Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler olarak hastahanede işlerimiz nasıl kolaylaşır?

aLeejan

Yeni Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Merhabalar;

Tecrübelerinizden faydalanarak hastahanede işlerimiz nasıl kolaylaşır ne olmalı ? nasıl olmalı? diye sormak istiyorum....

Ben teknik ressamım ve sağlık bakanlığında çalışıyorum pilot uygula için yeni yapılan bir devlet hastanesinde uygulanmak üzere proje geliştiriyorum eğer başarılı olursak bütün hastanelerde uygulanacak ....

uzaktan uzağa değilde tecrübeleriniz ile beni yönlendirebilirsiniz....

Hastahanede işlerimiz nasıl kolaylaşır?

Kendimden ornek vereyim engelli olupda ornek tekerlekli sandalyede olan yani ağır engelli olan kişiyi raporunu göstermesi ile veya kurul kararı ile bu insanlara sıra verilirken öncelik verilmesi sistemden yani doktorun yanındaki calisan bilgisayardan hemen o hastayı çağırması gerek muayene icin
Her yerde ısımız daha kolay olur olay sistemde bitiyor sıra alan bir engelli her vardığı yerde önceliği oluyor ve sorun bu kadar bence .

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Ben sandalyede olduğum için sıra falan hiç ama hiç beklemiyorum,barkodu alıp içerde çıkan hastadan sonra hemen dalarim doktor odasına :)

Malesef engellilere oncelik taninmiyor insanlarda hic insaf kalmamis tekerlekli sandalyede oldugumu gordukleri halde senin neren engelli diyebilecek kadar dusuncesizler bu tür olaylarin yasanmasini doktorlarin engellemesi lazim bencede sistemden cagirmalari gerek

Engelli bankosu çalışmamız var hastahaneye girdiğiniz andan itibaren işlerin kolaylaşması adına ....
öncelikten ziyade neler olabilir .....

Önceliğimiz olunca baska bir sorun yok tabiki sistem uzerinden artı engelli gruplarınıda sınıflandırmak gerek yani kimin öncelik hakkı elde etmesi icin cunku bir arkadasın dedigi gibi senin neren engelli denmemesi icin ornek sag veya sol koldan hareket kisitliligi olan birisinin önceliği olmaması gerek vb bunungibi seyler su istimal olmaması icin,engellileri gruplandirin 1,2,3,4 diye bence

engelli hastalarımız arkadaslarımız için yenilenen rapor süreçleri çok uzun ve sıkıcı oluyo heyet ve beklemek işlem filan cok uzun zaman alıyor..eski sürekli raporu olanlardan yeniden rapor almaya olayıda bitse rezillik harbiden bitecek

zaten engellilerin önceliği var arkadaşlar muayenede acil vakalar engelliler bebekler ve yaşlılar diye sıralanmıştı

Evet önceliği var fakat talep etmen lazım yani Dr veya sekretere söylemen gerek bizim istediğimiz ise talep etmeden sistem uzerinden çağrılması
Nfrysmn kardesim

bu sistem üzerinden sağlanılabilecek bir kolaylık sanırım ben tam olarak anlatamadım ama öncelikten ziyade hastane yapısı engel grubumuza göre işlerin kolaylaşması bizim adımıza engelleri kaldırmak...Zaten engelli bankosu çalışmamız var bu yönde...
özelden aldığım bir mesajda sağlık kurulu koridorlarının darlığı komunu işleyişi engellilere bir engel daha oluşturulduğuna değinilmiş.....

Engelli park yeri düzenlemesi
Hastane girişi rampası düzenlenmesi
Hastanede alt ve üst arasında asansörlerin olması
Engelli wc lerin olması
Hastanenin her tarafının sandalyeye uygun düzenlenmesi özellikle Dr un muayene odası sandalye ile varınca muayene yatağına geçmede sıkıntı var dar odaları
Ben nevsehirde yasıyorum hastenemizin bir sorunu Dr odalarının dar oluşu yoksa diğer her yer Avrupa standartlarının. Üstünde cok da yazıyorum ama yardımcı olmak icin ?
Kusura bakmayın .

Estafurullah ne kusuru ....
aklınıza gelen şeyleri paylaşın lütfen ...
muayene odaları ile ilgili sıkıntıyı not aldım ki hiç aklıma gelmemişti ..
teşekkürler

Üst Alt