Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin emekliliğine dair 15 Ocak 2015'deki değişiklikle ilgili genelge yayınlandı | 7 Şubat 2025/4

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Benim SGK duruma istinaden başvurumu yaptım hastaneye sevk edildiğime dair kağıdı gönderecek bekliyorum işlem hastaneye sevk olarak sisteme girilmiş

Kimi yerde sevki hastaneye SGK yapar kimisine sen rendavu al ben sevk edeyim der

Son düzenleme:
@Dertli58, Siz ilk emeklilik başvurusu ile ilgili olan başvuru sürecini yazmışsınız.

Yukarıda yazdığım süreç Süreli emeklilerin kontrol muayenesi süreci ile ilgilidir. Yaşlılık aylığı ve malulluk aylığı farketmez.

@BnymnYldz,
Ama sgk da mesala yaşlılığı aylığı başvurusu için normal emeklilik için diyoruz. Maluliyet birimine yönlendiyorlar neden olabilir? Bizim arkadaş aralıkta normal emeklilik bölümünde başvuru yaptım dedi.

Hastane heyet muayenelerini tamamladım. Görevli doktor heyet değerlendirmeleri SGK'ya gönderilecek oradan cevap gelecek dedi.

Cevap gelmesi yani çalışma gücü kaybı tespit sonucu ne kadar sürede gelir ?

İNSANLARIN AKILLARIYLA DALGA GEÇİYORLAR.YOK MALUL, YOK ÇALIŞMA GÜCÜ, YOK ZIRT, YOK PIRT. KARDEŞİM BU ENGELLİ BİREY İŞ HAYATINDA PATRONLAR TARAFINDAN İSTENİYORMU İSTENMİYOR MU ONA DA BAKSANA. EMEKLİ ETMEMEK İÇİN HER TÜRKÜ KILIFI HAZIRLAMIŞLAR. İSİM DEĞİŞİKLİKLERİ. BİZZAT ŞAHİDİM ADAM % 78 ORANINDA ENGELLİ BÖBREKLER İFLAS SEN DE ÇALIŞMA GÜCÜ KAYBI YOK DENİYOR. EMEKLİ ETMİYORLAR. BİR ÜLKENİN SONUNU AÇLIK,YOKSULLUK GETİRMEZ, ADALETSİZLİK GETİRECEK. VE HEPİMİZ DE BU GEMİDEYİZ PERİŞANLIK HERKESİ BULACAK.

@alibykbs,

Ne yazık ki son başvuru referans alınıyor. Yani emeklilik başvuru dilekçesini verdiğiniz gün önemli.

@ultraslan0101,

7 tane bölüm verildi.
dahiliye
genel cerrahi
psikiyatri
KBB
Göz
Nöroloji
Ortopedi

Böyle bir ayrım var mı emin değilim. Askerleri eski ismi gata olan hastanelere yönlendiriyorlarsa aman o hastanelerden randevu almayın. Mecbur kalırsanız da çok erken gitmeniz lazım çok sıra oluyor. Benim önceki raporum olduğu için mi bilemedim hiç bir bölüm için benden kan tahlili vb tarama istemediler.

Askerlerin gittiği hastanede psikiyatri bölümü askerler için çok uzun sürüyor. Ben psikiyatriye girdim 1 dakikada çıktım. Bu işlem için 2 saat sıra beklemek yerine rica etmeyi deneyin. Tabi sırada askeri öğrenciler, askerler varsa yapın. Dediğim gibi çok sıra var ayakta sıra beklemekten hala belim ağrıyor :) Dahiliye de uzun sürüyor.

Çok sıra varsa, bir günde bitireceğim diye lütfen stres yapmayın. Ben yaptım ilk gün tüm gün başım ağrıdı. Aç karınla hastaneye gitmeyin mutlaka birşeyler yiyin.

Gittiğim hastaneyi söylemek istemiyorum konum olarak berbat bir yerde. Kantini cafeteryası olmayan bir yerdi.

Moderatör tarafında düzenlendi:
@dmndmn,

Senin bağlı bulunduğun bölüme veya bölümler disinda baska bölümlere gitmenin hic gereği yok hastaneden sağlık kurulu raporunu eline alırken söyleyin benim hastalığım bu Alanda diye onlar birsey demiyorsa siz alakalı olduğunuz bölümlere gidip muayeneden sonra kurula teslim ettiğinizde benim sadece bu alanlarda rahatsızlığım var diger bölümlerde yok muayene olmamın ne gereği var gereksiz işgücü meşguliyet hastaların vaktini almaktan öte hiçbirsey degil boyle birsey saçma olur
Şimdiye kadar çokça kez rapor çıkardım çıkardığım raporların hepsinde sadece KBB bölümüne gidip muayenemi olup kurula teslim ettim ederken benim sadece bu bölümde rahatsızlığımın dışında bir rahatsızlığım yok dedim ve heyet raporu cokca kez almışımdır bu sekilde zaten heyette bu alanların doktoruna görünüyorsunuz size sorarlar benim bir problemim yok diyorsunuz

KBB doktoru yönlendirirse o ayrı KBB ile baglantisi olabilir o yuzden yönlendirir bu farklı bir durum,, örneğin ( KBB nörolojiye yönlendirir belki beyinde farklı birsey var diye ) onun dışında hastalığın bulunmadığı bölümlere kontrol muayenesine gitmek kadar saçma birsey yok

@İsitmemuhammed,
yönlendirmeyi başvuru alan memur yaptı. Boşuna o kadar sıra bekledim o halde. Bilseydim o şekilde sorardım. 1 saatte bütün işlemi bitirirdim.

@dmndmn, o zaman memur tam vakıf degil veya hastanelere göre değişiklik gösteriyor ama neticede heyet raporları bu şekildede onaylanıyor geçmiş olsun insanların bilgisizliği baska insanlara yük oluşturuyor insaallah guzel haberler alırsınız

@İsitmemuhammed işitme engelli birisi bugün bir paylaşım yapmış gördün mü bilmiyorum emeklilik başvurusunda %52 raporu %42 düşürülmüş iki kulak 105 db yazmış ve emekli etmemişler şaka gibi

Son düzenleme:
@AltayTuna, bizde ablam için başvuru yaptık SGK ya sağır dilsiz kendisi her iki kulak 120/70. 120/70 bakalım bekliyoruz

@mehmet-41,

Hakkınızda hayırlısı olsun benim söylediğim oranlarla ek1 hastalık listesine göre emekli olması gerekmiyor mu anlamış değilim çok şaşırdım başka bir durum olabilir belkide her iki kulağın topla mı 105db dir

@AltayTuna, SGK kurulu neye göre oranlama yapıyor onu kimse bilemiyor yeni bir uygulama olduğu için ilerleyen zamanlarda kokusu çıkar inşallah herkesin emekliliği onaylanır

@mehmet-41,
Onlar işlerini öyle güzel biliyorlar ki. Her zaman yazıyorum. Bu uygulama size göre yeni. Ama bu adamların senelerden beri yaptığı bir şey. 4blilere senelerdir uygulanıyor bu...

@BnymnYldz,

Teşekkür ederim cevap için.
Benim beş yıllık süreli olduğu için süre bittiğinden dolayı yenilemiştim. Bir ay olmadı daha yeni raporuma.
Temmuzda da kontrol süresi var galiba öyle biliyorum onun için sormuştum.

@AltayTuna, çalışma gücü kaybında 102 dsb orta tanıya girer itiraz etmesi lazım reddi neyden yemiş acaba çalışma gücü kaybı mi yoksa sartlar 18 yil 4100 gun den mi cunku mumkun degil kendi çalışma gücü kaybı listesinde var ve orani zaten en az hafif tanıda orta tanıya girer onunki SGK sağlık kurulu kendisi boyle istiyor emeklilikte tanı icin kayıp belli yanı aksi olamaz ki bi yerde sıkıntı var baksın sorsun SGK ya

o kişinin raporu yenimi işgücü kaybı tespiti icin sevk alarak mi gitti bunlarls beraber red yeme gerekçesi ney ona itiraz edilmesi gerekir cunku bu listeye göre emekli olabilir çalışma gücü kaybına yanı yoksa hangi duzenleme olacak bu uzaydaki boşluktaki yazıya mi baksın adam hukuk yolu bile açık delili burada bkz

