Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliyim. Araba almak istiyorum. Nereden başlamalıyım?

kcan0404

Yeni Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar öncelikle selamünaleyküm yeni üye oldum hatam olursa maruz görün ben 16 yaşında fiziksel engelli bir vatandaşım ötv indirimi üzerinden otomobil almayı düşünüyoruz ne nasıl yapılır nereye başvurulur öğrenmek istiyorum bilgisi olanlar yardımcı olurda sevinirim alacağımız araç fiat doblo panorama 1.6 premio plus

önce rapor almalısın aldığın rapor %90 üzeri olmalı ve ötv muafiyetine uygun olmalı. sonrası seçtiğin bayii ile devam eder. senin yapacağın başka bir şey yok.

Raporum var %93 ama daha önce ötv indiriminden araba almadığımız için raporumun ötv indirimine uygun olduğunu nasıl öğrenebilirim

eğer eski raporunda ötv den yararlanır ibaresi yoksa yeni rapor çıkartacaksın ve ötv içindir diye yazdıracaksın

Bu rapor uygundur. Genede Fiat bayisiyle görüşmelisiniz.

Araç alırken Vergi İndirimi için %90 Rapor oranı şartı mı aranıyor? %70 olan indirim den faydalanamaz mı?

özel tertibatlı eski sınıfı. h hliyetli olmak şartıylan yararlana bilir yoksa yararlanamaz malesef yeni sınıfına bakmadım ehliyet henuz ..

hareket ettirici uzuv kaybı olan (el kol bacak ayak )herkez 18 yaşını doldurmuş olan... % oranına bakmaksızın ÖTV den faydalanır . Hastahane den alacaghınız rapor sizin sakatlık durumunuzu gösterir .. O duruma göre maliye ÖTV muafiyeti verir. Hastaneler ÖTV den muaf olacak diye bir ibare yazamaz.. (yazanlar var) sadece sakatlık durum ve oranını belirtir. .. Eğer kişinin sakatlığı iç hastalık ya da bu arkadas gibi fiziksel engel olup %90 ve üzeri ise yine indirimden faydalanır. Bu arkadas 16 yasında ve %90 üzeri engelli oldugu ıcın ailesinden biri bu arkadasın adına aracı alır.....

egemmm

1 yıl önce felç oldum ( hemipleji)sol bacağımda güç kaybı var önceden aldığım b sınıf ehliyetim var., ötv indirimiyle araçalabilirmiyim neler yapmam gerekir tesekkür ederim..

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

beyazx

ilk önce aıle hekımıne gidin formu doldurun yanınızda 1 adte resım goturun . O sizi ilgiili hastaneye sevk edecek . Orda doktor tanı kısmına sakatlıgınızı yazıp il komısyonuna sevk edecek . oradan aldıgınız raporu emnıyete gidip ehlıyetınızı degıstıreceksınız . sakalığınızı gösteren yetkılı hastaneden alınmış 1 adet daha sağlık raporunuz olsun. bu belgeler ile bayiye gidin gerisini bayi halleder

tesekkür ederim egemm kardeşim bugün ilk aşamayı hallettim aile hekiminden sevk işlemini yaptırdım yarın hastaneye dr gidicem gelişmeleri anlık yazcm..

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Üst Alt