Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eşimin özel tertibatlı aracını ben kullanabilir miyim?

Elfyvz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
NİSAN 2015 GÜNCEL: http://www.engelliler.biz/forum/oze...erin-kullanabilecegine-dair-bilgi-burada.html

Araçta özel donanım varsa ve/fakat bu özel donanım takılırken aracın orijinal/teknik donanımlarında hiçbir değişiklik yapılmamaışsa, yani özel donanım ilaveten takılmışsa, bu araç araç sahibinin eşi, üçüncü dereceye kadar kan ve sıhri hısımlarından bir sürücü veya noterce düzenlenmiş iş akdine bağlı olarak istihdam edilen bir sürücü tarafından da kullanılabilir:​

Arkadaşlar ben eşimin adına ÖTV indirimli bir araç aldım. Eşim yüzde kırk engelli olduğu için H sınıfı ehliyet ve özel tertibat şartını yerine getirip zar zor aldık aracı. Ancak aracı aldıktan sonra ruhsatta hususi kullanım yazacağını öğrendim. Trafik polislerine sordum hepsi farklı cevap veriyor.kimi ruhsatta hususi yazdığı için sen kullanamazsın diyor.Sorum şu ki yardımcı olursanız sevinirim; bu aracı eşimden başkası kullanamaz mı ve ruhsata beni ekleyebilir miydi ekleyebiliyorsa nasıl olacaktı bu?

eğer araçta tertibat var ise : araç sahibi ve araç sahibi ile bire bir aynı engele sahip başka bir h sınıfı ehliyetli engelli sürücü kullanabilir . başka kimse kullanamaz .

Teşekkürler cevap için peki bu aracı alırken ruhsatı farklı çıkarabilir miydik

Ruhsat sağlık raporundaki engelli olan kişi adına düzenlenir.Aracı engellinin dışında diğerleri kullanamaz.

Elfyvz

Aracın ruhsatını kafana göre çıkartamazsınki :)
zaten özel tertibat şartıyla alınmış..aile içinde senden başka kimse kullanamaz..tabi aynı sartlarda engeli olan hariç..
ama tabi, yasal olsun yada olmasın gerekli zamanlarda oğlumuza kızımıza, eşimize kullanıyorıyoruz..

kullanamazsın diye bliyorum sadece araç sahibi kullanır bide H sınıfı ehliyeti olanlar kullnabilir belki tam emin değilim

Elfyvz | cann.sm

Araçta özel donanım varsa ve/fakat bu özel donanım takılırken aracın orijinal/teknik donanımlarında hiçbir değişiklik yapılmamaışsa, yani özel donanım ilaveten takılmışsa, bu araç araç sahibinin eşi, üçüncü dereceye kadar kan ve sıhri hısımlarından bir sürücü veya noterce düzenlenmiş iş akdine bağlı olarak istihdam edilen bir sürücü tarafından da kullanılabilir:

http://www.engelliler.biz/forum/oze...erin-kullanabilecegine-dair-bilgi-burada.html

Üst Alt