Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellinin vefatından sonra arac devri nasıl olacak?

ahmet güneş

Yeni Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
iyi gunler. nenemin %94 raporuyla arac alacgız. amcam mahkeme kararıyla vasisi oldu. nenemin vefatından sonra arac amcalarım arasında miras olarak mı kalacak yoksa amcam vasisi olduğu için aile fertlerinin imzası olmadan amcam doğrudan aracı adına tescil edebilecek mi bilgisi olan arkadaşlarım cevaplarsa sevinirim.

Engellinin ölmesinden sonra arac devri

Halamın oğlu %96 oranında özurludur.babası onun adına arac aldı.
1) ben o aracı kullanabılır mıyım??
2) o araç 5 yıl sonra satıldıktan sonra otv si odenır mı?? (arac türkiye den alındı)

Aracı -istisnasız- herkes kullanabilir.

5 yılın sonunda satılırken hiç bir vergi ödenmez.

5 yılını doldurmayan engelli aracının satışı

Iyi günler.ben b sınıfı ehlıyete sahıbım herhangi bir engelim yok. Halam %90 raporlu cocugu uzerıne 2013 yılında sıfır arac aldı. Cocugu vefat ettti annesi babası aracı kendı adlarına geçirdiler..aracı satacaklar. Ben o aracın devrını yapmadan noter vekaletiyle sürebilir miyim. Devrını yapsak 3 yıllık ötv yi mi odeyecez cunku 5 yılın dolmasına 3 sene kaldı. Yoksa arac alındıgında duşulen ötv nın hepsi mi ödenecek. Net ve kesin bir cevap verirseniz sevinirim :)

Araç usulüne uygun olarak mirasçılara devredildiğinde de herkes tarafından kullanılabilir olmaya devam eder. Yani, kullanım için ille de aracı devralmanıza gerek yok.

Araç 5 yıldan önce satılırsa, başta ödenmeyen vergiler aynen geri ödenir.

Üst Alt