Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ev satışında ödeme satıcının yakınına yapılabilir mi?

Rasput

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
33
Merhabalar Sayın Dostlar, umarım iyisinizdir. Vefat eden babasından miras kalan evi satacak olan bir kadın, mobil bankacılık kullanmıyor. Evi alacak kişi, tapuda, kadına havale / eft yapacak, bu kadının akıllı cep telefonu çok eski - mobil bankacılığı kaldırmaz büyük ihtimalle. Müşteri, bu hanımefendinin yakınına para transferi yapsa olur mu? Yoksa tapu sahibi kadın olduğundan, diğer kişiye transfer yapılması alışveriş niteliği taşımadığından sorun mu çıkar? Yani kadının hesabına gönderilmesi zorunlu mudur?

Kadın, sim kartını, yakınının telefonuna taksa ve kendi vadesiz mevduat hesabı için almış olduğu mobil bankacılığını indirse ve öyle para transferi gerçekleşse, yakınının da mobil bankacılığı bulunduğundan, yakınının telefonu, numarası, sim kartı, e-mail, vb. bankaca tanındığından güvenlik açısından olmaz mı? Olabilmesi için ne yapılabilir, müşteri hizmetleri ile görüşmek, banka şubesi ile görüşmek vs. ?

Başka, aklınıza gelen, diğer alternatif yollar var mıdır ?

Sizin yukarıda bahsettiğiniz farklı kişilere yapılan ödemeler genelde dolandırıcılık yönteminde kullanılıyor. Satıcı bana para gönderilmedi dediğinde haklı oluyor çünkü. Ben başkasının adına para göndererek bir şey satın almam şahsen.

Dediğiniz şekli ile Sim kartı başka telefona takılarak kişi güveniyorsa yapılabilir. Bu aslında sim kartı takmadan sms onayı ile de olabildiği gibi uygulamanın güvenlik önlemi olarak o sim kartın internetini kullanarak giriş yapmanızı istediği de oluyor. Kişiler bir birine güveniyorsa bu işlem bankada da yapılabilir. Açıklamaya mutlaka neyin karşılığı olduğu tam olarak yazılması gerekir. Diğer kişinin tekrar kendi hesabına girmesi gibi etkenler güvenlik riski oluşturmaz.

Ancak ben şahsen çok yakınım haricinde birinin hesabına girmek istemem. Yarın bir şey olur insan zan altında kalır bu nedenle telefon bankacılığı kullanılarak telefonu eski bile olsa hesap bakiyesini müşteri hizmetlerini arayarak kontrol etmesi daha makul bir seçenek bana göre. Yine banka uygulaması kullanmasa bile sms geliyor olması lazım aslında. Hesabınıza şu kadar para geldi şeklinde. Yani kişinin sadece hesabına para yattığını öğrenmesi için uygulama kullanılmasına gerek yok. Para gönderecek olan o değil sonuçta değil mi ?

@Rasput,
Siz ne yapmaya çal oluyorsunuz. Amacınız ne anlayamadım. Ayrıca sizin bu soru sorma şekliniz hiç iyi değil bilesimiz. Bana bu şekilde biri soru yöneltmiş olsa sizin dolandırıcılık yaptıgınızı düşünür hemen ihbar ederdim

Bu şahsın oğlu kızı a mn ası ba b ası dayısı teyzesi yokmu. Bence siz iyi düşünmüyorsunuz

