Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım hizmeti alan çocukların eğitim giderleri artık devlet tarafından karşılanm

berkecan12

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
Site Yöneticisi güncel (30 Kasım 2007) not: Bu başlığa konu olan saçmlık, aşağıdaki mesajlarda da görüleceği üzere, MEB'in yaptığı değişiklikle ortadan kaldırılmıştır.

rehberlik araştırma merkezleri ve özel eğitim giderlerinin karşılanması ile ilgili genelgenin 14. maddesinde:

• REHBERLİK ARAŞTIRMAMERKEZİNCE DÜZENLENECEKÖZEL EĞİTİM DEĞERLENDİRME KURULU RAPORLARINDA, BAKIM HİZMETİALMASI GEREKTİĞİ BELİRTİLEN ÖZÜRLÜ ÇOCUKLAR İÇİN KESİNLİKLEEĞİTİM ÖDEMESİ YAPILMAYACAKTIR.
denmektedir. şimdi zaten kendine bile yetemeyen çocuklarımızın bir de eğitim masraflarınımı kesecekler! anlayamadım, lütfen bu konuda bilgisi olan varsa bize bilgi versin. :cry:

ben önümüzdeki ay bakım aylığını almaya başlayacağım oğlum kas hastası ve özel eğitim alıyor almasıda şart peki ben maaş almaya başlayınca eğitim giderimi hemen keseceklermi

bu yasayla maaşı al çocuğu eve kapat diyorlar heralde anlamak mümkün değil

yazıklar olsun! gelin 1gün onlarla kalın bu nasıl vicdan?ihtiyacı olan inanın çok.onlara bakınca içim ezim ezim eziliyor onlara nasıl yardım edebilirim diye hergün kafa patlatıyorum.hangisinin hikayesine yazayım...
çakırlı ümmügülsüm teyze torununu getiriyor kızı sağır ve dilsiz 2 çocuğu var biri spastik.kızı eşinden ayrılmış bu 3 kişiyi gülsüm teyze bakıyor tek kazancı süt.tarla bayır işine fazla gidemiyor torununa baktığı için üstüne birde yaşlılık eklenince tek aldıkları maaş.torunu spastik engelli konuşamıyor ama elleri ile herşeyi anlatıyor zihinsel engeli çok az -yada yok gibi ... eğitilmesi ve durumunun anlaşılması için kuruma gelmesi gerekiyor...inanın üstlerine giyecekleri dahi yok yeşil güzel gözlü gülsümümün...
akalanlı eyüp onlarında hem maaşa hemde eğitime ihtiyaçı var.eyüp 11 yaşında otistik ve hiperaktif.bir an gözgöze gelince hemen gülüyor ama bir an.otistik olduğu için insanlardan gözlerine kaçırıyor...küçük kardeşi ilk doğduğu andan itibaren abisine faydası olan kuruma oda geliyor...ne olur söndüreyin eyüp ünde dünyasını.
akalandan tülin 5 yaşında spastik oturmaya yeni yeni başlamış yutamıyor rahat nefes alamıyor (beslenirken genize aldığı için) tahminim gelir düzeyleri iyi değil .oda insanlarla göz göze gelince gülümsüyor .
serin hisardan eşref...spastik ve otistik gelir yok baba iflas etmiş anneye verilen maaşla geçiniyorlar iş kuracaklar.
serin hisardan mustafa az zihinsel engelli .okulda özel sınıfta..
karahöyükafşarından sercan 17 yaşında zihinsel engelli eğitim alıyor ve faydasını görüyorlar.....
işte hayatları sönecek olan bir kaç ihtiyaç sahibi yavrularımız.... ne olur onların dünyasındaki ışığı kapatmayın .eminim ailerei paraya almaktan yana olcak çünki ihtiyaçlaı var ( bez parası mama parasına dahi yetmiyor)
içim acıyor içim kanıyor düşündükçe .hakkımızı hiç bir zaman helal etmiyoruz bu devlete ....

HEM PARAYA HEM EĞİTİME İHTİYAÇLARI VAR
çünki çocukların özürü nedeniyle anneler çalışarak eve katkıda bulunamıyor.ya çocuğu evde yalnız bırakacak işe gidecek çocuğu eğitime gelemiyecek.annelerde biraz olsun oralardan bilgi ediniyorlar mesela çocuğu epilepsi hastası ama anne bunu bilmiyor... yada ona sunulan birçok şeyi bualardan birbiri sayesinde öğreniyorlar.evde bilgisayar yok televizyonları olmayanlar dahi var... Allah yardımcıları olsun

AYNI DİLİ KONUŞANLAR DEĞİL AYNI DUYGUYU PAYLAŞANLAR ANLAŞIR..HZ MEVLANA

müjde 14. ve 16. madde değişti

29.11.2007 tarihli yeni bir genelge yayınlandı buna göre 20 kasım tarihinde yayınlanan genelgenin 14-ve26. maddeleri değiştirilmiştir.14. ilgili mevzuathükümlerine göre bakım hizmeti alması uygun bulunan özürlü çocuklardan, Özel Eğitim Değerlendirme Kurulu tarafından özel eğitim almasıda gerekli görülenler için eğitim ödemeleri yapılacaktır.26.bu genelge hükümleri 01.01.2008 tarihinde yürürlüğe girer.

