Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Epilepsi hastalarının ehliyet yenilerken karşılaştığı sorunlar..?

Bir ekleme yapayım, haberde sağlık kurullarınca değerlendirilir yazıyor, bu durumda engelli raporu düşer mi?

Bir ekleme yapayım, haberde sağlık kurullarınca değerlendirilir yazıyor, bu durumda engelli raporu düşer mi?
zaten raporu veren kurullar drlerın verdıgı %delere göre.konuya gelırsek evet düşme ihtimali çıkma ihtimalından daha çok.mecbur kalmadık kerri raporlarla oynamamak en güzeli

Ehliyet alırken 3 hekimli heyete giriliyor . Rahatsızlığının durumuna bakılarak sürücü olur veya olamaz ibareli rapor yazıyorlar . Raporunu Nüfus Müdürlüğüne götürerek ehliyetini alıyorsun .

O raporlar SGK ya gitmiyor ve oran yazmıyor sadece olur veya olamaz yazıyor .

.mka
eeee peki ben özel hastaneden almak istiyorum benim durumum nasıl olur o zama ???
birde e-devlet den bir kağıt alınıyormuş ne kağıdı o ???

Poyraz_
özelin değil devletin raporunu kabul ediolar diye biliom.sorup öyle rapor alın boş yere özele para ödemeyın

.mka

ben 2 defa nufusa sordum özel hastane raporu kabul ediliyırr..

Ehliyet raporlarında özel hastane kabul görüyor ötv kabul görmüyor

Merhaba
Allah göstermesin araç kullanırken nöbet geçirsen hem kendine hem karşısındaki zarar görebilir.
Acizade önerim; nöroloji doktorun sana iyisin bu halinle araç kullanmana mani bir durum yok deyip onay verirse EHLİYETİN ZATEN YENİLENİR.

Merhaba arkadaşlar. Ben 29 yıl önce trafik kazası geçirdim. Beyin travması gecırdıgım için yıllarca epilepsi tedavisi gördüm ve çeşitli ilaçlar kullandım bu hastalık için. Çok şükür ki bir kez bile olsun nöbet geçirmedim. 2016 yılından bu yana doktor kontrolünde bıraktım. Sadece akşamları bir adet tegretol Cr 400 ilaç kullanıyorum. İlacıma rapor çıkarmadım. 2008 yılında H sınıfı ehliyet aldım otomatik vites kullanır ibareli. Ortopedik rahatsızlığımda var. 1999 da aldığım engelli raporumda fokal epilepsi (bayılma değil) tanısı var.
Simdi ehliyetimi yenilemek istersem yıllardır muayene girişim olmadığı için epilepsi tanısı görünür mü acaba. Çünkü engelli raporum e nabızda kayıtlı değil. E nabızda 2008 de aldığım sürücü olur raporu görünüyor.
Yeni mevzuata göre epilepsi hastalarının 3 yıl boyunca nöbet geçirmeme ve 6 ayda bir muayene girişi olması gerekiyor ehliyet alabilmeleri için.
Doktor bana senin epilepsi tanın var bu şartları sağla 3 yıl sonra gel dermi acaba.

Ben kademeli olarak 2016 yılında ilacı bıraktım ve son eeg temiz çıkınca kontrolünde bıraktım o yıl.
Yani 2016 yılından beri ne ilaç ne doktor.

Bendende 6 aylık muayene girişi istemezler herhalde. 47 yaşındayım ve bir kere olsun nöbet geçirmedim. Ama 2016 yılındaki epilepsi muayenelerim görünüyor. Sırf geçmişte epilepsi tanım var diye ehliyet değişiminde sorun çıkar mı arkadaslar

Evet işimiz zor ama imkansız da değil yeni yasaya göre 3 yıl epilepsi nöbeti geçirmemiş en fazla 2 adet epileptik ilaç kullansa dahi eğer 3 yıl boyunca 6 aylık muayene girişi var ise zaten kanunen vermek zorundalar senin durumun tam olarak nasıl bilmiyorum ama benim buradaki problem sadece 6 aylık muayene girişi olmaması aslında buradaki suç benim değil benim hastalık durumuna bağlı olarak doktorum beni senede bir kez çağırıyor benim bunda suçum yok sorun burada bilmiyorum nasıl bir yol izlemem gerekiyor.

Bende altı ay değil 6 yıldır doktor kontrolünde değilim. Kademeli olarak 6 yıl önce ilacı bıraktım. Bana muayene girişin yok demezler herhalde.
Sistemde ilaç kullanmadığım ve doktora gitmediğim görünüyor. 29 yıl önce bu teşhis konuldu ama hiç nöbet gecirmedim

valla benim hastalığım normal de diskinezi ama teşhisi yazan doktor epilepsi yazdığı için bizim işimiz de zora sokuyorlar nasıl yapacaz bilemiyorum ....

Özel hastane sorusuna cevap vereyim .

Sürücü olur verme yetkisi var ise özel hastane raporu geçerlidir . Kamu hastanelerinin raporu ve gerekli ise testleri geçerli olmaktadır . Muayene ve rapor ücreti 54 TL olarak vezneye ödenmektedir . Rapor kişisel istek için düzenlendiğinden rapor ücretini devlet ödemiyor kendiniz ödüyorsunuz .

