Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Engellilerin emekliliğine dair 15 Ocak 2015'deki değişiklikle ilgili genelge yayınlandı | 7 Şubat 2025/4
@gannicus
Tabiki paylaşacağım söylediklerine göre Çarşamba günü açıklanacak birde açıklanacak dediler ben bunu dys den mi takip edeceğim nereden bakacagiz
Peki aylık bağlandığı yazarsa SGK ya gidip iban falan mı vereceğiz başka işlem yapacak miyiz ?
Arkadaşlar emeklilik hakkım olmasına rağmen çalışmaya devam ediyordum. Böbrek yetmezliği nedeniyle süresiz yüzde 55 raporum vardı. Sigortalılık ve prim gün sayısını doldurmuştum. Burda benim bir kazanılmış hakkım gasp edilmiyor mu? Yasayla bana verilmiş emekli olma hakkım elimden alındı. Emekli olmuşum veya olmamışım o kimseyi ilgilendirmez. Sonuçta ben o hakkı kazanmışım. Böyle bir şey olabilir mi? Bugün bunu yapan yarın bir gün bir yasa her hangi bir konuda yasa çıkartıp insanların elinden haklarını alabilir. Burda hukuki olarak bir terslik yok mu?
Bu muktesep hak kavramı eyt de çok kafa karistirmisti...kazanilmis hak mi kazanılacak hakmi... Minareyi çalan kılıfını hazırlarmis eminim güzel yordamini yapmıştır bastakiler.
Ben 23 ocakta bartın SGK ya raporumu vermiştim evrak Ankara Kocatepe ssgm ye gitti orada dosya kurulda yazıyordu.az once SGK dys den baktım evrak bartın emeklilik servisine geldi işlemde yazıyor.ankaradaki işi bitmiş bartina geri gelmis ama evrak işlemde yazıyor karşısı boş.
@boyaci0074, Başvuru yaptığınız Bartın SGK'ya giderek, Kocatepe SGM tarafından sizin için verilen kararı öğrenebilirsiniz.
Çalışma gücü kayıp tespiti yapılmış ise hangi düzeyde olduğu ve sizin o düzey için çalışma yılı ve prim günü yönünden kriterleri sağladığınız onaylanırsa aylık bağlama işlemleri başlayacaktır.
Anayasa mahkemesinden vergi indirimi dönmesi lazım aynı sigorta başlangıcı olan iki kişiden biri 2008 öncesi vergi indiriminden emekli oldu diğeri gün veya pirim beklediği için yeni yasaya göre faydalanamadı burada hak gaspı vardır adaletsizlik oluşmuştur
@pamukseker38,
başvur ne durumda umarım süre atlanıp başvuru yapılmamazlık olmaz çünkü daha sonra ancak birişeysel başvuru olur oda en az 10 sene sürer
İyiakşamlar herkese merhaba benim öğrenmek istediğim şu:Engelli emeklilikte kanun kaç yılda bir yenileniyor ben nasipse 7 ay sonra emeklilik için başvuru yapabilecem heyet raporu alarak 15 Ocak 2025deki kanun geçerli olur de mi bu süre zarfında kanunların değişme yılını bilmediğim için öğrenmek istiyorum.SAYGILARIMLA.
Arkadaşlar ben salı günü emeklilik için başvuru yaptım,işin ilginç tarafı burada amaç çalışma gücü tespiti sonucuna göre emekli yapıcaz diyorlar fakat son 6 ay içerisinde alınmış raporları neden kabul ediyorlar sonuçta çalışma gücü kaybı içermiyor o rapor Bi dalavere yok mu sizce bu aklınıza hiç gelmedi mi beni hastaneye sevk edecekler bekliyorum
@şanssızadam88,
Ya bence 6 aydan eskileri sevk etmelerinin sebebi hastalığımızın son hali ne durumda onu merak ediyorlar. Son 6 aylık olanlar yakın bi zaman olduğu için çok değişiklik olmayacağı için kabul ediyor olabilirler. En mantıklı bu geliyor aklıma
@xalbatros35, emekli olurken hastalık sürekli ise ve SGK kontrol koymadıysa ömür boyu emeklisin diğer türlü ise iyileşebilecek hastalıklara SGK emekli ederken süre koyuyor bunlar süresi geldiği zaman tekrardan rapor yenileniyor
@ultraslan0101,
Benim raporum haziran 2024 göz den %50 süresiz aldım 2008 de aldığım ilk raporum da %50 idi hiç değişmiyor hastalığım görme keskinliği her iki göz 0.1 keskinlik sgk hastalık listesin de mevcut Bi dalavere yapmazlarsa onaylamadığı gerekecek
@ultraslan0101,
bence de zor Yapamazlar, kendi rahatsızlığım için söylüyorum rakamlar net. kan değerleri o rakamları karşılarsa mecbur verecekler raporu.
@ensplt3636,
Emekli olmayıp beklediyseniz illa ki geçerli bir sebebi vardır. Öte yandan bu şekilde geriye dönük bir değişiklik yapılacağı kimin aklına gelirdi. Dolayısı ile bile bile lades gibi bir durum yok aslında. Bu sebeple kendinizi üzmemeye ve yıpratmamaya çalışın. Bu kanun çıksaydı da çıkmasaydı da çalışmaya devam edecektiniz türlü ihtiyaçlar ve gerekçeler nedeniyle.
6 aylık rapor süresi eskiden beri yasal olarak kabul edilen gecerlilik süresi idi. Zaten 6 ay dolmadan raporda itiraz dışında yenileme yapilamiyor. O yüzden bir sıkıntı yok.
Ya ben tam olarak anlamadım MS hastasiyim yetim maaşı alıyorum raporum %88 ağır engelli geçiyor sigorta başlangıcım 2006 yılı toplasan 450 500 gün sigortam var yani ben lik bir durum var mı burada merak ettim
Bile bile lades derken yasa teklifi verildi konuşulmaya başlandı ve kabul edileceği kesindi bile bile riske atmiyim ben emekli olim başka iş bulim emeklilik cebimde olsun demediğim için kızıyorum kendime... e diğer yönden tabiki çalışmaya devam edecektik ki zaten o yüzden emekli olmadım, ama bilsem olurdum tabiki başka iş bakardım kurumum calistirmasa bile ...caliscaz tabi daha yaş 42 ama nereye kadar çalışabiliriz o da var ,emeklilik güvencemiz olacaktı o yok olacak şimdi malesef