Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliye otomobil muayenesi için ödeme var, sıra beklemek yok

Levent54

Üye
Konular
34
Reaksiyonlar
2
Arkadaşlar bu gün engelli plakalı araçımın muayenesini yaptırdım. Bu konuda sizlere bilgi vermek istiyorum.
Öncelikle muayene ile ilgili belge ve bilgiler ve adresler için www.tuvturk.com.tr adresine girin.Tüm bilgiler orada mevcut. Tüm belge ve ekipmanları tam olarak yanınıza alın. Aksi halde muayene yapmıyorlar. Araçınız önemli teknik sonunu varsa mutlaka önceden yaptırıp gidin yoksa bir defa daha gitmeniz kesin. Zira araçınız muayene olurken kendileri araçınızı alıp götürüyorlar dert anlatma şansınız olmuyor.

Gelelim işin bizi ilgilendiren konusuna. Hemen belirteyim ki engelli araçları sıra bekletmeden hemen muayeneye alıyorlar. Sakın o uzun sıralara girmeyin.
Ücret olarak 111,-YTL alıyorlar ve araçınızda belge ve ekipmak tamsa (belirttiğim gibi her şey tam olsun, yoksa gitmeyin, hiç bir şekilde taviz yok) 15-20 dakika sonra işiniz bitiyor.
Tabi yanınzda birisi olsun. Her halikarda araçınızı onlar alıyor siz bekleme salonunda bekliyorsunuz.

Kısasa tüm belge ve ekipman tam olursa, sıra beklemeden ve 111,-ytl ödeyerek muayenenizi yapıyorlar. Engelli olamamızın tef ayrıcalığı sıra beklelemek ki bunun ne anlama geldiğini araç kuyruğunu görünce anlıyorsunuz.

İyi günler
Levent Karagöz

Bilgiler için teşekkürler. Hazırlıklı gideriz.

Giderken yanınızda olması gerekenler
Ruhsat (muayene için boş kısmı olsun, yoksa yenileyin)- Fenni Muayene İzin Belgesi (Vergi dairesinden alınıyor) - Trafik Sigortası -İik yardım seti -2 adet üçger reflektör - 1 adet 1 kg yangın tüpü - 1 adet sağla stepne
Başka bir şeye gerek yok ama bunlar mutlaka olsun

eger ki günü geçmiş muayeneniz var sa 111 ytl degil malesef aylık %5 zam ona göre

Benim aracımda stepne yok onun yerine lastik tamir seti diye bişey var olurmu acaba?

muayenede sıra beklemediğini yazmışsın acaba yönetmelik geregimi yoksa işleticinin tutumumu

Valla bu habere sevindim çünkü Ankara'da saatlerce sırada beklendiğini biliyorum. Bu bilgiyi paylaştığınız için teşekkür ederim.

Aracımın muayenesi geldi bu yazılanları görmem çok iyi oldu. Fakat Fenni Muayene İzin Belgesi (Vergi dairesinden alınıyor) bunu anlamadım. Açıklarsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Saygı ve sevgilerimle.

enderture,
Aracın vergi,trafik cezası vs gibi herhangi bir borcu olmadığını gösteren bir belgedir o. Motorlu taşıtlar vergi dairesinden alınır. Görevliye muayene için temiz kağıdı diyeceksin bakacak borç yoksa verecek varsa ödendikten sonra.Bu olmadan muayene mümkün olmamaktadır.Devlet amme alacaklarının tahsili konusunda bunu şart olarak koymuştur.

TUVTURK den indirdiğim *.pdf dosyasından aynen aktarıyorum.

6183 sayılı amme alacaklarının tahsil usulü hakkındaki kanunun 48 maddesi
gereğince araç muayenesi yapan kurumlar araçların muayenesinin yapılması
için Fenni Muayene İzin belgesini talep ve kontrol etmekle yükümlü kılınmıştır.
• Bu nedenle vergi borcu olan araçların ve vergi borcu olmamasına karşın
TÜVTURK’e üzerinde “Fenni Muayene İçindir” ibaresi yer alan vergi borcu
yoktur yazısını ibraz etmeyen araçların muayene işlemi gerçekleştirilmez.
• Bu belge olmadan istasyonumuza muayeneye geldiğinizde sistemimizden
konrol yapılabilir, ancak T.C. Maliye Bakanlığı’na bağlı olan bu sistem borç
tespit ederse muayene yapılamaz ve bu borçlar istasyonda tahsil edilemez.
Bu durumda müşterilerimiz tekrar gidip gelmek zorunda kaldığı için,
mutlaka önce bu belgeyi almalarını öneriyoruz​

BEN BUNDAN; BORCUNUZ YOKSA VE EMİNSENİZ AYRICA BU BELGE İÇİN VERGİ DAİRESİYLE UĞRAŞMAYIN SONUCUNU ÇIKARDIM...AYRİYETEN ZATEN ENGELLİ ARACINA VERGİ YOK TABİİ ÖDENMEMİŞ TRAFİK CEZANIZ VARSA BU DA BORÇ SAYILIYOR

Bayke abicim öyle de uygulamada yok işte.
Koca koca da yazmışlar adamlar vergi dairesinden fenni muayene izin belgesi alınacak diye.
Evet dediğin gibi mtv den muaf olabilir ama işte borç sadece mtv yi değil trafik para cezasını da kapsıyor.

Arkadaşlar çok teşekkür ederim.
Saygı ve sevgilerimle.

sıra beklemedeki öncelik olayını bilmiyordum. 12 den 04,30 a kadar bekledim . ne engelli aracı diye ne de 50 kişi içinden tek bayanım diye öncelik tanımadılar.
ama olsun :) bunu öğrendiğim iyi oldu bi dahakine alacağım öcümü onlardan .:) görecekler...:)

Dün Araç Muayemi yaptırdım. Çok düzgün bir sistem geliştirmişler. Bunun için çok mutlu olduğumu belirtmek isterim. Sizinle paylaşmak istediğim artık Araç Muayenelerinde vergi dairesinden fenni muayene izin belgesi (Borcu yokyur belgesi.) istenmiyor. Ben almaya gittiğimde hem vergi dairesindeki müdür, hemde muayenedeki arakadaşlar aynı şeyi söylediler. Sistemden görebiliyorlarmış. Borcunuz varsa ödemeyi yapmadan, (borçlar istasyonda tahsil edilmiyor) muayene etmiyorlar. Bilgilerinize sunarım.

Üst Alt