@dmndmn, red olan cok oldu ama emekli olan görmedim red olanların ya çalışma gücü kaybında yeri yok varsa birseyler eksik ondan dolayı veya bazı şeyleri yanlış bilenler var red geliyor gun şart yıl da tabi uyması lazım yeni duzenleme ile zaten 2008 ekim öncesi sigortalı engelliler magduruiuet daha fazla hatta çoğu emekli olamıyor 2021 çalışma gücü kaybı. Listesini herkese dayattılar engellilerin yüzde altmışı neredeyse haklarını kaybetti

Red yeme gerekçesi Hafif bile olsa iş gücü kaybı yok. Bu kadar basit. Sapasağlam, çalışabilir durumda diyorlar . 60 yaşında görüşelim diyorlar...

@gannicus,

İs gücü kaybı hafif tanıya giren emekli olamıyor ise itiraz edip hukuk yoluna başvurması gerekir, olurmu oyle sey devlet bir yasa koyuyor koyduğu yasanın şartlarına uyanı memur emekli etmiyor etmeme lüksü hukuken varmi ?

@İsitmemuhammed,
Bu bahsedilen kişi sosyal medyada paylaşmış sigorta girişi 28_11_2008 dikkat ettim çalışma gücü kaybında değil malulen emeklilikten başvuru yapılmış isitmeden değil farklı işlerden red edilmiştir çünkü o derecede işitme kaybından imkansız emekliligi red etmeleri.

@İsitmemuhammed,
Hiçbir şey olmaz. İstersen başvur. Benim arkadaşım her şeyi uyuyor iken böbrek yetmezliği için red yedi. 4 sene mahkeme ile uğraşıp kaybetti. Ben de verecektim. Arkadaştan bunu duyunca vazgeçtim. 40 bin de avukata gidecekti. Aslında bunu uzun uzadıya yazmıştım. Mahkemede adli tıbba gönderiyorlar. Ve oradan tespit istiyorlar. Bunun dışında Başka bir şey yok. Tespiti yapacaklar da aynı feçesin morciverdi...

Yüzde 60 mı? Ne kadar iyimsersin. Onu yüzde 90 yapalım. 😄

@gannicus,

Oranlar olabilir :)
Ama mevzuatta işgücü kaybında yeri olan birisi emekli edilememe durumu sozkonusu olamaz zaten hastalık listesi dar ve sınırlı üstte Hazar yazmış farklı bir hastalık sebebi olduğunu mutmain oldum cunku mevzuata göre işlem yapıyorlar keyfi yapamazlar mevzuatta zaten dar engel grubuna giren hastalık daha ne kadar kisitlaysbilirler kendi yasalarına uymayan memur sozkonusu bile olamaz varsa onunda yasal yolu vardır ama farklı işlerde :)

@hazar01, tesekkurler cunku mumkun değildi boyle birseyin olması

Ve o aralikta kaybı olsa bile malul başvurusu kabul edilmez malul emeklisi olamaz o oranlarla beraber ayakta duramayan dengesini sağlayamayan kişi agir tanı alır bazıları olayı yanlis anlayabiliyor SGK sağlık kurulu aksi is yapamaz kendi bası agrir

Son düzenleme:
@undefined,
Ben 6 sene önce tek hastalıktan yüzde 40 aldım. 6 Sene içinde rahatsızlığım daha çok ilerledi. Kuruldaki her doktor önceki engelli raporumu kontrol etti. Nöroloji açıkça tanı yazdı 4 11 gibi birşeyler yazdı. SGK istediği kadar çalışma gücü kaybı yok desin gerekirse dava yoluna götürürüm. 2008 öncesi sgk girişi olanlar çalışarak maaş alabiliyor diye biliyorum. Bakalım kısmet bekleyip göreceğiz. Buradan paylaşırım detayları.

@dmndmn, dediğiniz gibi hastalık listesi SGK sağlık kurulunda esastır aksi söylenemez zaten evet 2008 ekim öncesi sigorta girişi olan engelli birey( malul değilse) çalışarak emekli maaşını alabilir endişeniz olmasın burada aksini söyleyenlere aldırış etmeyin emeklilik bölümünde bununla ilgili düzenlemeler paylaşılmış en azından dayanağınız var

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt