Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Erken emeklilik başvurusu için işten çıkarılmış olmak sorun olur mu?

recobey

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Slm arkadaşlar vergi indirimi hakkı ile erken emekli başvuru sırasında işyerinde çalışırken veya işten çıkarılmış olma durumu herhangi bir fark yaratırmı,hangisinin olması gerekiyor acaba öğrenebilirmiyim?

Erken emeklilik başvurusu yapmak için işyeri ile ilişik kesmek şarttır.
Çalışma isteyenler tekrar giriş yaptırır ve SGDP kapsamında emekli olarak çalışmaya devam edebilirler.

Kusura bakmayın konuyu tam olarak anlatamadım galiba;örneğin işten çıkarılmış olsak yani işsizken de bu erken emeklilik için başvuru yapabilirmiyiz,bu başvurunun çalışırken veya işsizken yapılması herhangi bir avantaj dezavantaj yaratırmı,farkı ne olur?....

KKELEBEKK;

Sayın editörüm selam;
aynı konu bende de hasıl olacak fakat işverenim istifa et gibi bir yorum yaptı !! İlişik kesmek için istifa edince tazminat hakkım yanarmı ?
6 yıldır bu işyerindeyim erken emeklilik için başvuracağım lakin iş yerinden ilişiğimi kestiğim zaman tazminat alabilirmiyim ?

İstifa etme, sadece kovulmaya bak... Kovulursan yüklüce tazminat talep edersin, istifa edersen tazminat vermeyebilir.

Kişisel görüşümdür isteyen yapabilir.

mustafa dincer emekliligin geldi ise sgkdan alacagın cıkış kagıdını iş yerine vermeniz yeterli sgkdan onay almadan istifa etmeniz sakıncalı olabilir onay aldıktan sonra 6 senelik cıkış paranızıda vermek zorundadırlar paranızı aldıktan sonrada aynı işiyerinde iş veren calıştıorırsa sgdpirimi ile emeklimaaşın kesilmeden devam edersiniz tekyapmanız sgkya istifa etmeden emeklilik dilekcesi vermeniz yeterli onlar size yol gösterir şayet emekliligi hak etmiş seniz

herangi bir dez avantajı olmaz şayet emekliligi hak etti iseniz recobey istediginiz zaman baş vura bilirsiniz calışıp calışmamanız önemli degil vergi indirimi niz var ise istediginiz zaman emeklilik dilekcesi vere bilirsiniz sgk ya işyeri sizi kovsa bile

Teşekkürler ;Sgk ya sordum 17 yılın dolmuş olabilirsin dilekçe ver dedi.İş veren ile görüştüm işten çıkış yapman gerekiyor istifanı muhasebeye ver dedi? (Bana göre özürlü raporum % 40 üstü Tip 1 DM )

mustafa vergi indirimi raporunun fotokopisi ile müracat etmen yeterli onay aldıktan sonra sgk cıkışını al gelder sana işyerine imzalatmak için kagıt verir okadar istifa edip gitmen yanlış olur

bir soruda ben soracam 18 ay askerlik yaptım borçlanma yaptıracam tam olarak 18 ay gerıye mı duser bazı arkadaslarım 12 ayduser dıyo dogrumu

askerden sonra sgklı oldu jsen 18 ay geri ceker 12 degil askerden önce sgklı isen sadece pirime katkı saglar geri cekmez erken emeklilik için

Vergi indiriminden yararlanıp, erken emekli olunabilmesi için, mutlaka bir işyerinde sigortalı olunması gereklidir

allakasi;

Tekrar selam ; O günden sonra olay farklı bir boyuta kaydı. Sgk ile yazışmalarım da 15.10.2013 tarihinde emekli olur yazısı verdi.İşyeri personel fazlalığı nedeni ile beni ve 3 personeli daha çıkış vermeye hazırlanıyor. Benim merak ettiğim konu?

Şimdi ben 3 ay işsiz olacam(inşallah iş bulurum) 3 ay sonra emekli günüm dolduğu zaman emeklilik başvurusunda bulunsam sorun olurmu?

% 46 rapor defterdarlık onaylı süresiz 5251 gün 1996 giriş

Dogan_Ist;

Hayir; Vergi indirim belgeniz varsa! Calismiyorken de emeklilik muracaati yapilir. Hizmet suresi - Prim gun sayisi yeterliyse , calisiyor yada calismiyor olmak 1 seyi degistirmez.

Merhaba uğur kardeş benim raporum yüzde 58 olarak onaylandı emeklilik için başvurdum 4047 günüm var ssk girişim 01.01.1986 bir aya kadar bağlanır dendi maaşım bir aya kadar gercekten bağlanırmı ssk ya başvurum24.06.2013

mstfdincer;

Soru Allaksi'ye sorulmus. Yaniti verelim.

Isten cikarilmaniz halinde , issizlik maasi hak ediyorsaniz once issizlik maasina muracaat edin.

15.10.2013 Tarihinde emekliligi hak ettiginizde , emeklilik muracaati yapin. Emeklilik muracaati yaparken calisiyor olmak gerekmez.

arkadaşlar bu yıl % 43 rapor aldım vergi indirimine baş vurdum onaylandı henüz elime ulaşmadı ancak gerekli çalışma sürem prim doldu ssk ya baş vurayım mı emeklilik için

okyar, sonucu beklemeniz şart. sizden isterler emeklilik başvurusunda vergi indirim belgenizi.

1- 1.5 aygibi baglanır bir problem cık maz ise 1 aysonra sgkya giderek veya telefonla bilgi ala bilirsiniz

arkadaşlar benimde bir sorum olacak. vergi indirimi için 16 temmuz da başvuru yaptım. 4 ayı bulur dediler. emekli olmayı düşünüyorum. işveren bilse bu durumu çıkarırlar diye düşünüyorum, tazminatı ödememek için. o yüzden işverene, haber vermeden dilekçe verecem. emekli olursam ikramiye ödemesini işveren mi, ssk mı ödeyecek. ve taksitle mi peşin mi ödüyorlar. bilgisi olan arkadaşlar desteklerinizi bekliyorum.

işten çıkmadan zaten emeklilk başvurusu yapa mazsın emekli oldugun zaman zaten işveren sana kıdem tazminatını ödeyecek

1- Vergi İndirimi başvurunun sonucunu beklemen lazım
2- (işveren bilse bu durumu çıkarırlar diye düşünüyorum) İşveren seni kafasına göre çıkaramaz çıkarsa dahi tazminatı hak edersin
3-Tazminatını işveren öder Taksit Yapma Hakkı Yoktur.

metin türk;

çalışıyorken emekli olamıyoruz yani ...

sgkdan emekli olur yazısını alıp işverene verceksin oda seni işten çıkaracak tazminatını verecek çkışını alıp sgkya gidip çalışsanda emekli olarak sgdp primiyle çalısıcaksın

Bu konunun altına sorayım ben, yeni konu açmayayım.

Emeklilik başvurum için şirketten istifa etmem mi gerekiyor? Bu durumda şirketteki tazminatımdan vazgeçmiş oluyorum?

Yoksa çalışırken şirketten bağımsız olarak sgk'ya dilekçe mi vereceğim?

İşverninize ben emekliliği hakkettim kıdem tazminatımı alıp sgk ya başvurucam diyin sakın istifa etmeyin. Tekrar orda çalışacaksanız işveren sizi sgdp ile sgk ya bildirir devam edersin.

serkan1976

[FONT=sans-serif]Şirket ile görüşüp emekli olup işe devam etmek istediğimi söyledim. İK'nın erken emeklilikle ilgili bilgisi yok. Hiç duymamışlar. Bende durumu anlattım. Başta "emekli olanları şirkette devam ettirmiyoruz, şirketin aldığı karar var" dediler.[/FONT]

[FONT=sans-serif]Durumu anlatınca, araştıracaklarını söylediler ama sanırım çıkış alacak olmam pek hoşlarına gitmedi.(sanırım kıdem tazminatı verdikten sonra geri almayı istemiyorlar)[/FONT]

[FONT=sans-serif]-Anlaşıp devam etmek için kıdem tazminatı hakkımdan yasal olarak vazgeçemem sanırım. Bu konuda fikriniz nedir acaba?[/FONT]

Şuradaki [FONT=sans-serif]tabloya göre 5434 bana uygun sanırım. Bu durumda maaşımın %30'u mu kesilecek? Gerçi o bölümde de 4-1-a ve b var. Hangisi bana uyumlu bilemiyorum.[/FONT]

[FONT=sans-serif]Son sorum; Şirket beni tekrar işe aldıktan sonra benim için ödediği para sgk/sosyal destek primi miktarı yani artar mı azalır mı ? Yani emekli olduğum için ekstra ne kadar masraf çıkarıyorum şirkete?[/FONT]

Hocam sırayla cevap vereyim

1.İşverenle anlaşsanız bile emekli olduğunuzda SGDP ye tabi olarak çalışacağınız için çıkış almanız şart.

2.Kıdem tazminatınızı alabilmek için SGK dan emekliliği hakettiğinize dair yazı alıp işverene verirseniz,kıdem tazminatı ve yıllık izin haklarınızı alabilirsiniz.

3.Diyelim ki işverenle anlaştınız,emeklilik için çıkış alıp tüm haklarınızı aldınız ve emekli olarak tekrar işe girdiniz.
Normalde SGK lı iken sizden %15 sigorta primi kesilirken emekli olunca bu %7,5 a düşecek.Aynı maaila tekrar çalışmaya başlasanız bile maaşınız %7,5 artmış olacak.

4.Siz emekli olduktan sonra tekrar aynı işyerinde çalışırsanız,bunun işverene maliyeti tehlike derecesine göre 2-3 puandan fazla olmaz.
Misal normal SGK lı iken sizin adınıza %22,5 işveren payı ödüyorsa emekli olduğunuzda %24,5 öder gibi....

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

İşveren size işgüzarlık yapmış, iştifa et demiş tazminat vermemek için.
Emeklilik şartlarını yerine getirdiyseniz, sgk dan emekli olabilir tazminat alabilir kağıdı alın, Çalıştığınız şirekete emekli olacağınızı bildirin tazminatınızı ve çıkışınızı alın. daha sonra emeklilik başvurusu yapın sgk ya. Tekrar çalışmak istiyorsanız SGDP ile emekli olarak başlarsınız işe.

Üst Alt