@Mustafa 1972, Sayın Mustafa Bey, öncelikle ilgi ve alakanız için sağ olun, fikirleriniz hatalı da olsa, yine de çok teşekkür ederim. Benim yapmaya çalıştığım, çok eskiden bu yana ailece bildiğimiz, tanıdığımız ve aile dostu diyebileceğimiz, engelli oğlu (oğlu da benim gibi mühendis ve çocukluk arkadaşım) ile kirada, engelli oğlu ve kedileriyle oturan yaşlı bir teyzemize, ortalama bir evin 1/7 hissesi babasından miras kalmış, amacım (engelli oğlu bu işlerden hiç anlamadığından, aslında benim de çok az anlamam gerekçeleriyle) payına düşen meblağın, risksiz, garantili, dolandırılmadan, vb. vs. vadesiz mevduat hesabına yatmasını sağlamak. Bu arada soru sorma şeklim böyle oldu, sizi yanlış düşünmeye yönelttiyse o sizin tasarrufunuz, tavsiye ve önerilerinizi dikkate alırım. Bu şahsın, aile olarak sadece oğlu var, akrabalarıyla belli sebeplerden görüşmüyor. Ben çok iyi düşünüyorum. İyi günler dilerim..

Son düzenleme:
Herkesin mobil bank'ı kullanma zorunluluğu yok bir bankada hesabın varsa IBAN hesabında vardır yoksa hesap açıp IBAN numarasını alıcıya verebilir satışçı bu şekilde gerçekleştirebilir diğer türlü illegal olur

Tapu sahibi kimse para ona gider başkasına gidemez. Para başkasına giderse tapu sahibi evi vermesine gerek yok.

@HuYSuz79, Öncelikle değerli, kıymetli zamanınızdan ve vaktinizden ayırdığınız için çok sağ olun, çok teşekkür ederim. Sim kartı başka telefona taktığımızda, o telefonun daha önce başka sim kartı, başka tel. nosu, başka wifi, başka pc yani web bankacılığı ve başka mobil bankacılık kullanması banka tarafından güvenlik sorunu yaratmıyor mu?

Sim kartı takmadan sms onayı nasıl oluyor?, Kadının oğlunun kullandığı bankanın mobil bankacılığı yüklüyken, kadının kullanacağı diğer başka bankanın mobil bankacılık uygulaması indirilebilir mi diyorsunuz: fakat telefon, telefon numarası vb. vs. farklı, bankaca güvenlik problemi çıkmaz mı?

..."Uygulamanın güvenlik önlemi olarak o sim kartın internetini kullanarak giriş yapmanızı istediği de oluyor." Sözünüze istinaden kafam karıştı da kusurumu mazur görün; annenin sim kartını mı yoksa oğlunun sim kartını mı kast ettiniz?

Bankada da belki yapılabilirdir, doğrudur ama, evi alacak müşteri 7 kişiye para göndereceğinden, direkt olarak tapuda para transferi yapacak mobil bankacılığı uygulamasından.

"Diğer kişinin tekrar kendi hesabına girmesi gibi etkenler güvenlik riski oluşturmaz." sözünüze ithafen ne demek istediniz, anlayamadım, özür dilerim.

Bu yaşlı teyzemiz cahil, saf biri, müşteri temsilcisinin sorabileceği güvenlik sorularına, bilgilere, vb. yanıt veremeyebilir. Oğlu da hiç anlamaz bu işlerden. Bir de tabii ki müşteri temsilcisine bağlanmak da bir sorun takdir edersiniz ki. Kamu kayıtlarının ilgili yerlerinde telefon numarası olmayabilir, sms gelmeyebilir ki bence de öyledir. Teyzemizin banka kartı bile yok bankaya, gişesine gidecek süre de yok, alıcı yarım saat 1 saatte bitirelim çıkalım diyor.

@HuYSuz79 Bu yazdıklarıma da cevap verirsen çok memnun olurum. Aklına gelen başka alternatif çözüm yolları varsa da paylaşırsan çok mutlu olurum. Yanıtlamazsan da canın sağ olsun yuzde 50 seviyesinde yardımcı oldun zaten. Ben de işten izin alabilirsem, teyzeye tapuda desteğe gideceğim, az da anlasam. Oğlunun hiç yardım ve/veya desteği olmaz zaten. İyi günler arzu ve dileklerimle..