(BİLGİ)milli eğitimden geri adım

[size=4] Mİllİ Eğitim Bakanlığı (MEB) ‘’Rehberlik Araştırma Merkezleri ve Özel Eğitim Giderlerinin Karşılanması’’ konulu genelgede değişiklik yaptı. Bakan Hüseyin Çelik imzasıyla 20 Kasım 2007’de yayınlanan genelgenin 1 Aralık 2007 tarihinden itibaren yürürlüğe gireceği bildirilmişti.Bakanlık, genelgenin yürürlüğe girmesinin ileri bir tarihe alınmasına ilişkin Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik imzasıyla bir yazı yayımladı. Yazıda, bakanlığın, genelgeyi Rehberlik Araştırma Merkezlerinin daha aktif, hızlı, etkili ve verimli çalışmalarının sağlanması ve özel özel eğitim kurumlarına devam eden özürlü çocukların eğitim giderlerinin ödenmesi uygulamalarında karşılaşılan tereddüt ve sorunların giderilmesi gibi amaçlarla yayımladığı belirtildi.

Yazıda, şu ifadelere yer verildi:
Bazı sivil toplum kuruluşları ile özel eğitim kurumları ve bakanlığımız taşra teşkilatından, genelgenin 14. maddesinin uygulanmasında tereddüte düşüldüğü ve yürürlük tarihinin 2008 yılının başına alınması talebinde bulunulmuştur.Söz konusu hususlar yeniden gözden geçirilmiş ve değerlendirilmiştir. Buna göre, tereddütlerin giderilmesi, uygulamada birlik ve beraberliğin sağlanması amacıyla, anılan genelgenin 14. ve 26.maddeleri yeniden düzenlenmiştir.’’

Yürürlük 1 Ocak’ta
Genelgenin 14. maddesi, ‘’ilgili mevzuat hükümlerine göre bakım hizmeti alması uygun bulunan özürlü çocuklardan, Özel Eğitim Değerlendirme Kurulu tarafından özel eğitim alması da gerekli görülenler için eğitim giderleri ödemesi yapılacaktır’’ şeklinde yeniden düzenlendi. 26. madde ise ‘’genelgenin hükümlerinin 1 ocak 2008 tarihinde yürürlüğe gireceği’’ şeklinde değiştirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 20 Kasım 2007 tarihli genelgesinin 14. maddesi, ‘’Rehberlik araştırma merkezince düzenlenecek Özel Eğitim Değerlendirme Kurulu raporlarında bakım hizmeti alması gerektiği belirtilen özürlü çocuklar için kesinlikle eğitim ödemesi yapılmayacaktır’’ şeklindeydi. Genelge, rehberlik araştırma merkezleri ve özel eğitim giderlerinin karşılanmasına ilişkin düzenlemeleri içeriyor.[/size]

Bu yönetmelikleri hazırlayan bürokratlar nasıl insanlar anlamıyorum! Yahu böylesi acımasız bir maddeyi nasıl koyabildiler! Hadi koydular utanmadan, e sonra iki günde ne mantıkla çark ettiler!? Madem savunamayacağın kadar saçma bir maddeydi -ki öyle- o zaman ne demeye kafanın dikine ve insanları umursamadan hazırladın daha önceki maddeyi.

Neyse, gene de bu saçma maddenin düzeltillmiş olması güzel.

Bugün İzmir'de EXPO 2015 İzmir Çerçevesinde Sağlık Politikaları Sempozyumu vardı. Belediyecilikle alakalı olan programı beklerken tesadüfen engellilerle ilgili programı da izledim. Akp'nin İzmir millet vekilleri ve Şükrü Poyraz'da konuşmacı olarak bulunuyordu. Ve bu konuda gelen bazı sorular oldu. Bu soruyla alakalı verilen cevapsa çok komikti. "Öyle bir düzenlememiz yok tamamen yanlış anlaşılma". Yani böyle bir kararları yokmuş biz yanlış anlamışız. :evil:

Üst Alt