Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellinin vefatı sonrası araç devri nasıl olur?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
iyi günler bizde annennemin (ninemin) %96 raporuyla 28.03.2014 tarihinde ötvsiz bir arac aldık malesef anneanemizi(ninemi) bi hafta önce yani 25.12.2014 tarihinde kaybettik. ben torunu olarak bu aracı kullanıyorum ve okadar cok karısık bi durum ki cözemedik napıcaz diye şimdi. annemler 4 kardeş bunlardan biri vefat etti ve bi oğlu var,sonra dayım annem ve bi teyzemde yurtdışında onunda tüm işlemlerini (noter onaylı vekaleti var) burdaki oğlu yapıyo? şimdi gelelim asıl soruyo ninemin üzerinde arsa tarla vb şeyler var, aracı annemin üzerine nasıl alıcaz diğer tüm mirascılar haklarında feragat ediyorlar? ve 2. sorum 5 yıl dolduktan sonra yapsak bu işlemleri olur mu mtv ödermiyz?

mrb iyi günler %90 özüelü dayım adına annem vasisi olarak 4 yıl önce bir araç satın aldım.dayımın üzerinde babasından annesinden kalan tarlalar ve bu araba bulunuyor.şimdi tek kanuni mirasçısı annem kaldı.aracı üzerimize hangi yolla nasıl alabiliriz.ötv ödermiyiz.birden fazla terekke malı bulunan ödemez gibi bir şeyler okudum ama aklım ermedi.şimdi bunu adım adım anlatacak bir arkadaş yokmu.sağolun

arkadaşlar bizde %99 raporumuzla bir araç alcaz fakat aracı alacağımız özürlü kişinin arabadan başka hiçbir mal varlığı yok allah korusun 5 yıl içinde vefat ederse ÖTV ödiyeceğizmi ?

gangstar,
aracı ötv'siz şekilde üzerinize alabilirsiniz. Buna dair prosedürü vergi dairesine gidip halledebilirsiniz:
http://www.engelliler.biz/forum/oze...rasi-arac-devri-nasil-olur-3.html#post1242259
Vefaat tarihinden sonraki tahakkuk eden MTV'yi ödemeye başlayacaksınız.
Bu işlemleri hemen yapmanız lazım. Geciktirmeniz halinde ceza ödersiniz.

gairdneri;
yukarıdaki yanıt sizin için de geçerli

yunus.emre;
Başka bir mal varlığı olması lazım. Şu şartlardan biri mutlaka karşılanmalı (aksi halde ötv ödenir): http://www.engelliler.biz/forum/oze...rasi-arac-devri-nasil-olur-3.html#post1242259

Arkadaşalr bu feragat olayı tüm maldan mı olacak yoksa sadece arabadan feragat etmek yeterlimi. Şimdi kalan mirasta ev var arsa var tarla var arabada var. Hepsinden mi feragatta bulunulacak.

hocam yeni bir bilgi bugün vergi dairesine gittim üzerine hiçbir mal varlıgı olmayan özürlü 5 yıl içinde vefat ederse araba mirasçılar üzerine paylaştırılarak ÖTV ödenmeden kullanılabilmekteymiş. 5 yıl sonundada tek bir mirasçıya feragat yoluyla devri mümkünmüş.

İşte mal var fakat bu feragat olayı karışık 444 lü numarayı aradım bi 18 dakikalık beklee sonunda benim internette okuduğumu söylüyor. malın tümünden başlayıp araçla bitiren feragatname açıklaması açıklayıcı değil. her türlü yoruma açık

Feragat yoluyla devir alan arkadaşlar yada bir bilen söylesin lütfen, vergi dairesine gittiğimde feragat vergisi öedemem gerektiği söylendi. Ne kadar tutar. Ha ötv ödemişim ha bu vergiyi anlamadım. Eskişehir trafikte feragatı kabul etmiyor. Ne yapmalıyım.