Son düzenleme:
@Polmiks, Öncelikle sağ ol, umarım iyisindir. Para oğluna havale eft yoluyla gidecek o da bankada parayı annesinin hesabına geçicek. Annesi de imza attığı için tapuda, müşteri tapusunu alacak. Ne demek istediğini anlayamadım fakat teşekkürler.

@mehmet-41,
İlk olarak teşekkürler, vadesiz mevduat hesabı, hesap numarası, iban var da para transferi telefondan mobil bankacılık uygulamasından olacak, anlayamadım dediğini ama teşekkürler..

Son düzenleme:
Rasput rumuzlu arkadaş sizin forum tazınıza bakılırsa siz bu kişiyi döşeye sıkışmak istiyorsunuz. Ya bu kişiden faydalanmak yada başka bir şey

hocam mobilden kullanamasa da bankada satan kişinin hesabı varsa oraya havale yapın. daha sonra bankayı arayarak yada bizzat giderek paranın hesaba geçtiğini teyit edin. bu arkadaşıma havale yada kuzenime havale haberlerini haberlerde çok sık duyuyoruz genelde otomotiv sektöründe böyle oluyor. mesajlarınızı okudum ortada sakıncalı bir durum yok gibi görünüyor ama yaşadığımız dönem o kadar acımasız ki bence prosedür neyse onu uygulayın. aracı kullanmayın

@Rasput,

Öyle sazan sarmalı olmaz.
Tapuyu önce oğluna verecek o zaman oğlu satacak.
kafanıza göre çıkış yolu aramanıza gerek yok. Tapu sahibi kim ise para banka dan o kişinin hesabına gider aksi durumda evi almaya kalkan kişi dolandırılır.

Adam tapu sahibinin oğluna para verirse tapu sahibi isterse evi vermez. Vermek zorunda da değil.

Bence rasput rumuzlu kişi bu kadını kullanacak ben bunu anladım

@Mustafa 1972,Dolandırıcılık yapacak birinin forumdan bu kadar basit şeylerde akıl danışacağını zannetmiyorum açıkcası :)

@Rasput Telefon bankacılığını kullanırsanız en az uğraşacağınız şey olur. Banka şubesine gidip hesaba gelen para bildirimlerinde sms ile bilgilendirme şeklinde ki ayarı kontrol ettirip telefon bankacılığı ile de sadece hesap hareketleri görme izni verilirse yeterli olur.
Bu işler bankaya gitmeden olmaz zaten. Kart dahi olmadan nasıl mobil şifresi alacaksınız ? Bankanın güvenlik önlemi olarak araması, sorular sorması para göndermeye çalıştığı durumlarda yaşanır. Telefon bankacılığı açtırılarak sadece hesap bakiyesi sorma işlemi telefondan yapılan bir kaç tuşa basma ile öğrenilebilir yada dediğim şekilde sms gelir ve buna da gerek kalmaz. Mobil uygulama olayına hiç girmeyin.

Ayrıca bu işleri hiç bilmeyen birisinin mobil bankacılığı açtırması da sakıncalı yarın bir şey olsa telefona gelen smsi onaylasa vs dolandırılır. Madem teyze bilmiyor diyorsunuz dediğim gibi mobil uygulama olayına girmeyin. Sms ile bilgilendirme seçeneği ve telefon bankacılığından hesap hareketlerini görme yetkisi en fazla bu durumda gerekecek olan şeyler zaten. Ve hatta şahsen ben olsam o hesapdan ödeme, alışveriş ve para transferlerini de kapattırırım ki yarın başına bir şey gelmesin. Bankaya gitmeden işlem yapılamasın.

Son düzenleme:
@Rasput, satıcı kimsenin IBAN'ı varsa alıcı kimsede o kadına ibanına parayı gönderecek gönderdikten sonra kadın müşteri hizmetlerini arayarak paranın gelip gelmediğini öğrenebilir çok kolay bir şekilde illa mobil bankacılıktan yapılacak diye bir şey yok

Dolandırıcılık denilmişken de yine belirteyim sonuçta kimin başına ne geleceğini bilmiyoruz. Kişinin para transferini kendi belgelediği bir duruma itibar etmeyin. Örneğin whatsappdan gelen dekont yada telefondan gösterilen para transferine benzer bir belge sizin hesabınızda gerçekten para olup olmadığını doğrulamaz. Ve ayrıca açıklamaya dediğim şekilde neyin karşılığında para transferi yapıldığının girilmesi her iki taraf açısından da önemli. Farklı bankalardan gelen eftlerin hesaba geçmesi bazen uzun sürebiliyor. Büyük meblalar söz konusu olduğunda gönderici kişi daha önce benzer transferleri yapmadıysa yada açıklama da bir yanlışlık yaptıysa banka para transferine bloke de koyabiliyor. Böyle bir durum yaşanırsa Parayı gönderen kişi kendi bankasını arayarak durumu öğrenebilir. Siz de sms gelmezse yada çift taraflı teyid olması adına telefon bankacılığından kontrol edersiniz.

@Mustafa 1972, Mustafa Bey, çok iyi bir lise ve çok iyi bir üniversiteden mezunum. Merhum Babam da mühendisti, Merhume Annem de mimardı. Stajlarımı yurt dışında yaptım ve okul bittikten sonra 10 sene 5 farklı ülkede çalıştım. Saha mühendisliği, saha şefliği, teknik ofis mühendisliği, teknik ofis şefliği, Şantiye Şefliği, Proje Müdürlüğü, Koordinatörlük, Direktörlük yaptım. Bunları paraya ihtiyacım olmadığını anlamanız için yazıyorum..

Tek çocuğum bekarım. Maddiyatımı anlamışsınızdır galiba. Ancak bankacılık ve hukuk konularında, bilgisiz ve güvensizim. Kendi işlerimde de aynı çok aşırı fazla hassasiyetli davranıyorum. Sizin yüzünüzden burada emek vererek bilgileriyle yardım ve destek vermek isteyen arkadaş ve dostlara gereksiz bilgilerimi de vermiş oldum.

@Ben_Claudius, "hocam mobilden kullanamasa da bankada satan kişinin hesabı varsa oraya havale yapın" sözünüze istinaden: hissesini satacak yaşlı kadın zaten, onun vadesiz mevduat hesabı var, tamam oraya havale/eft yapılacak zaten, "daha sonra bankayı arayarak yada bizzat giderek paranın hesaba geçtiğini teyit edin." sözünüze ithafen de bankayı arayacak, müşteri hizmetlerine bağlanabilecek, bankaya gidecek zaman yok. Aracı yok zaten, alıcı banka ve satıcı var. Prosedürü, risksiz, garantili, dolandırılmasın diye vb. vs. uygulamaya çalışıyoruz zaten. Yine de sağ olun, çok teşekkür ederim.

@Polmiks, "Tapuyu önce oğluna verecek o zaman oğlu satacak." Cevap: Kadının kardeşleri, oğlu engelli diye ona yani oğluna verdirmiyorlar. "Tapu sahibi kim ise para banka dan o kişinin hesabına gider aksi durumda evi almaya kalkan kişi dolandırılır." Yanıt: İmza atacak ya yaşlı kadın, alan kişi nasıl dolandırılsın, imzalar bitince tapusunu alacak. "Adam tapu sahibinin oğluna para verirse tapu sahibi isterse evi vermez. Vermek zorunda da değil. Cevap+Yanıt = İmza atacak, vermek zorunda. Yine de sağ olun, çok teşekkür ederim..

Moderatör tarafında düzenlendi:
@HuYSuz79, "Dolandırıcılık yapacak birinin forumdan bu kadar basit şeylerde akıl danışacağını zannetmiyorum açıkcası" demişsiniz güzel de söylemişsiniz, kişilik ve karakter yapım, inşaat ve sanayi sektöründe şahit olduklarım, vb. vs. ETC gereği böyleyim, örneğin trilyonda bir olasılığı olan bir şeyi bile hesaba katarım, milyarda bir ihtimali olan bir şeyi de gözetirim.

"Banka şubesine gidip hesaba gelen para bildirimlerinde sms ile bilgilendirme şeklinde ki ayarı kontrol ettirip", aktif ettirmek (telefon numarası güncel değilse onu da güncelleyerek) o kısmı anladım da;

"Telefon bankacılığı ile de sadece hesap hareketleri görme izni verilirse yeterli olur." Bölümünde telefon bankacılığınızdan kastınız yine mobil bankacılık ise zaten mobil bankacılığı kullanma sorunlarını çözmeye çalışıyoruz ya?, anlayamadım!, yoksa bahsettiğiniz telefon bankacılığı başka bir şey mi yani telde algoritmik robottan tuşla veya sesli yanıt sistemiyle yanıt almak mı ?

Telefon bankacılığından sadece hesap hareketlerini görme izni nedir, nasıl yapılır açıklayabilir misiniz ?

"Telefon bankacılığı açtırılarak sadece hesap bakiyesi sorma işlemi telefondan yapılan bir kaç tuşa basma ile öğrenilebilir" Telefon
bankacılığı nedir? Hesap bakiyesi sorma işlemi ne şekilde birkaç tuşla yapılır? Açıklayabilir misiniz ?

Kart olmadan mobil parola alınabilir diye biliyorum.

Evi satan kendini sağlama almalı, parayı almadan tapuda satış için imza atmamalı.
Evi alan kendini sağlama almalı, kesinlikle tapu sahibinin banka hesabından başka banka hesabına para göndermemeli. Oğlu, kızı, babası, annesi farketmez. Hukuken onlar da üçüncü kişidir.

Arada güven varsa sorun yok, her türlü iş hallolur. Önce para mı tapu mu kime vermeli vs önemi kalmaz. Güven varsa para da tapu da hallolur.

Güven yoksa kesinlikle alıcı, parayı tapu sahibine/hesabına; satıcı da parayı almadan imza atmamalı.

Kadının oğlu, annesi adına mobil bankacılığı nasıl kullanabilir önceden ayarlanabilir. Denenir vs hallolur bence o durum. Kadının teli var, oğlunun akıllı teli var. Mobil bankacılığı oğlu kendi telefonunda annesinin sim kartı ile oturum açar satış günü. Güven için buna değer, diken üstünde olmaktan iyidir.

@Tenê, Çok sağ olun, çok teşekkürler yarın yanıtlayacağım. İyi istirahatler dilerim..

Bak şimdi şöyle yasal olarak para ev sahibine gitmiyorsa oğluna gidiyorsa ev sahibi o evi isterse vermez. Bu iş böyle olmaz ayrıca maliye de peşine takılır bir takım problemler yaşarsınız.
Evi kim satacaksa para onun hesabına gidecek. Alıcıyı korumak için böyle oluyor.

Yasli kadina miras kalan satilinca para gonderme senaryolariyla kadinin parasina cokme gibi duruyor bu😀
Kadin 65 yas ustu oldugu icin malini satmak icin muhakkak kafa sagligi raporu istenmistir
Onca diplomali aydin oglu 😀 nasil problemsiz para gocurme sorduguna gore vaside olamamis anlasilan
bu hikayede anlatilana bakilirsa kafa sagligi raporu alamamistir
Satilan malin parasida vasiden kadinin banka hesap nosu hesabina gonderilir

Son düzenleme:
@GRAHAM BELL,

kadının parasına çökmez. Alıcının parasına çökerler. Para resmi olarak satıcıya gitmediği için satıcı evi verse bile para bana verilmedi diyerek geri alabilir. Ortada dolanadırıcılık ihtimali söz konusu

@Rasput Bankalarda (örn. Ziraat Bankası) güvenli ödeme diye bir şey var.. Alıcı ve satıcı bankaya gidip kayıt oluşturuyor. Satıcı parayı hesaba yatırıyor.
Alış - Veriş bittiğinde ise satıcı işlem bitti talimatı vererek , paranın Satıcının hesabına geçmesine onay veriyor..
En azından ben böyle bir işlem olduğunu biliyorum. Sizlerde bankalardan bu konuda yardım alabilirsiniz..

okurken beynim yandı bunu neden banka ile halletmiyor satan veya alanda burada farfklı yollar arıyorsunuz

@kardelenn, Merhabalar, umarım iyisindir. Tapu hisseli yani satıcı 7 şahıs, alıcı da belki birkaç kişi olacak yani paylı olacak, bilinmiyor. Zaten banka ile ilgili konuşuyoruz, orasını anlayamadım. Teşekkürler, iyi günler dilerim.

@cann.sm, Halihazırda ödeme yöntemi mobil bankacılık olarak belirlenmiş durumdadır. Tapuda, bankaya gidecek, ne gişeyle ne de müşteri temsilcisi ile görüşecek zaman yok, bankamatik kullanma olasılığı (kart yok) bulunmamakta, telefondan müşteri hizmetlerine bağlanacak vakit (bağlanılsa bile belki de soracağı güvenlik sorularına yanıt veremeyebilir şahıs) yok. Sizin bahsettiğiniz askıda ödeme yöntemlerini başka sektörler de duymuştum fakat örneğin bu konuda dediğiniz yapılsa ve satıcı işlem bitti talimatı ile paranın satıcının hesabına geçmesine onay vermezse ne olacak? Dediğim gibi daha önce int.'ten satış yöntemlerinde vb. duymuştum galiba, alıcı ürünü alıp, tamam ürünü aldım diye onay vermezse nasıl olacak, merak etmişimdir. Yardımınız için teşekkürler, iyi günler dilerim.

@Polmiks Katkıların için teşekkürler. İyi günler dilerim.

@GRAHAM BELL 1. ve 3. satırdaki yazdıkların hiç hoş değil. Kadın 59 yaşında, akıl sağlığı ve vasilik vb. gibi durumlar söz konusu değil. Yine de sağ ol. İyi günler dilerim.

Merhabalar Değerli Arkadaşlar, ümit ederim ki hepiniz iyisinizdir. İşlerim gerekçesiyle, konuyu bir süre takip edemedim. @Tenê Kadına mobil bankacılık almaktan bahsetmişsin de, kadın sim kartını oğlunun tel.’ine takarsa, annesinin bank.’nın mob. bank. uyg. indirirse ve girmeye çalışırsa; Önceden oğlunun tel.’inde, oğlunun kendi sim kartının takılı bulunması gerekçesiyle yine oğlunun sim kartı ve tel. no.’su ile diğer bir bankanın int./web-mobil bank’ın kullanılmış olması nedeniyle, başka wifi, mobil veri, konum vb. vs. gibi sebeplerce, bankaca güvenlik sorunu oluşturup, kullanıma izin vermeyebilir mi? Ayrıca anne ve oğul aynı bankayı kullanıyorlarsa bir çakışma sorunu yaratabilir mi? Bu arada kadının tel.’inin çok eski bir akıllı tel. olmasına istinaden sim kartının ve yuvasının boyutlarının farklı olması ihtimali ile sim kartının çıkarılış şekli ve de yeni bir sim kartın takılması işlemi de ayrı bir soru işareti!?

Bu konuyla ilgili, hiç interneti kullanmadan, @HuYSuz79 ‘un dediği gibi mesaj yoluyla bir de telefon bankacılığıyla bir çözüme ulaşsak, bunlar kendiliğinden herkeste yok sanırım, yani para yattığında sms gelse (örneğin bana para yattığında gelmiyor). Bunu hangi yol veya yollarla sağlayabiliriz?

