Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım aylığı alabilir miyim? Kimleri bakıcı olarak gösterebilirim?

Barda5

Aktif Üye
Konular
33
Reaksiyonlar
126
Bazı arkadaşların yazılarından okuyorum rapor oranları yüzde 60 ların üzerlerinde ve de kişi başına gelirde uygun olduğu halde evde bakım bakım ücreti taleplerinin reddedildiğini okuyorum benim sağ bacak dizüstü ampute gerçi raporu almadım ama yüzde 50 üzeri olur sanırım.Koltuk değnekleri ile yürüyorum ama her ihtiyacımı göremiyorum örneğin banyo tek başıma yapamıyorum kayıp düşme ihtimalim yüksek. Bir diğer sorumda ben eşimden ayrıldım yaşadığım şehirde benim hiç akrabam yok Annem ve babam vefat ettiler.Kardeşlerde herbiri bir şehirde herkes kendi derdine düşmüş bana bakacaklarını pek sanmıyorum istemiyorumda.Bu durumda kendime akrabam olmayan bir bakıcı tahsis edebilmem mümkünmü vede bana evde bakım parası verirlermi. Bilgisi olan arkadaşlara Saygılarımla.

Barda5 kac yasindasiniz akrabanizin olmamasi drumunda bakici ayarlanabiliyor Aile ve Sosyal Politikalar il mudurlugu sosyal servisine muracaat edin yardimci olacaklardir

Tşk ederim cevabınız için .Ben 47 yaşındayım bazı işlerimi göremiyorum.Akrabam olmayan benim tanıdığım bildiğim birisi bakıcı olamazmı demiştim.

yakın nı ve akrabası bulunmayan kişiler yani zorunlu durumlarda çevresinden birini komşusu da dahi birini vasi ataması durumunda mahkeme kararı ile bakım maaşı kritarlerine uyması durumunda bakım maaşı bağlanır bakım maaşı bağlanması için rapor oranı en az % 55 ve ağır özürl ibaresi taşıması durumunda bakım maaşı başvurunuz onaylanacaktır iği günler

Tşk ederim Kare arkadaş bilgilendirdiğin için.

Üst Alt