Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eşim bir böbreğini bana verdi. Anadolu Hayat sigortası ile emekli olabilir mi?

sirinozan28

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar. ben böbrek nakli oldum. sağ olsun eşim böbreğini bana verdi. eşimin herhangi bir sosyal güvencesi yok. kendisine 4 yıldır Anadolu hayat emeklilik pirimi yatırıyorum. halen devam ediyorum. kendisi de bir özürlü insan sınıfına girmiş olmaz mı. eşimin faydalanabileceği herhangi bir özür hakkı var mıdır. (ben % 81 vergi indirimli emekliliğimi verdim. emekli tahsis numaram verildi. henüz maaş almaya başlamadım). yardımcı olursanız memnun olurum. saygılarımla.

Anadolu Hayat sigortasında engellilere özel bir emeklilik yok.

Ayrıca başka rahatsızlığı yoksa eşiniz sakatlık oranı cetveli'ne göre % 40 ve üzeri oranda alamaz:

NEFREKTOMİ
NOT: Soliter Böbrek (diğer böbreğin renal fonksiyonları da (kreatinin klirensi değerlerine göre) değerlendirilecek ve eklenecektir).
  • Diğer böbrek tamamen normal: % 10
  • Diğer böbrek tamamen normal, potansiyel hastalık mevcut (örnek: taş hastalığı): % 15
  • Diğer böbrekte intermitan semptom veren ve devamlı tedavi gerektirmeyen üst üriner sistem hastalığı: % 20
  • Diğer böbrekte devamlı takip ve sık tedavi gerektiren üst üriner sistem hastalığı: % 25
  • Diğer böbrekte cerrahi ya da medikal tedavi yeterli tedavi sağlanamayan üst üriner sistem hastalığı: % 30

teşekkürler. eşim Tiroid ameliyatı oldu. ömür boyu Levotiron ilacı kullanması gerekiyor. buna bağlı birazda asabi.

tiroid için cetveldeki alacağı oranlar şöyle:

Tiroid hastalıkları:
a-Guatrlar (Nodüler, diffüz, multinodüler, toksikve toksik olmayan) subakut tiroiditler
1-Fonksiyon bozukluğuna neden olmamış veya iyileşmiş:% 0
2- Kalıcı hipotiroidi (tedaviye cevap veren.):% 10
3- Kalıcı hipotiroidi (tedaviye cevap vermeyen veya günlük 400 mikrogram ve daha fazla tiroksin gerektirenler):% 40
b- Kretinizm: % 20
c- Doğuştan iyot eksikliği sendromu:% 20
d-İyot eksikliğine bağlı diğer tiroid bezi bozuklukları ve benzer durumlar:% 0
e-Tirotoksikoz (komplikasyonsuz):% 10
f-Tiroidektomi (Fonksiyon bozukluğuna neden olmamış, Ca dışı nedenler):% 0

* İki oran Balthazard Formülü ile toplanır.

Bence psikolojik problemlerini şimdi karıştırmayın, ilaç, tedavi vs. alıyorsa bu iki rahatsızlıktan % 40'a tamamlanmıyorsa o zaman onun için ayrıca uğraşırsınız tamamlamak için oran verilecek derecede ise. Çünkü psikolojiden süreli verilebilir ve buda yine uğraşacağınız anlamına gelir.

çok teşekkür ederim. diyelim % 40 veya üzeri özür aldık. o zaman kendisinin ne gibi hakkı olur.

Üst Alt