Telefon bankacılığı ile ilgili olarak da, bu da herkeste otomatikmen yoksa ve müşteri hizmetlerinden başka bir iletişim numarası varsa tabii ki, hangi yol/yollarla alınır? Hangi numarayı arayıp, telesekreterin yönlendirmesiyle, sesli yanıt sistemi olmadan (anlamaz o şekilde), sadece tuşlara basarak hesap bakiyesini öğrenebilir? Bunu ne şekilde yapabiliriz? (Mesela @HuYSuz79 ‘un dediği, sadece hesap hareketleri görme izni verilmesi nasıl yapılır ve niçin gereklidir bilmiyorum)

İnterneti kullanacaksalar da, kadın mobil bankacılık alırsa, oğlu tel.’ine, annesinin sim kartını takmadan (oğlunun kendi sim kartı olması problem çıkarır mı?), aynı bankayı kullanacaklarsa mobil bank.’ından (aynı banka olması sorun yaratır mı?), farklı bankaysa o bankanın mob. bank. uyg. indirerek ve annesinin bilgilerini girerek, kullanabilir mi ?

@Rasput, Bankaya göre değişiyor. Örneğin Ziraat ve İş bankası anne ve babamın hesaplarına girerken sadece sms istediği gibi, (yanlış hatırlamıyorsam..) deniz bank, akbank, qnb ve vakıfbank kendi hesabıma bile bir süre girmesem bankada bulunan güncel numaranın mobil ağından girmemi istiyor . Daha önceden de söylemiştim farklı hesaplara aynı cihazlar üzerinden girilmesi güvenlik riski oluşturmaz. Her hesap için yeni bir telefon ya da bilgisayar alacak halimiz yok değil mi ? Hafızanızı tazelersiniz bankalarda artık müşterilerinin önüne tablet koyabiliyor online işlemler için.

Telefondan bakiye öğrenmek için; Ziraat bankası müşteri hizmetlerini arıyorsunuz mesela. Vadesiz hesap bilgisini öğrenmek istiyorum diyorsunuz (sesli yanıt sistemine) tc kimlik no isteniyor telefona gelen sms isteniyor. Kart şifresinin istendiği durumlarda oluyordu ama hangi durumlardı emin değilim. Yine Ziraat bankasında sms ile bakiye öğrenmek mümkün ama her bankada sms ile bakiye sorgulama yok.

Yeni kimliklerle bankaya gitmeden hesap açtırmak, mobil bankacılık hizmeti gibi imkanlara ulaşmak evet çok kolay ancak bunun için sistemdeki bilgilerin de güncel olması gerekiyor ve bundan önce banka kartı olmayan kişilerde şubeye gitmeden bu işlemi açmak mümkün değildi. Muhtemelen yine şubeye gidilmesi gerekecek deme sebebim ve hazır gitmişken teyzenin bu işlerden anlamadığını söylediğiniz için başlarına bir şey gelmemesi adına da havale, eft gibi para transferlerine kapatılmasını önermiştim. Bunlar son dakikaya bırakılmadan oğlu annesinin evine gidip hesabında para olmasa bile denenebilecek şeyler. Gönderir üç beş bir şeyler bakar sms geliyor mu yada ararlar müşteri hizmetlerini bakiye öğrenip öğrenemediklerini denerler. Zor şeyler değil ki.

Toplu yani hisseli satışlarda genelde önce bir yerde buluşulur. Alıcı bankada olsa bir yetkilisinin gelmesi gerekir sonuçta malum. Direk bankanın şubesinde yapılsa bu buluşma ve bahsettiğiniz kişiye orada bir hesap açılsa sizin için en kolay yol o olacak sanki.

59 yasinda biri teknolojiye yabanciysa kafada biraz vardir😀
Oglunun telefonundan hattindan care arayacak kadar bicare kadincagiz

Üst Alt