Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eşimin kardeşinin adına araç almak için hangi işlemleri yapmalıyız?

jerenimooo

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar bu konu hakkında bilgi almak istiyorum. cevaplarsanız sevinirim.

engelli kişi eşimin kardeşi olup yüzde 92 oranında hem zıhınsen hem de fızıksel ozru vardır 1998 yılında rapor alınmış ve vasi 1998 yılında kayınpederime verilmiştir.

şimdi:
1.otv indiriminden yararlanabilir miyiz?
2.vasi araba alıp satmak için noterden eşime işlem yaptırsak olur mu?
3.alırken ve satarken mahkemeye veya başka bir durumuma ihtiyaç olur mu? kısacası 5 yıl sonra aracı satarken neler gerekli.

ÖTV'den muaf olabilirsiniz, zihinsel engeli olduğu için araç alırkende satarkende vasi kararının yanı sıra hakimden araç alımı içinde satarken satışı içinde onay almalısınız...

cevabınız için teşekkürler.yazınız üzere 2 değişik bayi ile görüştüm fakat kendileri vasinin imzası yeterli olacaktır alımda da satımda da dedi.ozellıkle tekrar tekrar sordum. size bir sorum daha olacak cevaplarsanız sevinirim.devletten almış olduğu 3 aylık maaş ve kayınvalıdem adına yatan aylık bakım parası var.araçı üzerine aldığımda maaşlarda kesim olur mu?

araç çok lüks degilse bişey olmaz siz genede işi garantiye alın baglı bulun dugunuz bakım dan yararlandıgınız sosyalhizmetlere durumu sorup dahanet bilgi alırsınız

Evde Bakım aylığı için;
aracı aldıktan sonra kurumlara bildirmekle yükümlüsünüz. aracın degerine bakarlar, o aracı beyan ettiğiniz gelirle alabilmişseniz ve bu gelirlerin de sınırı geçmiyorsa sorun olmaz. Bu konuda ayrıntılı bilgi için şurayı okuyun lütfen:Araç almak evde bakım aylığının kesilmesine ya da bağlanmamasına sebep olur mu?

2022 için yeni yönetmelikle artık rayiç bedelleri dahil ediliyor, şuraları inceleyin lütfen:
0 km araba alsam 2022 maaş kesilir mi?
%92 engelli adına alınan araçlar hangi vergilerden muaftır?

selamlar benimde bir sorum oalcaktı. benım kayınım yüzde 92 oranında ozurlu ve kendısı 2022 maaşı (3 ayda bir 803tl) ve kayınvalıdem evde bakım parası(aylık 600-700 tl arası) alıyor.evde kayınvalıdem kayınpederım ve kayınım toplam 3 kişi yaşıyor. Kayınpederim emekli aylık 1080 tl maaş alıyor.Şimdi ben kayınım üzerine araç almak istiyorum. kredi cekılmeyecek tamamını ben ödeyeceğim. bu durumda maaşlar kesılır mı sıkıntı olur mu? ne yamam gerekli.

2022 maaş alıyorsnuz kesılmesın dıye korkuyorsunuz walla ayıp.zaten verdi otv odemıorsunuz..30 bınlık araç 23.5 bıne gelcek.. 25 kredı ceksenız ayda 300 300 odemenız sıze etkı etmez.burda engellı olupta asgarı ucret alan ben ve bırcok kısı vardır emınım ayıptr bısı yazarken ıkı kez dusunun

Üst Alt