Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım aylığının kesilmemesi için ikametgah değişikliği yapılıyor mu?

routinues

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar.

%90 Zihinsel ve Ruhsal Engelli, Down Sendromlu bir ablam var. Ben 2022 Kasım ayından beri belediyede özel güvenlik olarak çalışıyorum ve işe girdiğimde sanırım bunu bildirmemiz gerekiyormuş. Bizim bundan haberimiz olmadığı için engelli bakım aylığını ben işe girdiğimde kesmişler fakat para hala hesabımıza yatmaya devam etmiş ve bizimkilerde parayı çektikleri için bu para bize geriye dönük ödeme olarak yansıdı ama gerekli kuruma dilekçe verip aylığın kesildiğine dair bize bir haber gelmediğini ve haberimiz olmadığı için parayı çektiğimizi söyleyerek geriye dönük cezai işlemi iptal ettirdik.

Oturduğumuz ev dededen kalma 3 katlı bir aile apartmanı en üst katta amcamlar ortada biz en alt katta ise halamlar oturuyor. Ablamın üzerine aldığımz ÖTV'den muaf bir aracımız var. Benim de kendime ait bir motorum var. Annem ev hanımı ve babam da emekli herhangi bir ek işte çalışmıyor emekli aylığı alıyor. Benim maaşım ise 40bin tl civarında. Ben işe girdiğimde kişi başına düşen geliri aştığımız için annemin evde bakım aylığı kesildi ve kendisi bunu tekrar bağlatmak için çabalıyor sanırım oradan buradan şöyle bir şey duymuş; Ben ikametgahımı kendi evimizde değil de bir alt katta oturan halamların veya üst kattaki amcamların üzerine gösterirsem kişi başına düşen gelirden ailem muaf oluyormuş ve bu yüzden tekrardan engelli aylığının bağlanması gibi şans doğuyormuş. Böyle bir şey var mı? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

İkametgahını başka yere aldırırsan Eve giren aylık kişi başı sınırı geçmesse bağlanır kişi başı sınır 14.300 civarı

@bilgeadam,
Peki illa farklı bir evde mi göstermem gerekiyor kendimi? Dediğimi gibi aynı apartmanda kendi ikametimi üst katta veya en alt katta göstersem oluyor mu?

Üst Alt