Ne olur yardım edin.
02.09.2014 tarihinde %93 özürle babanem üzerine araç satın aldık.Kendisini 09.12.2014 kaybettk. Mtv 2015 ilk taksidini ödedik. Babanemin geriye dedem ve 6 çocuğu mirasçı kaldı. Kendisinin araba dişinda ortak evi ve tarlalları var. Arabayı babam üzerine almak için internette yazılarınız okudum ama işleme geldiğinde kimse bu tarz bilgi vermiyor.
Veraseet ilamı çıktı
Vergi dairesinden borcu yoktur kağıdı alındı.
Noterden 6 kişi adına araba için feragatname düzenlendi.
ve son olarak taşıtlar vergi dairesi ve trafikle memur arkadaşlar rusatın 7 kişi üzerine devam ederse öttv muaf olacağımızı babama geçerse ötv çıkacağını söylüyorlar. Lütfen yardım edin bu olayı nasıl çözeceğimi inanın artık bilmiyorum.

iyi günler % 96 raporlu ninem adına arac aldık ve ninemi malasef kaybettik ve sorun burda ortya cıktı cünkü 4 mirascısı var bunlara annem dahil 3 teyzem bir dayım teyzemlerdn biri yurtdışında ona hic bir şekilde ulaşamıyoruz şuan icin gerekli yasal sürenin sınırındayız napmamız lazım lütfen yardımcı olun??

ruhsat 7 kişi üzerine geççek ötv ödemiycen 5 yıl sonrada 1 kişiye kardeşler devrini yapacak

Arkadaşlar hepinize iyi günler dilerim
16.12.2013 tarihinde ÖTV ve MTV indiriminden yararlanarak Anneannem üzerine 0 km. araç aldık(Aracın parasını ben ödedim). Anneannemi geçtiğimiz günlerde maalesef kaybettik. Anneannemden mirasçılara tek miras olarak söz konusu araba kaldı. Mirasçılar Annem dahil 9 kişi. Daha önce konu başlığında yazılanlara istinaden REDDİMİRAS yoluyla ÖTV ödemeden aracı annem üzerine tescil ettirmek istiyorum. REDDİMİRAS yapmak için sulh mahkemesine verilmek üzere tüm murislerden(annem hariç) bir dilekçe aldım ancak henüz mahkemeye başvurmadım. REDDİMİRAS yoluyla ÖTV ödemeden tek kişi üzerine aracın tescilini yaptırabilmem mümkün müdür? Eğer bu yolla işlem yapan birisi varsa tecrübelerini ve belgelerini paylaşabilirse çok sevinirim.

özürlüaraç hakkında yardımcı olur musunuz

Arkadaşlar Kayın babamın üzerinden araç aldım kayın biraderlerimin hem ehliyeti yok hemde sürücülüğü yok baldızlarımında hem durumu iyi değil hemde hepsi onay verdiler ama benim aldığım araç bütün hepsinin VASİSİ olarak görünüyor ALLAH korusun babam vefat ettiği zaman hepsi mal beyanında hak talep edebiliyorlar hoş bizim hakkımız yok biz bişi istemiyoruz deselerde sonradan ölme olmuyor örneklerine rastladım
ASIL SORUM ŞU
Kayın Babam Vefat ettiği zaman kimsenin hak telep etmemesi için resmi bir prosüdür var mı nasıl bir yol takip etmem gerek

reddimirasa gerek yok arkadaşım ruhsata mirasçıların adı yazılır 5 yıl boyunca sen kullanırsın arabayı 5 yıl sonundada noterden haklarından senin lehine feragat ederler senin üzerine geçer araç

Yunus.emre benim sıkıntım mirasçılardan birinin yüklü miktarda vergi, ssk, bağkur vs. borçlarının olması ve ödeyecek durumu yok. Araç tüm mirasçıların üzerine devir olduğunda araca haciz gelecek ve ben onun borcunu da ödemek zorunda kalacağım.

