Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eşim %53 engelli, hiç araç kullanmadı. Onun adına araç alıp kullanılabilir miyim?

N. Kemal

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,
Öncelikle bu platformu oluşturmada emeği geçen herkeze teşekkür ediyorum. Gerçekten de dayanışma, birliktelik, hiçbir engel tanımıyor. Rahatsız olan tüm arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyor, Rabbimden acil şifalar diliyorum.

Benim sormak istediğim bir konu var.
eşim %53 engelli, ve araç kullanmasını bilmiyor.
Formda bazı bölümleri okudum ve anladığım kadarı ile 1600 cc nin altındaki araçları, ötv harcı ödemeden alabiliyor. sormak istediğim şu?
H sınıfı ehliyet almak zorunda mı? yoksa eşi olarak benim ehliyetim yeterli mi?
yada otomatik araç mı almak zorundayız?
bu konuda fikri olan arkadaşlar, cevap verebilirmisiniz.
Şimdiden Teşekkürler.

Sizin kullanabilmeniz için rapor oranının % 90 olmalı, yüzde 90 altı raporda ise engelli kişin h sınıfı ehliyeti bulunmalı rahatsızlığı ortopedik olmalı....

Eşinizin sol bacaktan/ayaktan kısıtlılığı varsa, evet, otomatik vitesli bir aracı vergi avantajı ile alabilirsiniz ve aracı siz dahil herkes kullanabilir (eşinizin H sınıfı sürücü belgesi alması şartı ile)

benim bildiğim sadece h sınıfı ehliyei olan kendisi kullanabilir bir başka şahıs kullanmaz..oturan boğa arkadaşım herkes kullanabilir demiş orasını anlamdım ..aydınlatırsan memnun olurum

Kısıtlılık sol bacaktan/ayaktansa, bu kişiler otomatik vitesli aracı ötv-mtv istisnası ile satın alabilirler ve onların aracını -istisnasız- herkes kullanabilir. Bu uygulama sadece sol alt ekstremiteden kısıtlılığı olanlar için geçerlidir.

Üst Alt