Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Epilepsiden % kaç oran alırım?

furkan t1

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
25 yıldır epilepsi hastasıyım. üsküdar devlet hastanesine bugün gittim 28.03.18. Sekiz doktoru 1 saatte hallettim. haftaya heyete giricem yüzde kaç engelli raporu verirler tahminen. ikinci husus heyete giderken eeg emar isterler mi. en yakın eeg ve emarım 2013 e ait ve beynimdeki hasar gözükmediğinden krizleri ancak ilaçla azaltmaya çalışıyorlar. topamax tegratol frisum kullanıyorum. Ayrıca vergi indirimi için ne yapmam gerekiyor.

EPİLEPSİ (Uygun ve yeterli tedavi altında)
1-Nöbeti olmayan ancak nöbet geçirme riski olanlar: %5
2-Günlük aktiviteleri engellemeyen ancak gerçekleştirilmesini güçleştiren nöbetler: %15
3-Bazı günlük aktiviteleri engelleyen nöbetler
a)Seyrek: %20
b) Sık: %40
4-Günlük aktivitelerin korunma tedbirleri veya başkasının yardımıyla gerçekleştirilmesine izin veren sıklık ve sayıda nöbetler: %65
5-Günlük aktiviteleri tamamen engelleyen şiddet ve sıklıkta kontrol edilemeyen nöbetler: %90
furkan t1

Vergi indirimi için: https://www.engelliler.biz/forum/sa...kinda-sikca-sorulan-sorular-ve-cevaplari.html

Engelli raporum düşük geldi ne yapacağım?

üsküdar devlet hastanesinden bugün raporum yüzde 15 olarak çıktı. yeniden değerlendirilmesi için ne yapmam gerekiyor. yada hangi hastane daha kolay rapor veriyor. 25 yıllık epilepsi hastasıyım

furkan t1

Merhaba Furkan bey,

Öncelikle geçmiş olsun. Yardımcı olabilmemiz için hastalağınız ve aldığınız raporla ilgi biraz ayrıntı paylaşabilir misiniz?

il sağlık müdürlüğüne başvurmanız gerekiyor.Sizi başka bir hastaneye gönderecekler.Oradan çıkacak oran ilk rapordan farklı olursa hakem hastaneye gitmeniz gerekecek.

merhaba. kronik epilepsi hastasıyım. ayda 5- 6 defa nöbet geçiriyorum. raporda iç hastalıkları, kulak burun boğaz, genel cerrahi, göz hastalıkları, ortopedi ve psikiyatri sağlam demiş. nöroloji yüzde 15 vermiş.

il sağlık müdürlüğüne başvurmadan başka bir hastaneye başvurabilir miyim.

furkan t1

Tekrar geçmiş olsun. Maalesef hayır, üzerinden 6 ay geçmeden başka bir hastaneye kendiniz başvuramazsınız. İl Sağlık Müdürülğüne itirazda bulunun, Onlar sizi başka bir hastaneye sevk ederler.

Bu arada, %15'lik raporunuzu size hangi hastane vermişti?

ne yapmam lazım prosedür nedir başvuruken. Üsküdar devlet hastanesi

furkan t1

Merhaba Furkan bey,

İl Sağlık Müdürlüğüne nasıl başvurulacağına dair deneyimim ve bilgim yok. Belki Kısmet hanım yardımcı olabilir size bu konuda KKELEBEKK

il sağlık müdürlüğüne başvurdum. 20 gün içerisinde aranacaksınız dediler. veya mesaj. bu arada ana binadan değil onun karşısındaki sokaktaki ek hizmet binasından itiraz ediliyor

üsküdar devlet hastanesinden bugün raporum yüzde 15 olarak çıktı. 25 yıllık epilepsi hastasıyım. 3 farklı ilaç kullanıyorum. bende il sağlık müdürlüğüne başvurdum.

bugün mesaj geldi. 15 gün sonraya abdülhamit han hastanesi sağlık kurulundan rapor için randevu alınız dedi. ancak sisteme girdim randevu alamıyorum. bu arada arkadaşlar bimerede şikayet edin 3 gün sonra döndüler.

Öncelikle geçmiş olsun ,Nöroloji doktoru sizi heyete sevk ederken ,EEG ve kan tahlil sonuçları ile göndermesi gerekmez mi ?Sonuçta elinizdeki veriler güncel değil,2013 yılına ait demişssiniz...

teşekkürler. üsküdar devlet hastanesinde inanın numaradan bi baktı 2 sn. eeg me. okadar. elimde 1995 ten 2013 yılına kadar eeg raporları vardı. kan tahlilleri vardı. yalandan baktı 15 verdi. Pazartesi günü cerrahpaşa da eeg çekilecek. o eeg sonuçları ve kan tahlilleri ile itirazım sonucu addülhamit han hastanesine gideceğim. 3 yaşında beyin travması geçirdiğim halde eeg de birşey gözükmüyor bakalım pazartesi ne olacak.

bu platformda insanların birbirini dinlediği kadar doktorlar bizi dinleseydi sonuç çok farklı olur insanlar mağdur olmazdı.

benim sorum şu. benim doktorum çiğdem özkara. Alanında bir numara bir kadın. Abartısız söylüyorum. Şimdi bana zamanında psikiyatriye bi gözüksen iyi olur dedi dinlemedim. 1. bana iyi bir psikiyatri uzmanı önerecek olan var mı. 2. bu psikiyatri ilaç raporunu yada raporunu hastayı takip sonucumu veriyorlar. 24 üne psikiyatri sorunlarımı rapora ekletmek istiyorum çünkü dinlemediler bile üsküdar devlet.

Bu platformda birbirlerimizi dinleyerek güzel bir dayanışma örneği oluşturuyoruz ,bazen EEG'ler temiz çıkar fakat kişinin nöbetleri oluşmaya devam eder,İnşallah gönlünüzden geçen size nasip olur..

%5epilepsi hastasıyım 15 yıldır ilaç tedavisindeyim kriz yok araç yada ehliyet almamda sorun olurmu

Merhaba

Epilepsiye ,Saglik Kurulu Engel Raporu alan var mi? Suresiz verilen oldu mu? Bana 2 yol verdiler ve suresiz goremedim hic

tsk

Üst Alt