Gangstar veraset intikalinde artık varislerden birinin müracaatı devir için yeterli. Yeni bir düzenleme oldu

Mustafa çelenk feragat için önce maliye ile görüşün başka mal olup olmadigina bakip karar veriyorlar.Feragatte murise ait başka mal varsa ötv farki yatmıyor yok ise feragat edenin payi (kalan yıla ğörede oranlıyorlar) kadar ÖTV yatıriyor.

merhaba ben bababnem adına %92 raporu ıle arac alamayı dusunuyorum.Bunun ıcın kredı cekeceğim.Yalnız hukıkı yonden kendımı guvenceye nasıl alabılırım amcamlar ve halamlarla konustum şimdilik kimse iitiraz etmiyor fakat yarın ne olacağı belli olmadığından ben yınede guvenemıyorum.Konuyu notere danıstım vasıyet yada ımza yoluyla olmaz dedı varıslerın bozma hakkı var dedı.Babannem emeklı maası ve yaslılık massı almıyor.Babanneme ben bakıyorum.Geliri yok.Konu ile ilgili bilgisi olan var mı yada yardımcı olabılecek olan şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba benim sorum ÖTV muafiyetli aracın sahibi ölünce varise intikalden sonra 5 yıl beklemeden başka bir özürlüye devredecek olursa varis (aracın yeni sahibi) ya da %90 özürlü yeni alıcı ötv ödemek zorunda mıdır.Şimdiden teşekkürler.

Aracın ilk alındıgında ötv muafiyeti oldugundan maliye 5 yıl dolmadan satılan araçlardan alan kişi engelli bile olsa ötv istiyor

Engelli babamın vefatından sonra aracı üzerime aldım. 5 yıl araç üzerinde hak mahrumiyeti devam ediyor. ötv ödemedim sadece diğer mirasçının feragatından doğan vergiyi 6 taksitte ödeyeceğim o kadar. (Bu arada Eskişehir trafik çok sıkıntılı. birinin olur dediğine diğeri olmaz diyor.)

Arkadaşlar öncelikle bu siteyi açtığınız için tşkler ben annem adına araba almak istiyorumannemin adına kayıtlı birşey yok allah gecinden versin 5 yıldan önce vefat etmesi durumunda, devrini almam için annem sağlığında öbür mirasçıları red etmesi beni tek mirasçı göstermesi gibi bir durum söz konusu olursa dewri almam gerçekleşebilirmi....

Son düzenleme:
Arkadaşlar burada yazan 3. maddeye göre vefat edenin hiçbir araç dışında başka mal varlığı yoksa diğer mirasçılar feragatname değilde reddi miras yaparlarsa yine ÖTV ödenmez diyor. Bu konuda görüşünüz nedir

Hiç kimsenin bu konuda yanıtı yok sanırım. Peki 4 vasiden ikisi feragat verirse bu iki kişinin payına düşen ÖTV ödenerek diğer iki kişinin adı ruhsata yazdırılabilirmi?

Merhabalar, Öncelikle söylemek isterimki bu forumda maalesef yeterli ve sağlıklı bilgi edinemedim. Bu forumdaki bazı bilgilere inanarak araç aldım ve şu anda ciddi bir ÖTV ödemesi ile karşı karşıyayım. Başkaları bu konuda gelecekte sıkıntı yaşamasın diye yazıyorum.
Birincisi vefat edenin 2. bir varlığı yoksa öyle reddi miras yaparak ÖTV ödemekten kurtulamazsınız.
İkincisi 2 gün önce yayınlanan yönetmelikle 2. terekenin bedeli sizin mirasçıların feragat edeceği araçtan yüksek değilse yine ÖTV ödersiniz. Yani 50000 tl değerinde aracınız varsa 2. terekenin en az 50000 tl değeri olması lazım.
Size tavsiyem böyle bir işe girişecekseniz gidin vergi dairesinde doğru dürüst bilgi alın. Danıştığım avukatlar dahi bu konuda hiçbirşey bilmiyor. İyi günler

NİSAN 2015 GÜNCEL: http://www.engelliler.biz/forum/oze...e-varislerlere-intikaline-dair-duzenleme.html

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt