Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için parti kuralım..?

ohkanmehmetyagiz

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
2

Engelsiz Türkiye Partisi (ETP) Parti Tüzüğü Taslağı

Madde 1: Partinin Adı ve KısaltmasıPartinin adı "Engelsiz Türkiye Partisi", kısaltması **"ETP"**dir.

Madde 2: Genel MerkezPartinin genel merkezi Ankara’dadır.

Madde 3: Partinin LogosuMavi zemin üzerine, birleşmiş elleri ve merkezinde doğan bir hilali temsil eden sembol. (Birlik, beraberlik ve manevi yükselişi simgeler.)

Madde 4: Temel VizyonETP; yaratılanı Yaratan'dan ötürü sevme düsturuyla, engelli bireyleri toplumun kenara itilmiş bir kesimi değil, toplumsal yapının asli ve kıymetli bir unsuru olarak görür. Milli ve manevi değerler ışığında, engellerin sadece fiziksel değil, zihniyetlerde olduğuna inanarak "Engelsiz Bir Türkiye" inşa etmeyi amaçlar.

Madde 5: Temel İlkeler

• İnsan Onuru: Her birey, doğuştan gelen ve kutsal olan yaşama hakkına ve onuruna sahiptir. Devletin görevi bu onuru her şartta korumaktır.
  • Sosyal Adalet ve Liyakat: Engelli bireylerin sadaka kültürüyle değil, hak ettikleri imkanlarla ve liyakatle istihdama, eğitime ve sosyal hayata katılması esastır.
  • Aile Odaklı Politika: Engelli bireyin refahı, ailesinin huzuruyla başlar. Engelli evladı olan ailelere maddi ve manevi destek, devletin öncelikli "vefa" borcudur.
  • Maneviyat ve Ahlak: Toplumsal engellerin aşılmasında sevgi, şefkat ve yardımlaşma gibi ahlaki değerler temel rehberdir.

Madde 6: Eğitim ve İrfanÖzel eğitim kurumlarının kalitesi artırılacak; engelli bireylerin hem mesleki hem de dini/kültürel eğitim alabileceği "Külliye" modelinde modern kampüsler yaygınlaştırılacaktır.

Madde 7: İstihdam ve Üretim"Çalışmak ibadettir" anlayışıyla; engelli vatandaşlarımızın engel durumlarına uygun, üretken ve onurlu işlerde çalışmaları için vergi muafiyetleri ve devlet garantili istihdam modelleri geliştirilecektir.

Madde 8: Şehircilik ve MimariCamilerden kamu binalarına, parklardan ulaşım araçlarına kadar her alanın "Erişilebilir ve Güvenli" olması, sadece yasal bir zorunluluk değil, bir kul hakkı meselesi olarak görülecektir.

Madde 9: Sosyal Güvenlik ve YardımEngelli maaşları ve bakım ücretleri, insanca yaşam sınırının üzerine çıkarılacaktır. Engelli bireylerin sağlık hizmetlerine ve tıbbi cihazlara erişimi tamamen ücretsiz ve bürokrasiden uzak olacaktır.

Madde 10: Temsilde AdaletPartinin her kademesinde (Genel Merkez, İl ve İlçe Teşkilatları) engelli bireylerin ve engelli yakını olan vatandaşların temsili zorunludur. Karar mekanizmalarında bizzat sorunu yaşayanlar söz sahibi olacaktır.

• "Engel Bedende Değil, Kalptedir."
  • "Önce İnsan, Önce Adalet, Engelsiz Türkiye."
  • "Emanete Sahip Çıkıyoruz, Geleceği Birlikte Kuruyoruz.

30 kişi toplanıp kuralım

önce insan partisi adlı parti kurma hayalim var
milliyetçiliğe,ırkçılığa,din istismarına,din düşmanlığına,köpek taparlığa karşı bir parti
merkezinde insan var partinin
vatanını milletini seven bölücülük yapmayan bir parti :) :) :)

@ohkanmehmetyagiz, kardeşim parti kurmaya gerek yok 2027 yılında her 3 engelliden bir tanesi engellilerin çalışma hakları iyileştirilmeli kontenjanlar artmalı diye bir dilekçe verse sana yemin ederim Kotan en kötü %5'e çıkar bu arada dilekçeyi cimer'e değil Büyük millet meclisi'ne vermek lazım cimer'de yazılan dilekçe cimer'de kalıyor

Bende de bir zamanlar böyle idealist düşünceler var idi. İlk travmayı yaklaşık 30-35, bilemedin 40 sene önce İstanbul Sakatlar Derneği seçimlerinde gördüğüm manzarada yaşadım. Sakatlar derneğindeki menfaat kavgalarına hiç değinmiyorum bile. Ben kısa süreli gidiş gelişlerimde pek bir şeye şahit olmamış olsam da İstanbul Omurilik Felçlileri Derneğine üye olanlar orada da çıkar çatışmasından muzdarip olduklarını dile getirdiler. Etti İKİ. Sonra buraya üye oldum yıllar önce. Epey bir gedikli sayılırım burada. Sen daha yen üye olmuş gibisin sevgili kardeşim. Bu teklifi yapmakta bana göre çok acele etmişsin. Biraz durup olanı biteni seyretseydin, manzaraya bakmış olsaydın, değil böyle bir teklif yapmak, bunu aklının kıyısından köşesinden dahi geçirmezdin. Burada kalmaya azim gösterip, kaçıp gitmez isen bir müddet sonra ne demek istediğimi çok iyi anlarsın. Etti ÜÇ.

Merhum Rıdvan Ege gibi birisi çıkıp bayrağı ele almadıkça bu işi tamamen hayal.

Hadi sana kolay gelsin.

Umarım ütopyanı kazasız belasız şekilde gerçekleştirirsin.
@ohkanmehmetyagiz,

@erola, Önce insan demekte diğer canlılara hayvanlara karşı yapılmış bir türcülük değil midir? Türcülükle ırkçılık arasında ne fark var? Bence türcülük daha beteri çünkü insan vahşetine karşı en savunmasız ve kimsesiz olan canlılar hayvanlardır. Ben kendi türümden feragat edip hayvanları benim önüme koyabilirsiniz diyorum.

@ohkanmehmetyagiz,
Yani aslında şu veya bu partide sığıntı gibi görünüp doğru düzgün hiçbir şey yapamamaktansa kendi partimizi kurup veya parti kurmaktansa güçlü ses getirecek bir sivil toplum kuruluşu oluşturup sesimizi daha gür çıkartabilmek işin en güzeli ve verimlisi. Bu konuda seninle hemfikirim. Ancak mümkün gözükmüyor. Keşke yanılıyor olsam. Sebeplerini yazıp da gereksiz bir bla bla kalabalığı oluşturmak istemem.

Yine de senin şevkini kırmayayım. Allah işini rast getirsin.

Selametle.

Üst Alt