Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım maaşı kesilen kimler var?

Konular
22
Reaksiyonlar
10
Bugün annemin evde bakım maaşı kesildi,nedeni eve gelen gelirin fazla olmasıymış,ben yıllardır evde bakım ve engelli aylığı alıyorum, hiç bu duruma düşmedim.Bu sorun giderek artıyor.Evde bakım maaşı kesilmesi bakıcıları olumsuz etkileyecek. Bu durumu yaşayan arkadaşlar var mı?

Keserler kardeşim. Bu hükümet olduğu sürece başımızda halka hizmet maalesef olmayacak.

İki maaştan birini iptal edeceklerini ifade ettiler.Bu durum birçok engelli ve ailesini zora sokar. Sonuçta verilen bakıcı maaşları sayesinde , bakıcılar biraz ihtiyaçlarıni giderirken, kesilmesi onların git sende çalış denilmesi anlamına geliyor.Bu durum krize neden olur engelli aileleri için.

@RÜZGAR ADA ERDOĞDU,
selamlar geçmiş olsun öncelikle bizim rapor 3 yıllıktı raporun bitmesine 3 ay kala hast randavusu aldık aynı oran tekrar çıktı hemen sosyal hizmetlere verdik 3 bin eksik yatırmışlar ama diğer ay ekleyip yatıracaklarmış öyle dedi sosyal hiz.ev araba eşin siz çalışıyorsanız normal kesilmesi gelir kretini geçmeyin derim

Benim ve annemin bakıcı aylıkları kesildi. Bu durum hiç olmamıştı. Böyle giderse tüm engelli aylık ve bakıcı maaşları kesilebilir.

Arkadaşlar engelli aylığı kesilince hangi haklarım gidiyor. Mesala sağlıktan yararlanma hakkim gider mi?

Arkadaşlar kesilen evde bakım ve engelli aylığına gidip bizzat mi başvuruluyor,yoksa e devletten başvuru var mı?

Bizde sadece babamın emekli maaşı vardı. Evde 4 kişiyiz,neden kesildiği konusunda bilgimiz yok.

Raprunuz süresi bitmiş olabilir, adres değişikliği olmuş veya gelir kriteri aşmış olabilir

Raporum süresiz,gelirde sadece babamın emekli maaşı. Hem evde bakım hemde engelli maaşım kesildi. Bu durum beni ve ailemi çok zorluyor.

@bursalı1999,

hem bakım aylığı hem de engelli maaşı nasıl alabilyorsunuz?

@RÜZGAR ADA ERDOĞDU,
Nasıl hem engelli hem de bakım maaşı alabiliyorsunuz? babam %97 ağır engelli sgk dan emekli maaşı var başkada bir gelirleri yok annem %64 engelli sadece bakım aylığı alabiliyor.

@RÜZGAR ADA ERDOĞDU,
O zaman tek bi ihtimal kalıyor,adres değişikliği yapılmış. Siz yinede bağlı bulunduğunuz vakıf ve sosyal hizmetlere bizzat gidip sorun

@mina1323,
Emekli maaşı olan kişi engelli maaşı alamaz, engelli maaşı alan kişinin emekli maaşı yoktur, evde emekli olan başka biri vardır,gelir kriteri de uygunsa engelli maaşı alınır.

@enes75,
annem bakım aylığı alıyor babamın üzerinden fakat aynı zamanda oda engelli . hem bakım aylığı alıp hemde engelli maaşı alabilir mi?
Gelir kriteri ne kadar bilginiz var mıdır?

Kişi başı 7365 TL olması gerekir galiba, eğer gelir uygunsa anneniz de engelli maaşı alabilir. Bağlı olduğunuz vakıfta detaylı bilgi alabilirsiniz

Gelir olarak babamın emekli maaşı vardı,ben engelli ve annemde bakıcı aylığı alıyordu fakat yeni gelen zamlar gelir kretirini geçtiği için maaşlar kesiliyor. Normalde zam yaptıklarında bunu hallediyorladi ama bu sefer bir düzenleme yapılmadı ve gelir kretirini geçti. Benim gibi engelli veya bakıcı aylıkları kesilen engelli sayısı çok. Cimer üzerinden aile ve sosyal politikalar bakanlığı yazılmalı yoksa tüm engelli ve bakıcı aylıkları kesilebilir.

@RÜZGAR ADA ERDOĞDU, babanızın emekli aylığı 58800 tl yi mi geçiyordu evde 4 kişisiniz bakım aylığı kişisiniz başı 14700 olduğuna göre sınırı nasıl aşıyorsunuz anlayamadım

Evde bakım maaşının kesildiğini nasıl anladınız arkadaşlar,bildirim mi yaptılar sizi mi.aradılar

E devlet evde bakım yazınca tamamladı diyor. Ben öyle anladım, devam ediyor yazınca kesilmedi anlamına gelir

@RÜZGAR ADA ERDOĞDU, evde bakım maaşı gelir krieri hesap edilirken, engelli maaşı gelire eklenir. Engelli maaşı gelir krieri hesap edilirken de evde bakım maaşı gelire eklenir.

Ailenin üzerine ev,tarla,araba varsa onları da gelire dahil ediyorlar mesela bizim araba ile traktör vardı onların bile fiyatlarını geliri var mı yok mu,onu bile yazdı raporuna. Tarlayı ekip biçtiğimize kadar sordu ve raporunu tuttu. Benim babamda emekli + EBA alıyorum ve her ay devlete GSS adı altında (bana göre haraç) ödüyorum.. yoksa sağlıktan Faydalanamiyorum. Gelir testi yaptırcam tekrardan bu sefer düşük çıkacağını düşünüyorum ve ödemeycem artık YETER..! herkes akıllı bir enayi ben miyim.!

@Muhammet,

Babanız emekli olduğu için siz faydalanamiyor musunuz.

@tahribatt,

E devlet bakıcı aylığı yazan kısımda devam ediyor diyorsa ödeme sürüyor demektir, eğer tamamlandı diyorsa ödeme kesildi veya bir daha ödenmeyecek anlamına geliyor demektir.

Bilmiyorum bana her ay para ödeyceksin denildi.ama iptal ettircem hele şu deprem tokileri teslim edilsin.

@Muhammet,

Keşke atanmamiz olsada engelli ve bakıcı aylıkları verilmesin. Ama ne atama oluyor ne de maaşlar kesilince mağdur oluyoruz.

Keşke elimiz ayağımız tutsada üç kuruş için ihtiyaçlarımız için ay başını beklemeden gelecek kaygısı yaşamadan huzurlu bir şekilde yaşam sürebilsek.. hadi ben köyde yaşıyorum da şehirde kirada yaşayanlar napsin ? Allah yardım etsin herkese...Atama konusuna gelince,Atama sayısı düşük olduğundan milletin çoğu açıkta kalıyor giren 125 bin küsur atanan 1900 küsur kişi. Haliyle atanmak mucize gibi birşey artık.

Üst Alt