Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eşiyle boşandıktan sonra yetim maaşı alanlar!

deasn12

Aktif Üye
Konular
29
Reaksiyonlar
321
Olaya bak ya tövbe tövbe tövbe 😁😁

SGK, yetim maaşı alabilmek için boşanan ve boşandığı eşiyle aynı evde yaşayan 2 bin 404 kişinin yetim maaşını iptal etti.

• Ödenen aylıkların faiziyle geri alınması planlanıyor.

(y) Adalet , yerini bulsun .

Sahte raporla malulen emeklilik vs. yapanlar için de aynı araştırma ve yaptırımın uygulaması lazım.

@deasn12, gayet normal bir durum olması gereken de bu. SGK artık yapay zeka sistemlerini kullanarak bunları tespit ediyor

Nasıl olacaktı eşler anlaşmalı boşanıyor annesinin veya vavasının maaşını alıyorlar bu devleti, dolandırmak olmuyormu? Gayet normal ve doğru bir hareket. Yüzlerce binlerce insan var bu şekil. Süper devlet ve millet olarak bu kişileri tespit etmek ve bildirmek gerekir

20 Aralık 2016 tarihinde trafiğe açılan, araç geçiş garantileri ve fiyat farkı düzenlemesi nedeniyle tüneli işleten şirkete devletin kasasından 7 yılda 5,4 milyar TL ödendi.

Zengin çalarsa beyefendi olur! Gariban çalarsa hırsız, dolandırıcı!

Zihniyetinizi sevsinler sizin, neymiş devleti dolandırıyorlarmış!!!

Hangi insan durduk yere en büyük sosyal güvencesi olan evliliği kağıt üzerinde bitirip üç kuruş paraya muhtaç olur.
Zahmet etmeyin cevabı ben veriyorum Cahil biri.

İnsanları cahil bırakan yönetime laf yok!
İnsanları 3 kuruşa muhtaç bırakan sisteme laf yok!

Eee bunlar devleti dolandırmış olmuyor mu? Ahlakınızı sevsinler sizin!

-------------------------

Bunla ilgili yargı kararı vardı en son, kişi boşandıktan sonra istediği evde istediği kişi ile yaşamakta özgürdür!
Buna ne devlet karışır, ne SGK karışır, ne de sağı solu dikizlemekle meşgul ahlaksızlar karışabilir!

kafa yapısına , zihniyete bak kendisi ahlaksız bir fikri savunuyor sonra karışına eleştirene laf söylüyor.

hırsız hırsızdır ister ihale versin alsın ,
ister ahıra trafo çekip camış soğutsun
ister yetim hakkı çalsın
ister kocayı boşayıp aynı evde yaşayıp devleti soysun,

BİR HIRSIZIN ÇALDIĞI DİĞER HIRSIZDAN DAHA AZ DİYE HAKLI MI OLUYOR ?

@ucuncubahar,

kardeşim benim konu devleti dolandırmak değil zaten. Konu haksız kazanc. Sistemi zaten kabul etmiyoruz. hükümeti zaten sevmiyoruz orası ap ayrı. Ama bu şekilde bi kazanc varsa bu serefsizliktir

HIRSIZ HIRSIZLIK YAPIYOR DİYE ALKIŞ TUTMUŞLAR .

Devlet insanına bakmak zorunda!

Devlet insanını aç bırakmamak, eğitmek, sağlıklı bir yaşam sürmesini sağlamak zorunda!

Sahte rapor hırsızlıktır (alan kişinin kaybı yok),
Torpille işe girmek ahlaksızlıktır (işe giren kişinin kaybı yok),

Yetim maaşı almak için kişi en önemli güvencesinden evlilikten vazgeçiyor.
Benim sülalemde ortalama geliri aylık 70 80 bini geçen hiç kimse yok. Yani türkiye ortalamasına göre ortaya yakın biraz aşağıda gelirleri olan aileler.
Bugüne kadar tanıdığım akraba eş dost arkadaş hiç kimse ama hiç kimse evliliğini böyle birşey için feda etmez.

Yapılanın yanlış ya da doğru olduğunu savunmadım. Yapan kişinin mecbur bırakıldığını ve çok büyük risk aldığını düşündüğüm için mazur görmekteyim.
Ve çok net bu riski alamayacak olanlar ben alamıyorum o da almasın diyordur buna da eminim.

Özetle;

Bu ülkenin en büyük sorunudur AHLAK.
Bizim zamanımınızda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi vardı. Bugüne baktığımızda o derslerde sadece din dersi anlatılmış, ahlak hiç anlatılmamış.

-----------------------

Çok olmadığımız kesin
Çok olan tarafta değiliz
Çok olan tarafta olmayacağız

Köpeğin karşısında kedi
Kedinin karşısında kuş olacağız
Kuşun karşısında börtü böcek

-----------------------

Son düzenleme:
zaten çoğu gelen tepkiden korktuğu için gizli yapıyor kimse anlamıyor........

Kısaca ben yapmam ya da yapamam, ama yapana da ahlaksız ya da hırsız diyecek kadar vicdansız değilim. Konu benim için kapanmıştır.

@ucuncubahar,

yapana demezsen ben karışmam dersen sen de aynı kumaştan olmaz mısın? hırsıza hırsız demiyorum kenara çekliyorum demek ne demek ????bence bu ülkenin en büyük sorunu AHLAK !!!!!

Müslüman ülkeye bak kim bilir daha tespit edilemeyen niceleri var. Kral çıplak ama krala çıplak diyeni hapisse atıyorlar ülkede.

resmi nikah düşerse dini nikah da düşer.yani zinaya giriyor

@hanifeaydin,

Millet olayın o boyutunu düşünmüyorki para gelsinde nasıl gelirse gelsin. Görmüyor musun 5 bin TL için bebeğin ölümünü bekliyorlar millet hep çalma, çırpma dünyasında

Üst Alt