Malum mülakat aşamasında insanlar ön yargıyla yaklaşıyor.
Özellikle üniversitelerde yüksek lisans yaparken kadro alacak, kısaca asistan olacak insanların profesörlerin kişisel işlerinde yararlandıkları, amiyane tabirle üniversitelerin köleleri oldukları bir düzen içerisinde mülakatta elenmek maalesef ki düzenden kaynaklanıyor.
Keşke mülakat denen meret gerçekten mülakat olsa. Günümüzde akademik çevrelerde mülakat demek, torpillilerin ve istenilenlerin, daha iyi şartlardaki insanların üstüne çıkarılması için kullanılan bir araç olduğu ortada.
Ales'de dereceye girin, iyi bir ortalama sahibi olun, mülakat aşamasında sizi rahatlıkla eleyebilmekteler. Madem düzne bu o zaman neden ales gibi bir sınav var onu da sorgulamak lazım.
Neyse akademik kariyer yapmak için çabalayacağım. Hem de arazi uygulamalarına çıkmam gereken biyoloji-sistematik branşında.
Eğer ben bunu sorunsuz halledersem herkesin halledebileceğini de göstermiş olurum.
Malum yeri geliyor baston kullanmam gerekiyor. Ancak ben dağa tırmanıp yüksek rakımlarda, ormanda, kısaca insanın olmadığı noktalarda tür tespiti yapmam gereken bir branşa yöneliyorum. Ya kafadan da çatlağım ya da önce kendime sonra da dünyaya ispat etmem gereken bir gerçek var. İnsan istedikten sonra tüm zorlukları yenebilir.
Ayrıca, rahatsızlıklarımı bilmelerine rağmen, yöneldiğim tezat branşda bana hiç bir engelleme getirmeyen ve bu konuda beni cesaretlendiren hocalarım gibi hocalara denk gelmeniz umuduyla.