Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin hizmetli kadrosunda çalıştırılmaması için mücadele edelim!

burak_br

Üye
Konular
41
Reaksiyonlar
1
arkdaşlar bukadronun kaldırlması için çalışma yürütelim

Benim çocukluk yıllarımda hatta bebeklik yıllarında başlamıştı Almanya serüveni. Tek tük istisnaları bir kenara bırakırsak gidenler ekseriyetle okuma imkanı bulamamış kişilerdi. Hal böyle olunca Alman patronlar gurbetçileri ağır ve pis işlerde kullandılar. Çöpçülük, hamallık yaptılar, işyerlerinde en ağır ve yorucu işler bu vatandaşlarımıza verildi. Nedeni gayetaçık: Cehalet.
Zaten toplumda insanların karşılaştığı pisliklere, zor yaşam şartlarına, insanların saygısızlığının nedenine bakarsan bütün bunların hep cehaletten kaynaklandığını görüyoruz.
Şimdi diyorsun ki hizmetli kadrosunda engelli çalıştırılmasına karşı çıkalım. Çıkalım çıkmasına da nerede çalışacak bu engelli? Ben hizmetli kadrosuna sadece sakatlar yakışır demiyorum. Bilâkis sakatlar yüksek mevkilere gelmeli, müdür olmalı, kaymakam olmalı, valilik yapmalı,müsteşarlık mevkiine yükselmeli, milletvekili ve hatta bakan olmalı diyorum samimi olarak. Ama buralara gelmek için de eğitim şart. Eğitimin yanında mevzuatta düzeltmeler yapılmalı. Mesela sakat birisi elçi olamıyor.Konsolosluklarda veya elçiliklerde memur olabiliyor. Nedenine gelince devlet yurt dışında kendisini sakat birisinin temsil etmesini kendisine yakıştıramıyor maalesef. Elin gavuru iskemleye mahkum adamı devletin başına oturtuyor ve o adam dünyaya hükmediyor, o ülke bunda bir anormallik görmüyor. Ama bizde durum farklı ne yazık ki. Önce eğitim sonra da gerekli mevzuat tadilâtı.
Haa ne zaman sakatlar yeterli eğitim alabilme imkânına kavuşur ve mevzuatta da gerekli tadilât yapılırsa işte o zaman sen haklısın yerden göğe kadar. Ama sakatların ne kadarı, kaçta kaçı yeterli eğitim alabiliyor söyler misin Allah aşkına? İşte arada tek tük biraz mürekkep yalayanlar çıkıyor ve kendini kurtarabiliyor bir nebze de olsa ama geri kalanı?Öyle olunca da ne yazık ki biz sakatlara kala kala hizmetli kadrosu kalıyor.
Engelli kadrosuna itiraz etmekten önce bizlerin eğitim şartlarının düzeltilmesi hususunda el birliği yapmamız ve buna baş kaldırmamız lâzım. Yoksa “engelliler hizmetli olmasın” demekle bu iş çözülmüyor. Hikayeden öteye gitmez bu iyi niyetli sözler. Yeterli eğitim alamamış isen ne yazık ki hizmetli kadrosu bile büyük bir nimet haline geliyor.

engelliler zaten hizmetli olamaz? var mı örnek verebileceğiniz engelli hizmetli memur?
hizmetli memur olursa okullar veya az da olsa hastanelerde olur. diğer memur çalıştıran kurumlarda ayak işlerini, temizliği ve getir götür işlerini taşeron işçiler yapar.

olmaz olurmu dostumya neler yaptıyorlar nelerrr temizlgie kadarr oyüzden bu kadrodaki engellileirnnn mmeur kadrsouna geçrilmesii gerek

böyle durumlarda yapmasın şikayet etsin çalıştığı kurumu..

Yardımcı Hizmetler Sınıfı kapsamında görev yapan personelin sorunları, Meclis Genel Kurulunda dile getirilerek, Hükûmet ve muhalefet tarafından beraberce bu konuya çare bulunması istendi.Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşların Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı Meclis Genel Kurulundaki görüşmeleri sırasında söz alan Milletvekili Mehmet Ali EDİBOĞLU, konuşmasında Yardımcı Hizmetler Sınıfı personelinin sorunlarına da değindi.Milletvekili EDİBOĞLU, konuya ilişkin olarak şunları söyledi:YHS personeli mağdur edilmiştir
“…AKP Hükûmeti.. bu on bir yıllık sürede çalışan bütün kesimleri de mağdur etmiştir. Bu mağdur edilen sınıflar içinde yara hâlini almış ve âdeta kangrene dönüşmüş bir sorunu da açıklama istiyorum. Kamuda "yardımcı hizmetler" olarak adlandırılan ancak deve mi, kuş mu olduğu hâlâ tanımlanamayan bir sınıfın sorunlarına da parmak basmak istiyorum.Engellilerin YHS personeli olması rahatsız edici“Bilindiği gibi, yardımcı hizmetler sınıfında görev yapan kamu görevlilerinin görev tanımında "Yardımcı hizmetler sınıfı, kurumlarda her türlü yazı ve dosya dağıtmak ve toplamak gibi hizmetler ile lüzumu görüldüğü alanlarda yardımcı hizmetleri ifa ile görevlidir." diye tanımlanmaktadır, oysa artık kamu idareleri, hizmet satın alımı yolu ile bu işlerin hepsini taşeron şirketlere gördürmektedirler. Bu durumda hem yardımcı hizmetler sınıfında görev yapan kamu görevlileri pasif bir şekilde bekletilmekte hem de memur açığını kapatabilmek için yeni alımlar yapılmaktadır. Bu durum ise devlete maliyeti artırmakta olup çok düşük verimler alınmasına da neden olmakta, ayrıca engelli kadrosundan işe giren personeller de bu sınıfa verilerek engellerine bir engel daha katılmaktadır. Engelli olan bu kamu çalışanlarımızın bu sınıfta görev yaptırılmaları vicdani olarak bizleri de rahatsız etmektedir.”YH Sınıfında memura ihtiyaç bulunmuyor“657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi on hizmet sınıfından biri olan ve sayıları 170 bini bulan yardımcı hizmetler sınıfında çalışan kamu görevlilerinin, şu zamana kadar bir meslek grubu olarak tanımlanmadığı da bilinmektedir. Yine artık, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 36'ncı maddesinin (8)'inci fıkrasına eklenen bir başka fıkra ile birçok kurum, temizlik, kalorifer yakma gibi işlerini yani yardımcı hizmetler sınıfının yapması gereken işleri ihale yoluyla yaptırmakta olup yardımcı hizmetler sınıfında memura ihtiyaç duyulmamaktadır.”Feryada kulak verilmeli“… artık Hükûmet, sürekli olarak görmezden gelinen 657 sayılı devlet memurlarının on hizmet sınıfından biri olan ancak meslek grubu olarak tanımadığı, yardımcı hizmetler sınıfı çalışanlarının feryadını duymak ve çare bulmak zorundadır. Gelin hep beraber Hükûmetiyle muhalefetiyle bu feryada kulak verelim, çare olalım.

bu kadronun kaldrılması gerkirr bencee

neden kimse bukonuya duyarlı deil

destek olalım ne yapmamız gerekiyor...

bunun için engelli konfedersayonlarını arayalım söleyelim memur sitelrine bu olayların haber olması için msj atalım

devletin valisi yazmasaydın kardeşim bu kadroyu yazdıysan çalışacaksan diyorsa o kadro kalkmaz Allah bizden beter etsin bize zulüm edenleri...

arkdaşlar yine himzetli alımı yapılıyorrr engellileriçin ozr oldugu halde ısrarla laım yapılıyorr bunun kaldırlması için mücadele edelim

Ya arkadas takmisiniz memura biraz genel düsünün. Özel sektörde normal insan gibi calistiriyorlar engelli felan dinlenmiyor
Allah bizden beter etsin bize zulüm edenleri... +1

Ben de hizmetli olarak çalışıyorum fakat, hizmetli görevi yapmıyorum. Şuan okulda VHKİ yardımcısı gibiyim :) Hizmetli olarak görev yapan engellilerin, müdürleriyle görüşmesi lazım. Eğer olmazsa bir üst makamıyla görüşmesi, derdini anlatması lazım.

arkdaşlar ölede kamudada mahvediyolar hzimetli olarak çalışanlarıı

ayın ilgili engelliler ile ilgili açılan kadroların eksikliği açık ve net olarak ortadadır.Engellilerin umutları artık sınavın sistemi ve atamaların dengesizliği yüzünden bitmek ve tükenmek üzeredir.Kayıtlı olarak 9 milyon kayıtsız olarak 14 milyon nüfusa ulaşan engelliler için açık ve boş kadroların tespit edilmesine rağmen ve bu boş kadroların doldurulması zorunlu olmasına rağmen kadrolar boş tutularak yasalar çiğnenmekte sağlıklı olanlara yapılan ayrıcalıklar engellilere engel olarak uygulanmaktadır.Pozitif ayrımcılık ve engellilerin sosyal hayata tutunmalarını desteklemek amacıyla seçim arefesinde yapılan 1620 gibi komik bir rakamın daha üst seviyelere çıkarılmasını tarafınızdan talep ediyoruz.
Not: çok sert ve değişik oldu ama olsun ben böyle yolluyacağım :D son 12 günümüz var hadi bakalım şu atanamayıp çabalayan arkadaşlarımızı göreli bunu bütün engelli sitelerinde face adreslerinizdede paylaşın arkadaşlar bütün engelli arkadaşlarımız kardeşlerimiz için duyarsız kalmayın duyarsız kalırsanız sınavdan sonraki atamalarda farksız olmayacak...

