Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Erken emekliliğim iptal edilecek, yeni rapor oranım düşük geldi!?

Arkadaşlar merhaba, Rapor oranım düşük çıkmıştı itiraz ettim , sağlık il müdürlüğü başka bir ildeki hastaneye gönderdi. Maalesef oradan daha düşük oran verdiler. Gecen sene %50 olan rapor oranım %32 'ye düştü. 3-4 yıldır raporlu tansiyon hastasıyım ilaç kullanıyorum, hatta gecen sene kullandığım ilaç yetersiz diyerek mg ı yüksek ilaç verdiler. Ama bana sen tansiyon hastası değilsin dediler. Keşke hiç hasta olmasamda rapor olmasada olur. ancak durum böyle iken ilaç raporlarımı gösterdiğim halde bana tansiyon hastası değilsin dediler. Kafam karıştı. tıp aynı tıp ama hastalık doktorların yorumuna kalmış.

akif1969

Sadece tansiyon yönünden mi raporu düşürdüler? Oranı düşen başka rahatsızlıklarınız var mı?

Bundan sonraki süreçleri bilmiyorum. İtiraz etme hakkım var mıdır. Varsa etsem mi etmesem mi. Sonuçta değişen birşey olur mu. Hak etmiyorsam zaten hiç olmasın. Ama iki ayrı hastane aynı hastalığa farklı gözle bakıyor. Kafamı karıştıran nokta burası. Fikir vermek isten arkadaşlar yardımcı olursa memnun olurum

Gecen sene tansiyon %20 idi bu sene sıfır. göz %10 du %7 ye düştü. Psikiyatri %25 idi %20 ye düştü

Makiyato
Gecen sene tansiyon %20 idi bu sene sıfır. göz %10 du %7 ye düştü. Psikiyatri %25 idi %20 ye düştü

süresiz raporlarda varmı tekrar muayene acaba bilgisi olan varmı ? çünkü kalıcı bi engelim varda bende raporum ise süresiz

Kanunla tespit edildigi şekilde SGK.nin süreli süresiz rapora dayalı emeklilik kısıtlaması olmadan her zaman ve tüm emeklilikleri denetleme ve kontrol etme yetkisi, muayene talep etme hakki vardır.

forsaken43
gördüğüm kadarıyla sgk nın kontrol muayenesi istediği kişiler hastalıktan kaynaklı raporu olanlar. sadece fiziksel engeli olanları kontrol muayenesine çağıracaklarını sanmıyorum.

fatih_123

forumda bir arkadaş yazmıştı diz bacağım altı protez demişti genede çağırmışlar bu işin garantisi yok herkesi çağırma yetkisi var SGK'nın

akif1969

Tansiyon raporunuzun olması tek başına oran için yeterli değil. İlaç kullanımınızın düzeni ve tansiyon takibiniz sonucu oran vermeyebilir doktorlar. Çok ayrıntılı yazmamanız bize yorum yapma şansı vermiyor. Ama %20 verildiğine göre organlarınıza etkisi olmuş olması gerekir. Bununla da ilgili birşey yazmamışsınız. İlk doktorunun %20 vermesi için uzun zamandır tansiyon hastası olmanız ve organlarınıza etki etmesi gerekir. Ve siz sadece tansiyon diyerek açıklama yapmamışsınız. Komplikasyonunuz nedir? Bobrek mi, protein kaçağı mı? Başka bir durum mu? Ne kadardır bunları yaşamaktasınız.?
Eğer ilk raporda komplikasyon olmadan %20 verildiyse hata yapılmış ve doktor tarafından düzeltilmiştir. Bunu düzeltemezsiniz çünkü zaten hata varmış ve düzeltilmiştir.
Ama tansiyona bağlı komplikasyonunuz var ve şimdiki doktor bunu yoksaydı ise ve hatta tansiyon hastası bile değilsiniz diyor ise, o doktor mesleğini tehlikeye atar, bu da çok zor geliyor bana...
Geçmiş olsun tekrar..

ben yeni 2019 kasımda yeni yönetmeliğe göre aldım inşallah artık çağırmazlar

@Mahirchayan

ikinci itirazımdan sonra başka bir hastaneye (eğitim araştırma hast.) sevk edildim. bu hastane tansiyon için %10 oran verdi. Genel sonucu bekliyorum. Ama 3.itiraz sonucunda yeterli oran çıkacak gibi. çünkü doktorlar verdikleri oranları açık açık yazdılar ve bende bu oranlara göre hesaplama yaptım. resmi olarak açıklanmadığı için net konuşamıyorum.

Hesaplamdım %58,65 çıkıyor. Resmi raporu bekliyorum

Arkadaşlar son itirazımdan sonra Eğitim araştırma hastanesinden %59 oran verdiler.

Arkadaşlar merhaba,
2.itirazımda %59 oran verdiler. Yapmam gereken bir işlem var mıdır. Yani ilk yıl oldugu gibi raporu vergi dairesi aracılığı ile Ankara'ya göndermem gerekiyor mu . Veya raporu SGK ya mı vermem lazım. Yardımlarınızı beklerim.

benim de aynı durum başıma geldi 2002 de aldığım raporda %55 ti şimdi kontrol istediler %9 a düştü perşembe günü raporu alıp itiraz edeceğim emekli maaşımı ve sigortamı kestiler bu arada

akif1969..hastahane raporu sgk ya yollar zaten ve emekliliğiniz kaldığı yerden devam eder hocam,vergi indiriminiz süresiz ise bildiğim kadarı ile ankaralık bir işiniz yok?..geçmiş olsun.

Kontrol muayenesini sonrası ikilemde kaldım

Merhaba Arkadaşlar,
Bir şey sormak istiyorum. Vergi indirimi ile erken emekli olmuştum, raporumda bir yıllıktı. 2020 ocak ayında kontrol muayenem vardı, kontrol sonrası %37 oran verdiler. Sağlık il müdürlüğünden itiraz ettim Eğitim Araştırma Hastanesine sevk ettiler ve oradan da %59 oran verdiler. Son aldığım %59 ‘luk raporu SGK ya ibraz ettim. SGK bana dediki ilk raporunu biz Ankara’ya gönderdik yeni raporun bizim için bir anlamı yok bunu vergi dairesi götür onlar Ankara’ya gönderebilirler. Bende yeni raporumu vergi dairesine götürdüm onlarda raporu Ankara’ya göndereceklerini söylediler. Her iki raporda Ankara’ya gönderildi. İlk raporu SGK , son raporu vergi dairesi Ankara’ya gönderdi. Nasıl olacak şimdi. Bu işler böyle mi oluyor , bunun gibi veya benzer olayı yaşayan arkadaşlar var mı ? veya bilgisi olan , fikri olan yardımcı olur musunuz.

merhaba mehmet bey,

sizin vergi indirim belgeniz içinde size gelen yazıda 1 yıllık diye ibare var mıydı ??

sizin vergi indirim belgesi yazısının içinde şu tarihe kadar geçerlidir diye bir şey yazıyor muydu ??

eğer sizin vergi indirim belgenizde şu tarihe kadar geçerlidir diye yazıyorsa sizin vergi dairesine gidip vergi dairesi sizi hastaneye sevk etmesi gerekirdi.
akif1969

evet 1 yıllık yazıyordu. ilk raporu aldığımda vergi dairesine gittim bizim yapacağımız bir şey yok dediler. Bende Sağlık İl Müdürlüğüne gittim ve itiraz ettim.

akif1969...hocam son gönderilen raporunuz da aynı veya 40 üzerine onaylanırsa, emekliliğiniz kaldığı yerden devam edecek alamadığınız aylar varsa onlarla beraber peşin alacaksınız tüm birikmişlerinizi...adınıza sevindim hayırlı olsun.

Üst Alt