Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Erken emekliliğim iptal edilecek, yeni rapor oranım düşük geldi!?

akif1969

Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,
Geçen sene çeşitli rahatsızlıklarımdan dolayı %50 oranında rapor almıştım ve vergi indirimden erken emekli olmuştum. Raporum 1 yıllıktı. Yeni aldığım rapor oranı %37. aynı hastane , rahatsızlıklarım devam ediyor (keşke iyileşsemde bunlarla uğraşmasam). Bazı hastalıklarda oranları düşürmüşler, bazılarına gecen sene oran verdikleri halde bu sene hiç vermemişler. Örneğin yüksek tansiyon ilacı kullanıyorum, hapın dozu arttığı halde daha düşük oran verdiler. bel ve boyun fıtığı ve düzleşmesine gecen yıl oran verdikleri halde bu sene hiç oran vermediler.

sormak istediğim şudur; kanun mu değişti de oranlar gecen yıla göre düşük verildi, ikinci bir hususta itiraz hakkım var mıdır. nereye başvuru yapmalıyım.

Not: bulunduğum ildeki SGK yı aradım emeklilik servisi ile görüştüm itiraz hakkın yok normal emeklilik yaşını bekleyeceksin dediler.

konuyla ilgili yardımlarınızı beklerim.

İyi günler.

Çok geçmiş olsun. Bu formda yazan arkadaşlar itiraz edip hakem hastanesine gidip oranları yükselmiş olanlar var.
Sizde sgk ya yada il sağlığa süresinde itiraz edin...

Kardeşim sana birşey sorabilir miyim?
Sorum; bunların kontrol dedikleri bildiğin engelli raporu başvurusu mu?

Yoksa bunlar sadece muayene edip raporu sgk yami gönderdiler.

Şubat 2019da puanlarda degişklik oldu ilk raporunuz bu tarihten öncemiydi

raporum süreli idi yani 1 yıllıktı. SGK'dan aradılar kontrol için, üst yazı ile hastaneye sevk ettiler. Yeniden doktorları sırası dolaştım aynı gün heyete girdim ve aynı gün sonuclanmış (edevletten görebiliyorum sonucu). Biraz hızlı oldu sanırım evrakları inceleyemediler ben bunu hissettim gördüm yani

hastane raporu süreli olabilir önemli olan sizin vergi indirim belgeniz yazısının içinde şu tarihe kadar geçerlidir diye yazıyor muydu ??? akif1969

jack72

Resmi evrakta aşağıdaki ibare yazıyor.
başvuru tarihinden (17.01.2019) itibaren bir yıl sonra yeniden hastaneye sevki icap etmektedir. Rapor oranı %50 bir yıl sonra kontrol şartı ile yazıyor

bu yazı Resmi evrakta aşağıdaki ibare yazıyor.
başvuru tarihinden (17.01.2019) itibaren bir yıl sonra yeniden hastaneye sevki icap etmektedir. Rapor oranı %50 bir yıl sonra kontrol şartı ile yazıyor vergi indirim belgesinde mi yazıyor ??? akif1969

Aktif 1969ocak 2019da aldıysanız eski yönetmelik puanı verilmiştir kesin 20şubat 2019da bazı hastalıkların puanları düştü iyi bi araştırın neden düşük puan aldınız

arkadaşın anladığım kadarı ile vergi indirimi de 1 yıl süreli gelmiş,çünkü bahsettiği ibare rapor da yazmaz rapor da sadece raporun kaç yıllık olduğu yazar...sgk emekliliği iptal etmek için bahane arıyor zaten görevli elbette öyle der,hastalıklarının vücüduna etkilerinden emin isen il sağlık müdürlüğüne itiraz yapın bence...kolay gelsin.

Süreli raporları bir dereceye kadar anlarım da.sürekli olan raporları da tekrar isteyip,oran düşürüyorlarmış.Sahte rapor alanları bahane edip,gerçek engellilerin canını yakıyorlar.

Yuzde 38 olan raporu yuzde 31e çektiler benimde dahada zorlaştı rapor almak arti 1 senelik veriyorlar geçmeyecek hastalığa kaza gecirmisim.kalici psikolojik ve fiziksel sorunlarim.var ama.anlat anlatabilirsen

ben sizin yerinizde olsam tekrar yeniden engelli raporu için başvuru yaparım,sonrada bu alacağım rapor 40 ve üstü olursa bir işte çalışıp bu yeni raporu tekrardan vergi dairesine gönderirim akif1969

tb2nhf

olabilir ama dikkatimi çeken bazı noktalarda var. mesele benim sağ gözümde %84 görme kaybı var, gecen yıl sağ göze 0.1 oran yazmıştı dr. bu sene aynı hastalık devam ettiği halde 0.2 oran verdi. Veya başka bir durum; yüksek tansiyon hastasıyım , ilaç raporlarım var. ilacın dozajı arttığı halde verilen oran gecen senenin yarısı.

Akif bey peki emekliliğiniz iptal olunca işe geri mi dönüyorsunuz? Yada şöyle sorayım diyelim memursunuz ve emekli olduğunuz bir yıl sona emeklilik iptal olunca durum ne olacak?_

Makiyato

özel şirkette çalışıyorum. raporum sürekli olsaydı ayrılma durumum olacaktı ama şu an işime devam ediyorum

itiraz etsenizde oranınız aynı olacaktır.

Eğer belirttiğiniz gibi rahatsızlıklarınızda bir gerileme veya mevzuatta sizin rahatsızlıklarınızın oranı ile ilgili bir değişim olmadı ise aynı oran veya daha fazla oran verilmesi muhtemeldir. Bence Kanuni olan tüm haklarınızı sonuna kadar kullanın. Önce itiraz buradan bir sonuç alınamaması durumunda hukuki yollar.

aktif 1969 googleye 2019şubat engelli puan cetceli yazın cıkıyor ama puanlama cetveline cok iyi anlayan birinin bakması lazım oranlar psikiyatri veya şeker hastalıgı gibi sabit degil özellikle göz anlamayan bilemez bazı özel hastaneler hesaplama yapabiliyor emgelli raporum olmadan önce kolumda rahatsızlık vardı ankarada nato ned hastanesine gittim doktor film vs cekin ben hesaplarım demişti merakınız gitmesi acısından

2019 şubat ayında resmi gazetede yayınlanan yeni oranları inceledim, kendi rahatsızlıklarımla ilgili herhangi bir değişme veya düşme göremedim ben.

akif1969 ozaman doktorların iş güzarlıgı gerci böyle durumlarda vergi dairesi maliye saglık kurulu oranları düzeltiyor ama 100de40tan aşagı cıkarsa sorun hastaneden hastaneyede fark var normalde neyse o puanın verilmesi lazım ben bunları bazı doktorların tecrübesisliğine veriyorum tansiyondan ilac yükseldi puan düştü demişsiniz bu da akla yatkın gelmiyor haklısınız

akif1969

bu durumda engelli kadro olayında bitti sanırım sürekli rapor olmadıgı için

Kotan

başka bir hastaneye sevk ettiler, rapora itiraz ettim yani. oran aynı cıkarsa emeklilik bitiyor

akif1969

erken emeklilik iptal orası tamam. ama engelli kadrosundan normal kadroya mı geçicekmişsin onu araştırabildin mi

Üst Alt