Bimer,aile ve sosyal politikalar bakanlığı,Çalışma ve sosyal güvenlik bakanlıklarına mail atınız daha sonra bölge milletvekillerinize hem meclis telefonlarından hem mail olarak durumu bildiriniz baskı kurmazsanız veya 3 5 kişi ile olacak işler değil dua ve muhabbetle kalın...

BAŞBAKANLIK:[FONT=Helvetica]0 (312) 422 10 00
Aile ve sosyal politikalar bakanlığı:
[/FONT]
[FONT=Georgia]Tel : +90 (312) 705 40 00[/FONT][FONT=Georgia] Fax: +90 (312) 705 53 49
Çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı:Telefon:[FONT=Calibri] +90 (312) 296 60 00[/FONT][/FONT]

Arkadaşlar kamu ya da özel engelli ilanların çoğu temizlik beden işçisi gibi ilanlar oluyor, buna hepten karşı çıkılmalı ki, bu pozisyonlar engelliye verilmesin, bu konuyla ilgili çok yere mail attım, konuştum, onu verdiğimize şükredin gibisinden cevaplar aldım hep..Özel sektörde zaten adamların engelliye ihtiyacı yok sırf ceza almamak için çalıştırıyorlar, o da temizlik yapsın bari mantığıyla gidiyor, kimse yarınını düşünmüyor, denildiği gibi herkes engelli adayı, yarın bir gün onlarda düşerse bu durumlara ancak o zaman anlayacaklar galiba!!

okullara memur olarak atanan kişiler hizmetli olarak çalışır genelde..
diğer devlet kurumlarında böyle birşey olması imkansız. sen git memur olarak atan ve temizlik yaptırsınlar sana..
kesinlikle böyle birşey olamaz!

Bende emel emel hanima katiliyorum , zaten demek istedigimde buydu.Baslik soyle acilsa daha iyiydi ENGELLERILERİ HIZMETLI OLARAK Calistirilmaması... Bunun kamusu yada özeli olmaz. Ne yani kamudaki adam engellide özel sektordeki adam ne oluyor..Bahsettiginiz Hizmetli kadrosundan daha beter calisip mecbur kaldigi icin sesini cikaramayan ve asgari ucret alan dusunun (1400-1500 arasi bile degil ) insanlar oldugunu unutmayin.

sanırım komisyondan bugün engelliler ilgili tasarı geçmiş ona gizmetli kadrsoundaki engellielrinde gih kadrosuna geçirlmesi diye millvekileirine yazı yazalım mail atalım

fiziksel bir engeli yoksa hizmetli kadrolarında engelliler çalışabilir..herkes engeline göre tercih yaparsa iş seçerse sorun olmaz..veya müdürle konuşulursa zaten hizmetlinin yapacağı işleri yapamayacağı söylenirse yardımcı olacaktır..

malesef öyle olmuyorr ,işttee kadron bu diorr yapcaksın diorrr :D

burak_br;

tekerlekli sandalye ile gelen bir arkadaşada sınıfları paspaslatmazlar heralde..

ben Devlet hastanesinde hizmetli kadrosundayım geçen sene kura ile atandım.
ilk başta öle temizlik işine falan vermeye kalktılar sonrasında ise raporum da bulunan bi ibare var sol elini kullanacağı işlerde çalıştırılamaz die. 657 sayılı devlet memurları kitapçığından bi kaç madde buldum ve yönetime sundum masa başı iş haricinde çalıştıramazsınız beni dedim. hasta kabule verdiler daha sonrasında 14 aydır hasta kabul memuruyum hiç bir sıkıntı yok engelli hizmetlleri kesinlikle pakiş elemanı olarak çalıştıramazlar aklınızda bulunsun...

arkdaşlar hizmetli kadrsou kadromuyaaa isterse msa başına versinlerrr neden memur kadrsouna geçiş için destek olmuyorsunuz

lise mezunlarını devlet artıkkk amele statüüsnde görüyor sanrım hep hizmetli yazmış

nıe meb yazıyosunuz o azman onu anlamadım begenmeyen yazsmasın sen gırmessen baskası gırer .allaalla:mad:

Üst Alt