Epilepsi de sizin ataklarınıza ve tedavi sürecinize bağlı . Rahatsızlığınızın seyri remisyonda ise yani alevlenmeler yok ise sürücü olur raporunuzu rahatca alırsınız . Heyette sizin TC numaranız ile tedavilerinizin ve ilaçlarınızın geçmiş dönemleri sistemden bakılıyor ve ona göre karar çıkıyor .

Karar çıkmaz ise ileri tarihte başka bir hastaneden tekrar başvuru yapabilirsiniz .

Poyraz_ heyet deyince aklına engelli raporu alırken toplanan kurul gelmesin . Rahatsızlığın olduğu bölümün 3 hekiminden oluşan basit bir heyetten oluşuyor . Adına 3 hekimli heyet veya 3 hekim onayı diyoruz .

Tekrardan konuya katılan herkese selamlar önümüzdeki hafta bulunduğum ilçenin devlet hastanesi nöroloji bölümüne başvuru yapıp sürücü olur sağlık raporu isteyeceğim benim tek sorunum 6 aylık periyodik muayene. Acaba doktor onay vermez ise il sağlık müdürlüğüne itiraz etsem oradanda sonuç olumsuz olursa başka bir ilde tekrar sürücü olur sağlık raporu için başvuru yapabilirmiyim. Bu konuda bilgi ve tecrübe sahibi bir arkadaş varsa ve yardımcı olursa sevinirim.

Konu hakkında bilgi verebilecek hiç kimse yok mu

12 yaşından beri araba kullanmanız yada kullanmamanız hiç önemli değil, benim ehliyetim kayboldu aile hekimine gittim e-nabızdan kontrol etti ben sana kullandığın bu ilaçlarla rapor veremem dedi, beni üniversite hastanesine sevk ben felç geçirmiştim 10 yıl önce uyuşmalarım ve nöropatik ağrılarım var ve 2 tane ilacımda epilepsi hastalarında da lkullanılıyor, aynı zamanda uyuşturucu özelliğine sahip, ıilaç rapor açıklamalarına bu şekilde girilmiş nörolojinin takipli hastası olduğum için durum düzeltildi poliklinikteki asistan doktor bilgilerime dikkatlice bakmadan ilk etapta ilaçlarımı gördü ben sana uygundur raporu vermem dedi, bende kendisine illa ki ehliyet almak peşinde olmadığımı,hastalık durumum uygunsa almak istediğimi belirttim, bilgilerimin tamamına bakarsanız anlaşılır dedim sonrasında inceledi ve sağlık kuruluna gerekli evraklarda epilepsi olmadığımı ve bir takım bilgiler yazdı olumlu raporu alarak ehliyet aldım. Eğer sizin için gerekli görülen neyse ona rıza gösterin bence, çünkü bu öyle bir şey ki, araç kullandığınız zaman atak geçirirsiniz, Allah korusun kendinizle kalmaz, birçok insanın canını yakarsınız ve bu vebalin altından kalkamazsınız.

valla bende bende kas hastasıyım ama e-nabız da epilepsi diye geçiyor...
biz ehliyetimizi nasıl yeniyecez hala bilemiyorum özel hastaneler bile çare olamıyor bizim derdimize...

Benim durumumu benden başkası bilemez ben kendimi biliyorum Allah'a şükür bir sıkıntım yok hâlen araç kullanıyorum o yüzden de yenileme istiyorum kafanıza göre yorum yapmayın yenileme ilgili bir bilginiz varsa onu yazın ben bu zamana kadar bir kez oda 7 yıl önce bir nöbet geçirdim oda ilacın özellikleri değiştiği için tabi bu aradada ilacım değişti çok şükür şu anda iyiyim.

Arkadaşlar bu konuda bana yardımcı olacak bir form var mı acaba bildiğiniz sanırım burada konuya hakim kimse yok

Herkese hayırlı akşamlar. Duyan duymayana haber versin bildiğiniz gibi epilepsi hastasıyım bir tane ilaç kullanıyorum senede bir özel hastaneye gidip kontrol muayenesi ve eeg çekiniyorum. Ehliyet yenileme konusunda yani sürücü olur sağlık raporu almak için kanun derki son 3 yıl nöbet geçirmemiş ve 6 aylık muayene ile sürücü raporu alabilir. Benim sürekli gittiğim doktorum 6 aylık muayene olmadığı için veremem dedi. Ben ise bugün devlet Hastanesi'ne gittim ve ilk kez konuştuğum nöroloji doktoru 6 aylık muayene ile sürücü olur sağlık raporu verdi evet arkadaşlar verdi sadece herhangi bir hastanede 6 ayda bir nöroloji bölümüne gidip giriş yap başka hiçbir şeye gerek yok dedi... Bunu lütfen emsal karar olarak ihtiyacı olan herkesle paylaşın...

sovalyem

Ben psikoz hastasıyım. Üniversite hastanesinde sürekli kontrole gittiğim doktorum var. Kendi doktorumla konuşsam bana sürücü olur sağlık raporu verebilir mi? Yoksa aile hekimine gidip sonra onun sevk ettiği hastaneye mi gitmem lazım? Siz ilk önce aile hekimine gittiniz mi?

Evet önce aile hekimine gideceksiniz zaten ekranında görecek ve ilgili bölüm karar verir diye rapor düzenleyip sana verir sende o ilgili bölümün bulunduğu herhangi bir hastaneye gidip sürücü olur sağlık raporu için geldim diyeceksiniz son karar o doktorun olacaktır

tıp bana sen şizofrenisin dedi hocaya gittim sarasın dedi kafam karıştı

Üst Alt