Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Epilepsi hastalarının ehliyet yenilerken karşılaştığı sorunlar..?

Epilepsi hastasıyım devlet Hastanesi'ne gittim tabiki elimde eski eeg ler ve tahliller ile birlikte oradaki doktor baktı ve dediki 6 aylık muayene ile sürücü olur sağlık raporunu alabiliyorsun. Ve ona göre raporu düzenledi bende nüfus müdürlüğüne gittim kabul edildi şu anda ehliyetim yola çıktı mesajı geldi bile. Buradaki tek sıkıntı 6 aylık muayene ile kısıt olması ve sadece otomobil ve kamyonet kullanıyor olması yani minibüs kullanamıyorum bu benim işimi gördü ayrıca 6 ay sonra herhangi bir hastaneye gidip nöroloji muayenesi olup o raporu tekrar çıkartıp nüfus müdürlüğüne giderek kontrol edilmesi olacak inşallah sizlere de faydası olur çünkü ben çok uğraştım herkese bol şanslar dilerim

sovalyem

valla helal olsun insan evladıymış o doktor...
çok gördüm ben devlet hastanesin de epilepsi ehliyet alamaz deyip kestirip atanı.. öyle doktorlar da var yani...
bakalım biz nasıl yenileyecez ???

Ehliyet alırken 3 hekimli heyete giriliyor . Rahatsızlığının durumuna bakılarak sürücü olur veya olamaz ibareli rapor yazıyorlar . Raporunu Nüfus Müdürlüğüne götürerek ehliyetini alıyorsun .

O raporlar SGK ya gitmiyor ve oran yazmıyor sadece olur veya olamaz yazıyor .

mhrsden manisa ruh hastanesi sağlık kuruluna randevu alsam heyete girip rapor alabilirmiyiz öyle bi imkan varmıdır

Epilepsi hastalarının ehliyeti iptal olur. hastahane de epilepsi diye bilgisayara girdiği an trafik şubenin ekranına düşüyor ve ehliyeti varsa iptal oluyor yoksa ALAMAZ diye işaretleniyor. bende 2012 de beri epilepsi ilacı kullanıyordum. 2017 de hastahane de muayene oldum. sisteme girince hemen bildirilmiş ve ehliyetim iptal olmuş ta ki 2019 da polis çevirmesinde GBT girince 2017 de ehliyetiniz iptal olmuş dedi ve el kondu.

Epilepsi de ehliyeti iptal olanlar tekrar almak için il sağlık müdürlüğüne itiraz dilekçesi verecekler oranın sevki ile yetkili hastahaneye gideceksiniz nöroloji 5 yıl ilaçlı takip edecek nöbet geçirmeyeceksiniz 5 yıl sonra ilacı kesecek 2 yılda ilaçsız takip edecek ve nöbet geçirmeyeceksiniz daha sonra ehliyet alabilir raporu verecek o rapor ile ehliyetiniz el konmuş alınmış ise tekrar alabilirsiniz. önce de yoksa sürücü kursunda yeni alabilirsiniz.

not: Hastahane de 6 ayda bir cihaza sokulur eğer nöbet geçirmiş ise ortaya çıkar. ayrıca tüm bu süreçler tamamlansa bile belli araçlar kullanılabilir. toplu taşıma filan kullanamaz

Epilepsi Tedavisi Gördüm Ehliyet İçin Sağlık Raporu Alma

Merhabalar ben 6 (2017) sene önce epilepsi nöbeti gecirdim 3 sene ilac tedavisi gördüm ve tedavim birdaha nöbet gecirmediğim için sonlandırıldı (2019). 10.10.2022 Yani bu gün ehliyetimi yenilemek için sağlık ocağına gittim beni nöroloji bölümünde uzman hekim muayenesi gerekir diyerek uzman hekime sevk etti. bundan sonraki sürecte özel hastahaneden alacagım rapor gecerli midir cünkü tedavi sürecimde gittiğim doktor özel hastahanedeydi ve kendi doktoruma gitmek istiyorum

Sistem bilgisayar da epilepsi hastası Ehliyet alamaz gözüküyor onun için Dr lar kendi ni risk ve sorumluluk almak istemediğinden dolayı sürücü olamaz kararı veriyor

Merhabalar, Epilepsi hastası olup ehliyetini yenileyenler var mı? Nasıl bir yol izlediniz? İlk önce sağlık ocağına mı gideceğiz? Ehliyetimi iptal ederler diye korkuyorum.

Üst Alt