Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelsiz WC bulma - ekleme platformu

@emre__,
Gerçekten çok güzel bir uygulama olmuş. Hatta bunu bir adım daha ileriye taşıyıp; işletmelerin, mekanların ve sosyal alanların kayıtlı olduğu bir fihrist haline getirilebilir
bence harika olur.

Belki biraz sıra dışı veya saçma gelebilir ama bir öneri sunmak isterim:
“Tuvalet Gurusu” gibi bir ünvan tanımlanabilir. Bu kişilere puan ya da küçük ödüller verilebilir.

Neden mi?
İçeriğin zengin, güncel ve gerçekten kullanıcı deneyimine dayalı olması için.

Bu “tuvalet guruları”:
  • Engelli tuvaletlerin içini fotoğraf ve video ile belgeleyebilir
  • Tuvalete ulaşım yolunu (asansör, merdiven, erişim durumu vs.) gösterebilir
  • Gerçek kullanım deneyimini aktarabilir

Çünkü bazen bir tuvalet “engelliye uygun” olarak işaretlenmiş olsa bile, örneğin asansörü olmayan bir binanın 10. katında olabilir.

Bu sistem sayesinde:
  • Kullanıcılar gerçek ve güvenilir bilgiye ulaşır
  • Platform sürekli güncel ve interaktif kalır
  • Topluluk katkısı ile kalite artar

• Beğen
Reaksiyonlar: Mara
Alafranga olması kafi mi?
Kafi değil ise sadece içerisinde aparat/aparatlar bulunanları mı yazacağız?

@ENGELLEKTUEL, dediğini anladım ama sağlam insanlar 10 kat merdiven çıkmamak için, kesin asansör yaptırır o binaya 🤣

Emeğinize sağlık.
Aklıma Gülhane gibi büyük parklardaki tuvaletler geliyor ama bu zaten bilindik diye düşünüyorum. Dışarıda olduğumda eğer görürsem etiketleyeceğim, aklımda bulunsun.

@idosente, bence dediğimi yanlış anladın :) ihtimaller yada varsayımları baz alarak değil çözüm ve ihtiyaç odaklı bir bakış açısıyla bakmanı öneririm

zatenler kesinler ve bence ile peynir gemisi yürüme demiş ustat

@ENGELLEKTUEL ¨Tuvalet Gurusu¨ fikri bence mantıklı . daha başlangıçtayız süreç ilerledikçe yapılabilir.

@alifatih1958 yeterli değil. girişi uygun olmalı. tuvalette eksik olursa yorum yeri de var

@Mara teşekkür ederim. ben mesela istanbul'u hiç bilmiyorum. herkesin bildiği, gördüğü tuvaletleri işaretlemesi o şehri bilmeyenler(benim gibi) için çok önemli.

Son düzenleme:
  • Beğen
Reaksiyonlar: Mara
Elinize sağlık, kullanıcı sayısı artarsa muhakkak gelişimler olacaktır ama fotoğraf vb yüklemenin hem gerektireceği alan hem de düzenlemesi gibi bir çok farklı nedenden dolayı kısa sürede yapılamayacağı öngörülerek belki puanlama sistemi getirebilir. Temizlik derecesi, engelliye uygunluğu gibi. Malum örneğin genel wc olmazsa olmaz ve her yerde var ancak en büyük dert temizlik aslında. Engelli tuvaletlerini normal tuvalet sayılarının yetersiz olması sebebi ile normal vatandaşlarda bazen kullanabiliyor fakat pislik içinde bırakıldığı da çok oluyor. Açıkcası ben tuvaletin nerede olduğundan çok ne kadar temiz olduğunu düşünürüm. İçeri girildiğinde nefes alamayacağınız bir yere gitmektense mecbur değilse insan oraya hiç gitmemeyi tercih edecektir. Yorumlar bunu sağlayabilir tabi ancak ileride eklemeler yapıldıkça haritada bir çok işaret noktasının bir birine yakınlığı düşünülerek yorumları okumaktansa üzerinde olan yıldız örneğin Altın, gümüş bronz gibi renklendirme ile direk belli olması, üzerine gelindiğinde detayı gibi seçenekler olabilir.

Beylikdüzü Bauhause mağazasındaki wc.. Uygun ve temiz.

Beylikdüzü Beykent Üniversitesi Hastanesindeki wc.. Uygun ve tertemiz.

Beylikdüzü Devlet Hastanesindeki wc.. Uygun olmasına uygun da leş gibi.

Şişli Türkiye Hastanesindeki wc. Aparatlar var ancak tekerlekli iskemle zor girer girse de içeride zor döner. . Sıkıntılı.

Bursa Ulu Cami Önündeki umumi helâ.. Alt katta ancak iniş-çıkış için asansör var. Uygun gibice ama ufak..

Şimdi aklıma gelen bunlar. Geldikçe ve gezdikçe daha yazarım.
Siz gençler haritada gerekli işaretlemeleri yapsınlar bir zahmet.

@HuYSuz79 çok haklısınız. bunu yapmak önemli . hem engelliye uygunluk hem de temizlik açısından yıldız ile değerlendirme ya da 5 üzerinden değerlendirme yapılabilir. çok teşekkürler. destek eleştiri uygulamayı her zaman geliştirir.

@alifatih1958 tamam teşekkür ederim. ben eklerim.

Üst Alt