Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin emekliliğine dair 15 Ocak 2015'deki değişiklikle ilgili genelge yayınlandı | 7 Şubat 2025/4

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Şimdi ben çalışıyorum sgk günüm dolmuş çalışıyorum çalışma kaybını nasıl hesaplıyacak diyecek bu kişi çalışıyor diyip red edecektir gayet basit

Palio sekeliden yüzde 40 almıştım bu hastalık iş gücü kaybında geçiyormu

Palio sekeliden yüzde 40 almıştım bu hastalık iş gücü kaybında geçiyormu arkadaşlar

@gannicus
Bu yanlış iletilmiş olabiir. Hafif veya orta derecede kaybı olanlar emekli olabiliyorlar.
@İsitmemuhammed
Yani kendi sonuçlarımızı paylaşırsak daha doğrulanabilir bir bilgi olur. Çoğu kişi ret almış ancak birden fazla rahatsızlığı mı var ? Tek rahatsızlığı mı var ? Durumu nedir ? Bunları bilirsek daha faydalı olur.

@İsitmemuhammed kardeşim zorlaştırdılar mevzuat kural hak getire bu saatten sonra mantık falan aramaya gerek yok şimdiden başladı mağduriyetler şu sitede bile x de tt edecek adam bulunamaz mı bu yasanın iptali için yani her şekilde birilerinin canı yanmak zorunda mı ses yükselmesi için anlamıyorum artık

@İsitmemuhammed
işitme testi sonuç kağıdında heryerde farklı bir desibel yazıyor , sgk hangisini baz alıyor?

@İsitmemuhammed,
anladım bende hava 68-63 kemik 59*58 çıkmış bir öncekinden 5-6 puan yukarda her sene daha da ağırlaşıyor
konuşma eşiği de 60 çıkmış bu da kötüleşmiş...KEMOTERAPİ İLACI TAXOL SAYESİNDE SAĞIR OLDUM.....KEMOTERAPİ DE İŞE YARAMADI METASTAZ OLDUM .....biteral orta derece işitme kaybı demişler.Cihazları çıakrınca hiçbirşey duymadığım halde.çünkü insan sesi frekansını kaybettim.

Bu rapor sonuçlarının paylaşıldığı konu hangisi ? :)

@hanifeaydin,

Geçmiş olsun. Hava yolu kaybı dikkate alınır. Kemiğe bakilmaz. Tek kulaktaki kaybı belirlemek için o kulaktaki 500-1000-2000-4000 frekansları toplanır ve 4 e bölünür. Çıkan sonuç tek kulakta ki işitme kaybını gösterir. Aynı işlem diğer kulak içinde yapılır. Sonra 2 kulak sonucu toplanıp 2 ye bölünür. (Hastalık listesine göre tabi eski uygulama yani cetvelde hesaplamasi farklıydı)

@Eren5863, eskiden polio sekeli hastaları çok rahat %40 ve üzeri rapor alabiliyorlardı ama yaklaşık 10 yıldan beri artık rapor almaları çok güçleşti herhangi bir desteksiz yürüyebilen polisekiller %40 almalı zor desteksiz yürüyüp polio sekeli olan %40 alan hiç görmedim son zamanlarda

Bu iş gücü kaybı alan oldu mu ? Ne kadar sürede elinize geçti ?

@mehmet-41,

Polionun iki tablosu var biri kisalik ile ilgili. Bu tablo kullanıldığında çoğunlukla %20 oran veriliyor. Diğer tablo ise yürüme bozuklukları ile ilgili. Bu tablodaki durumunuza göre oranlar artabiliyor. Misal bende tek koltuk değneği ve kısa bacak bireysi kullanmam gerekiyor %36 verdiler buna.

İlk raporum 1999 da sadece kisaliktan %40ti

@BnymnYldz,

Hocam merhabalar ben sevk için hastaneye gittim tüm muayeneleri oldum kurul bana 10 gün sonra SGK'dan açıklanacak dedi sizin süreç nasıl bitti ?

@virus1,
Gelen evrak dosyasına kaldırıldı demek emeklilik başvurusu iptal anlamına gelmez.
Evrakın klasöre koyulduğu fakat işlemin devam ettiğini gösterir..

Peki durumu mu bende bı özetle belirtmek istiyorum 10 seneyi doldurdum prim ve gün olarak tamamladım sevk edildim kurul bana SGK dan açıklanacak 10 gün sonra dedi
Ben 7 senedir diyaliz tedavisi görüyorum
Böbrek yetmezliğinden yüzde 90 raporum var red yeme olasılığım nedir ? Çalışma kaybı yüzde 60 üstü çıkar mı sizce diyaliz günleri ertesi günü kendime gelemiyorum..

@radol03,

Olursun. Korkma. Seni de yapmazlarsa artık... Yeni Yasanın seninle alakası yok zaten...

Sonucu buradan paylaşırsan İyi olur...

@gannicus,

Tabiki paylaşacağım söylediklerine göre Çarşamba günü açıklanacak birde açıklanacak dediler ben bunu dys den mi takip edeceğim nereden bakacağız ?

@santomarine,

İki kulağın ortalamasının alındığında Eminmisiniz. Her kulak ayrı ayrı değerlendirilip her birinin 71dbhl olması gerekmiyor mu?

@rgofis,

Hastalık listesinde saf ses ortalamasi diye geçiyor eskiden bir matrisi vardı artık ortalama diyor. Çok emin değilim ama aksi bir şeyde yazmıyor listede. Gireceğim 3 aya heyete anlarız.

@OturanBoğa, merhaba , anlayamadığım bir durum var. sürekli raporum var, ve en çok oranı apneden aldım sgk hastalık listesine baktığımda belli oranlar var apne oranı >30 dan diyorsa ağır derece diyor fakat ben cbab makinası kullanıyorum haliyle 85 olan ahi oranı makine kullandığım için düşüyor. şimdi ben makina kullandığım için tekrar kontrole çağırıldığımda iyileşmiş mi diyecekler ? yada oran vermeyecekler mi ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt