Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Epilepsi hastasıyım, ehliyetim iptal edildi! Ne yapmalıyım?

efsane3559

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
2010 yılında geçirmiş olduğum beyin ameliyatı sonrası 3-4 kez epilepsi nöbeti geçirdim. Keppra ve epdantoin kullanıyorum. Hakem hastanenin verdiği sağlık raporunda hiçbir şekilde sürücü olamaz ibaresi mevcut. özür oranı % 38. Ameliyatı yapan prof. Dr. Ile görüştüğümde sen ilaç kullanıyorsun nöbetlerinde yok iptal etmemeleri gerekli dedi. Ehliyetimi geri alabilmem için ne yapmalıyım. Psikilojik hasta olacağım böyle giderse...

Mrhb bende epilepsi hastasiyim benim ehliyetimide direk askeri hastane trafiğe yazi yazarak iptal etti insan uzuluyor ama dusununce hem kendi hayatimizi hemde cevremizdekilerin hayatini tehlikeye atmamis oluyoruz saglik olsunde bosver

efsane3559 Valla böyle durumları okuyunca çok üzülüyorum ancak korkutArkadaşımızın yazdığıda çok çok doğru.

efsane3559

Epilepsiye rağmen sürücü belgesi alabileceğinize dair rapor olmalı. Böyle bir rapor alabilriseniz Emniyet'e gidip el konan ehliyeti geri almak için başvurabilirsiniz. Üç şey olabilir:
1- Başka bir hastaneye daha sevk edebilirler.
2- Ehliyetinizi geri verebilirler
3- Yeniden sürücü kursuna yazılıp sürücü belgesi almanızı isteyebilirler.

Böylesi bir deneyimi olan var mı?

arkadaşlar nöbet geçirmeyen epilepsi hastalarına ehliyet veriyorlar mı? ben yıllardır uğraşıyorum..dr um ehliyet alabilir raporu vermiyor..ne yapmam lazım....

Herhangi bir ameliyat olmadım....ilaç kullanıyorum....

Nöbet geçirmeyen epilepsi olan arkadaslara ehliyet alabilir raporu verebilen bildiginiz Dr var mi

Böylesi bir deneyimi olan var mı arkadaşlar?

Engelli raporu çıkardıktan ne kadar sonra ehliyetiniz iptal oldu Acaba

Peki benim anlamadığım sizin ehliyeiniz olduğunu nasıl ve kimler anladıda iptal ettiler bende epilepsi hastasıyım ve ehliyetim var ama şu ana kadar hiç bir şekilde sıkıntı yaşamadım bu arada bende nöbet gecirmiyorum 23 yıldan bu yana da araç kullanıyorum

Hastane bildiriyormuş. Öyle diyorlar doğru mu acaba

sesi

Evet, hastane sürücü belgesi olamayacağına karar verdiği kişilerle ilgili olarak Emniyet'e bildirimde bulunur.

Arkadaşlar bende epilepsi hastasıydım bin şükür kurtuldum benimkini de iptal edeceklerdi sağlam raporu alarak kurtardım. Size son yasayı da yolluyorum inşallah işinizi görür....

c) Epilepsi hastalarına aşağıda sayılan hallerde sadece birinci grup sürücü belgesi sınıfları verilebilir. Bu sürücüler ambulans, resmi veya ticari araç kullanamazlar.
1) Şuur kaybının olduğu epilepsi hastalarının altı aylık periyodlarla kontrol muayenesini yaptırdıklarını, beş yıl boyunca nöbet geçirmediklerini ve antiepileptik ilaçları kullanmadıklarını belgelemeleri halinde durumları nöroloji sağlık kurulunda değerlendirilir. Sürücü belgesi alabileceğine dair rapor düzenlenmesi halinde kontrol süresi raporda belirtilir.
2) Direksiyon başında tekrarlanma olasılığı olmayan, fark edilir bir uyarıcı nedeniyle uyarılmış epilepsi nöbeti geçiren kişilere nöroloji uzmanının kanaatine göre sürücü belgesi verilebilir.
3) İlk veya tek uyarılmamış epilepsi nöbeti geçiren kişilerin altı aylık periyodlarla kontrol muayenesini yaptırdıklarını, üç yıl boyunca nöbet geçirmediklerini ve antiepilepsi ilaçları kullanmadıklarını belgelemeleri halinde durumları nöroloji sağlık kurulunda değerlendirilebilir.
4) Sadece uykuda geçirilen epilepsi nöbeti olan kişiler altı aylık periyodlarla kontrol muayenesini yaptırdıklarını, beş yıl boyunca nöbet geçirmediklerini ve antiepileptik ilaçları kullanmadıklarını belgelemeleri halinde durumları nöroloji sağlık kurulunda değerlendirilebilir.
5) Bilinci veya hareket etme yetisini etkilemeyen nöbet geçiren kişilerde 6 aylık periyodlarla kontrol muayenesini yaptırdıklarını, beş yıl boyunca nöbet geçirmediklerini ve antiepileptik ilaçları kullanmadıklarını belgelemeleri halinde durumları nöroloji sağlık kurulunda değerlendirilebilir.
6) Tedavi edici epilepsi cerrahisi uygulanan kişiler (1) numaralı alt bende göre değerlendirilir.
7) Bu bent kapsamında nöroloji sağlık kurulunca yapılacak tıbbi değerlendirmede, ayrıntılı nörolojik inceleme, elektroensefalografi ve nörogörüntüleme yapılır.
8) Epilepsi tanısı konulan ve araç kullanmalarında sakınca bulunan ya da araç kullanmaları belirli şartlara bağlanan kişiler hakkında 4 üncü maddenin onbirinci fıkrası kapsamında bildirimde bulunulur.
ç) Progresif seyirli, fonksiyon kaybına neden olan parkinson hastalığı, multipl skleroz, motor nöron hastalığı gibi nörodejeneratif hastalıkları bulunan kişilere yılda bir kez nöroloji uzmanı muayenesinden geçmek kaydıyla hastalıklarındaki fonksiyon kayıplarına göre değerlendirme yapılarak sürücü belgesi verilebilir.​

Biraz uzun oldu ama hakkınızı helal edin:)

arkadaş ne diye ehliyeti yeniliyorsunuz bekleyin 5 yıl ben öyle yapacagım

en son ne zaman nöbet geçirdiğimi unuttum valla :)))

menenjıom ameliyatından sonra 2-3 sefer nöbet geçirdim. hala keppra ve epdantoın ilaçlarını kullanıyorum.

Üst Alt