi artık.bi kağıda sert bi şekilde uyarı yazısı yazıp aracın camına sıkıştırdım.bekle bekle yine gideceği yok aracın.öylede sıfırlamış ki girişe,sağlam insan zor geçer aradan.aracın plakasını alıp 155 e şikayette bulundum.polis gelip çekici çağırtarak aracı çekip götürdüler.tabi ben evimde saatlerce mahsur kalmış oldum böylece. İşte türkiyede sakat olmak...evimizden bile çıkamıyoruz daha...

Geçmiş olsun arkadaşım...
İyi yapmıuşsın insanlar biraz anlayışlı olmalıdır. Evinin oraya araç parketmeyi engelleyecek şeyler var ismini hatırlayamadım. Belediyeden istesen onlardan monte etseler oraya bir daha kimse park edemez.

Silifke'de engellilere ait park yerinin ihlali
Bu linkte resmi var...

Tamam eshat bunu söylediğin iyi oldu.teşekkür ederim.link açılmıo bu arada.ama belediyeye söylicem bunu.Kocaman Engelli tabelası koydum kapının önüne ama kimin umrunda...

seker kiz cok ama cok iyi etmisin :)) simdi gitsin aracin sahibi arabasini kurtarsin ...

Bende katılıyorum.iyi yapmışsın.insan heryerde hakkını aramalı.

Düşüncesiz insanların,düşüncesiz davranışları işte...Düşenin halinden ancak düşenler anlıyor...Hakkını aramakla güzel bir davranışta bulunmuşsun,bu kişi bir daha ki sefere daha düşünceli olur....

Engelli,yaşlı veya gerçekten ihityacı olan kişilere tahsis edilen asansörleri engelsizlerin gereksiz kullanımıyla bozmaları ve bu yüzden zaman zaman ne kadar sıkıntı yaşadığımı hatırladım bende.Düşüncesiz insanların illaki gözüne sokmak gerekiyor galiba kardeşim burada engelli birisi var ve siz onun özgürlüğüne neden mani oluyorsunuz !!!

çok iyi yapmışssın kardeşim insanı evden bile çıkartmıyolar düşüncesizlr helal sana engelleri kaldırıyosun azminle

mac :) o bile iyidir ugrastiriyorsun en azindan zaman harciyor emek veriyor
birazda okuzlugunu anlarsa ne ala yok anlamaz ise tekrar yaparsada afedersin okuzlugune doymasin...

Benim kamyonu biri cektirmiş, sıfıra sıfır yanaştım kapıya, diğer taraftan trafik aksın diye :D

Daha çok bekleriz..

Arkadaşlar hep herşeyin iyi güzel doğru haklı olmasını istediğimizden bahsedip duruyoruz ya bu forumda.ancak artık kesinlikle inanıyorum ki bunu daha çooooooook beklicez bu ülkede biz.Dün çektirdim aracı.ama bugün de bi başkası aynı haltı yedi.hemde gözümün önünde.pencereden bakıyorum adam indi bi güzel kapattığım yerleri taşları çekti bi güzel bindi aracına oraya park etti. :confused: baktım girişi kapatmadı.ama ilerde boş yer vardmış.ne gerek vardı ki benim düzenlediğim yeri bozup oraya park etmeye :confused: yani ben hergün evde mahsur kalıp araç çekicimi çağırıcam?yoksa sinir krizimi geçiricem?anlamak mümkün değil bu insanoğlu denen varlığı ya ne diyim artık...

Yanlış yere park ediyosun öküzlere ayrılan köşe orası değil diyeceksin..

Geçmiş yıllarda bir gün motorumu bi kenara park ettim.tam inicem sırada gözüme bi yazı çarptı.BURAYA PARK EDENİN... :D .meğer çukurda olan bir evin penceresinin önüne koymuşum motorumu :) demekki şahısın canına tak etmiş ki (tıpkı benim gibi) o yazıyı yazmış diye düşündüm o anda.artık son çare olarak bunu yapmış.ben yazıyı görünce hem şaşırdım hemde pişman oldum oraya park ettiğime.ve çektim.yani etkili bi çözüm gibi..mac72 dediğin çözümde tıpkı örnekteki gibi işe yarar bence...:)

Aslında bu kadar önyargılı bakmak bana göre yanlıştır. Her insan hata yapabilir. Belki düşünememiştir. Tabi bir kişi söylemlere ve uyarılara rağmen ısrarla park ediyorsa o kişiye de anladığı dilden cevap verilir. Her insanın anladığı bir dil mutlaka vardır. Önemli olan bunu bilebilmek.

arkadaşlar bu davranışı sergileyen sıradan bir vatandaş bunu bilinçsizliğine verebilir insan.ama bugun kaymakamlığa gittim engelli maaşını sormak için.sevgili kaymakamımız,heryerin boş olmasına rağmen aracını tam binanın önüne biz engellilerin geçeceği yere çekmiş.sözde yetkili bir insan halkın sorunlarına çözüm getireceğini beklesiğiniz kişi bunu yapıyorsa,sıradan vatandaştan çok düşünceli olmasını beklememek gerek öyle değilmi?

Eshat bunun önyargıyla falan alakası yok.Adam araçtan inip göz göre göre açıyor yolu.Besbelli kapatılmasın diye özellikle düzenleme yapılmış.üstelikte uyarı levhası asılmış.bunu bile bile umursamazca bencilce kendini düşünüyor bu şahıslar.Engelli yada engelsiz bir evin tam da giriş kapısının önüne araç parketmenin hiç bir hata götürür tarafı yoktur.
Ve evet herşey baştan kopuyor .bu vurdumduymazlığı yetkili yapıyorsa yetkisizlere de fırsat çıkıyor...

Ben aracı parketne konusundaki hataya birşey demiyorum. Tamam hatalıdır. Lakin bunun sebebi insanlarımızın bilinçsiz olmasıdır. Bizlerinde bilinçli bir şekilde davranarak gerekli şekilde hakkımız aramalıyız. İşte bizim burada yapacağımız birşey daha vardır. O da insanlarımızı bu gibi konularda bilinçlendirmektir. Yapılan hatanın belkide çok büyük sorunlara neden olabileceğini anlatabilmektir. Biz bunları anlatamadığımız sürece bu tür olaylarda maalesef kaçınılmazdır.

tAMAM işe tam da benim dediğimi diyeceksinki şeker kız insanlarımız bilinçlenecekler..nedemiş atalar bir musibet bin nasihattan iyidir..:) Bak bkalım amcam birdaha park edebiliyoomı..;)

Olayın mizahi yönündede harikasın dostum:)

Üst Alt